Chika

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 12/2019
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

26.4.2021
Ihastuttavalle Chikalle lisättiin video.

Viipurin koirat - Chika 25.4.2021

24.2.2021
Tämä musta kaunokainen on Chika. Tarhalle pikkupentuna päätynyt Chika toivoo nyt kovasti, että elämä jatkuisi jonain päivänä kunnollisessa kodissa Suomessa.

Chika sisaruksineen päätyi Snezhannan tarhalle Kamenkan (suom. kaukjärvi) kylästä vuoden 2020 alussa. Pentujen emo sterilisoitiin ja pennut jatkoivat matkaansa Marian ja Alexanderin pentukaranteeniin. Kun ne olivat tarpeeksi vanhoja ja vahvistuneita, jatkui matka varsinaiselle tarhalle. Osa Chikan sisaruksista löysi kodin Viipurista, mutta osa jäi tarhalle kasvamaan. Snezhanna kuvailee Chikaa reippaaksi ja sosiaaliseksi tytöksi, joka on päässyt jo useamman kerran tutustumaan hihnassa kävelyyn paikallisten vapaaehtoisten toimesta. Chikalla on tarhalla vielä kolme sisarusta, mutta ne ovat kaikki Snezhannan mukaan arkoja.

Vaalea koira Chikan kuvissa on pentujen emo.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.