Chika

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm, 23 kg)
Syntymäaika: 12/2019
Tautitestattu: 10/2021
Sijainti: Tampere, Suomi

17.11.2021
Chika sai kodin Tampereelta.

15.11.2021
Katso uudelta videolta iloisen Chikan kuulumisia kotihoidosta:

Viipurin koirat - Chika kotihoidossa 8.11.2021

8.11.2021
Iloinen ja oppivainen Chika on tutustunut elämään kotikoirana nyt noin viikon ajan. Alku hoitopaikassa on lähtenyt hyvin käyntiin.

Hihnassa kävellään jo kuin vanhakin tekijä, miellyttävin nukkumapaikka löytyy sängystä ja päivässä parasta on hoitopaikan kahden aikuisen kanssa vietetty yhteinen aika. Chika nauttii suuresti hellyydestä. Se mielellään pomppaa vasten ja asettaa etutassut ihmisen olkapäille, kuin varmistaakseen, että hänet varmasti huomataan. Useasti se antaa samalla myös pikaisen pusun nenänpäähän. Hoitoperheen aikuisiin Chika onkin suhtautunut todella lempeästi ja hellyttävästi.

Kaverina Chikalla on hoitoperheen viisivuotias uroskoira. Alkuun Chika suhtautui perheen omaan koiraan hyvin kohteliaalla tavalla – väliin jätettiin usein paljon tilaa ja hieman saatettiin nuuhkaista ohi mentäessä. Nyt viikon jälkeen Chika on kuitenkin innostunut haastamaan kaveria leikkiin mukaan ja hakeutuu myös kaverin lähelle nukkumaan. Aidatulla pihalla yhdessä juokseminen olikin niin mukavaa, että kotonakin uskalsi jo hieman painia sen jälkeen. Pientä mustasukkaisuutta ihmisten huomiosta on muutamaan otteeseen esiintynyt.

Vieraita ihmisiä ja koiria Chika ei vielä ole juurikaan tavannut, ja vieraiden seurassa esiintyykin vielä epävarmuutta. Ulkona koirat ohitetaan nätisti. Hoitotoimenpiteiden tekeminen onnistuu kivasti. Harjaamisesta Chika nauttii ja kynnet saa namien avulla leikata. Ulkoilu sujuu hyvin rauhallisella ja puistomaisella kaupunkialueella, niin koirakaverin kanssa kuin yksinkin. Chika nauttii suuresti pitkistä kävelyistä, ja erityisesti metsässä kulkeminen on sen mieleen. Yksinoloakin on hieman päästy jo harjoittelemaan, ja tällöin Chika on jäänyt rauhallisesti kotiin eikä ole tehnyt tuhojaan. Sisäsiisteys on myös hyvällä mallilla; viikon aikana sisälle on sattunut vain muutama vahinko.

Hoitoperheen jo tutuksi tullut koira on Chikan mieleen, ja uudessa kodissa voisikin olla leikkisä koirakaveri odottamassa. Reippaana tyttönä Chika voisi kuitenkin pärjätä myös ainoana koirana. Chikan hoitopaikka sijaitsee kerrostalossa, rauhallisella alueella. Rappusten kulkeminen on vielä jännittävää, mutta hissiin se sujahtaa mielellään. Chika on osoittautunut hyvin hiljaiseksi tapaukseksi, eikä se juurikaan ole vielä reagoinut rappukäytävästä kantautuviin ääniin. Chika voisi pärjätä niin kerros-, rivi- kuin omakotitalossakin. Aktiivinen Chika toivoo löytävänsä omistajan, jonka kanssa nauttia yhdessä pitkistä metsälenkeistä ja yhteisestä tekemisestä. Koiramaisiin harrastuksiin Chikasta saisi oivan kaverin. Reipas ja sopeutuvainen ja hoitoperheen täysin hurmannut Chika odottelee yhteydenottoja Tampereella!

30.10.2021
Kaunis Chika pääsi vihdoin Suomeen! Ensivaikutelma Chikasta on, että se on reipas ja iloinen.

Ennen lähtöä Viipurin Koirat testasi Chikan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. Chika tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja leishmanioosi. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Chikalla positiivinen.

26.4.2021
Ihastuttavalle Chikalle lisättiin video.

Viipurin koirat - Chika 25.4.2021

24.2.2021
Tämä musta kaunokainen on Chika. Tarhalle pikkupentuna päätynyt Chika toivoo nyt kovasti, että elämä jatkuisi jonain päivänä kunnollisessa kodissa Suomessa.

Chika sisaruksineen päätyi Snezhannan tarhalle Kamenkan (suom. kaukjärvi) kylästä vuoden 2020 alussa. Pentujen emo sterilisoitiin ja pennut jatkoivat matkaansa Marian ja Alexanderin pentukaranteeniin. Kun ne olivat tarpeeksi vanhoja ja vahvistuneita, jatkui matka varsinaiselle tarhalle. Osa Chikan sisaruksista löysi kodin Viipurista, mutta osa jäi tarhalle kasvamaan. Snezhanna kuvailee Chikaa reippaaksi ja sosiaaliseksi tytöksi, joka on päässyt jo useamman kerran tutustumaan hihnassa kävelyyn paikallisten vapaaehtoisten toimesta. Chikalla on tarhalla vielä kolme sisarusta, mutta ne ovat kaikki Snezhannan mukaan arkoja.

Vaalea koira Chikan kuvissa on pentujen emo.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.