Gray

ERITYISADOPTIO
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2012
Tautitestattu: 12/2021
Sijainti: sijaiskodissa Viipurissa

17.12.2021
Sympaattinen Gray muutti omaan kotiin Espooseen.

Gray tutkittiin ennen Suomeen tuloa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). Ihomato (Dirofilaria repens) oli positiivinen. 

Viipurin Koirat testasi Grayn rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

30.11.2021
Graystä on tullut niin paljon hakemuksia, ettei enempää oteta vastaan.

27.11.2021
Graylle lisättiin video:

Viipurin koirat - Gray 20.11.2021

23.11.2021
Grayn elämä meinasi päättyä syyskuussa, kun se tuotiin lopetettavaksi viipurilaiselle klinikalle. Eläinlääkäri Julia ei kuitenkaan lopettanut ihmisrakasta poikaa vaan tarjosi sille väliaikaisen kodin luotaan.

Grayn tarina on surullinen. Se asui kodissa rakastettuna lemmikkinä vuosia, ihan pennusta saakka. Omistajat kuskasivat sitä näyttelyihin ja mukavaluonteinen koira oli haluttu uros jalostuskäyttöön. Kun omistajat erosivat, Gray jäi asumaan isäntänsä kanssa kaksin. Asiat alkoivat mennä pahasti pieleen, kun isäntä menehtyi. Gray siirtyi entisen emännän ja tämän uuden puolison luokse asumaan, mutta koiralle tultiin yllättäen allergiseksi eikä sitä voitu pitää. Nainen päätti viedä Grayn edesmenneen isäntänsä autioituneen talon takapihalle, kun ei muutakaan paikkaa keksinyt. Kävellessään tutulle pihalle tutun ihmisen kanssa koira ei voinut aavistaa, että se tulisi viettämään siellä neljä yksinäistä vuotta.

Nainen asui lähistöllä ja kävi ruokkimassa Grayta pihalla. Välillä hän sai neuvoteltua naapurin antamaan ruokaa sille, ettei hänen itsensä tarvinnut vaivautua. Vaivautua ei tarvinnut edes silloin, kun Gray teloi silmänsä yrittäessään päästä pois pihalta. Osa Grayn hampaista oli myös kärsinyt suuria vaurioita sen yrittäessä kaluta itseänsä vapaaksi. Niin meni neljä vuotta, autiotalon takapihalla ilman ihmisiä. Silmä, hampaat ja sydän rikki menneinä.

Käydessään katsomassa poikaa syyskuussa, teki nainen päätöksensä. Gray olisi parempi lopettaa. Eläinlääkäri Julia ei lopetukseen taipunut vaan poisti Grayn vahingoittuneen silmän, katkenneita hampaita ja tarjosi sille väliaikaisen kodin luotaan.

Gray on osoittautunut mahtavaksi pojaksi. Se rakastaa ihmisiä niin, että kadullakin poika heittäytyy kyljelleen maharapsutuksista nauttimaan. Gray arastelee vieraita koiria, mutta tulee toimeen Julian kotona asuvien koirien ja kissojen kanssa. Gray on hienosti kotona ihmisten ollessa töissä ja välillä poika pääsee Julian mukaan töihin ja viettää päiviänsä eläinlääkäriklinikan tapahtumia seuraten. Julialla on kotonaan jo iso liuta eläimiä eikä hän voi tarjota Graylle pysyvää kotia vaan pyytää apua meiltä.

Gray sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja perheeseen. Ikää sillä on jo 9 vuotta, mutta huskyt ovat tunnetusti pitkäikäisiä, toivottavasti myös tämä yksisilmäinen kohta-papparainen. Ulkoaitauksessa Gray ahdistuu pahasti ja se luovutetaan vain ja ainoastaan sisäkoiraksi. Kunpa kovia kokenut poika löytäisi arvoisensa ihmisen, joka haluaisi tarjota sille rakkautta, huolenpitoa ja antoisia metsälenkkejä kaikkien menetettyjenkin vuosien edestä. Kun koittaa päivä, milloin uskolliset tassut eivät enää jaksa kulkea, Gray saa lähteä täältä tuntien että siitä todella syvästi välitettiin.

Viipurin Koirat ry tukee Grayn adoptiota taloudellisesti. Puuttuvan silmän vuoksi se luovutetaan uuteen kotiin alennetulla 300 euron kulukorvauksella.

Emme ole itse tavanneet Grayta emmekä pääse nyt vierailemaan tarhoilla. Varmuuden vuoksi luovutamme tällaisia koiria adoptioon suoraan tarhalta vain tietyin ehdoin. Luovutamme Grayn ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.