Martti

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 11/2021

14.12.2021
Martti sai kodin Lahdesta.

5.12.2021
Martti on asustellut hoitoperheessään nyt viikon verran ainoana koirana. Martin hoitoperhe koostuu aikuisista ihmisistä ja sijaitsee omakotitalossa.

Alkupäivien ujostelun jälkeen Martti lähtee mielellään ulkoilemaan ja valjaiden pukeminenkin on jo tuttua puuhaa. Ulkoilu oman pihan ulkopuolella jännittää vielä Marttia, ja sitä harjoitellaan toistaiseksi vain rauhallisina aikoina. Martista on kuoriutunut leikkisä poika, joka touhuilee myös itsekseen etenkin pallon kanssa pitkiäkin aikoja. Martin lähipiirissä on muitakin kotihoidossa olevia koiria, joiden kanssa on jo käyty leikkimässä ja poika vaikuttaa tulevan hyvin kaikkien kanssa juttuun. 

26.11.2021
Niin tuli pienen Martin vuoro päästä Suomeen! Martti on tavattavissa Lahdessa.

Martti tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

17.10.2021
Miten komea poika Martti onkaan! Martti olisi jo ihan valmis unohtamaan tarhaelämän ja muuttamaan Suomeen tutustumaan kotikoiran elämään.

Martti ja sen seitsemän sisarusta Mija, Marusja, Meriel, Moriz, Mariana, Morton ja Miklos tuotiin Snezhannan tarhalla alle luovutusikäisinä. Pennut toi paikalle alueella toimiva liikkuva sterilointiklinikka, joka oli noutanut hylätyt pennut Pesochnyn kylästä.

Pennut olivat tulleessaan aliravittuja ja matoisia, ja Snezhanna joutui viettämään monta unetonta yötä murehtiessaan pentujen selvitymistä. Sisarukset olivat kuitenkin sissien sukua ja ne kaikki selvisivät huonosta lähtötilanteesta huolimatta.

Martti on komea ja ystävällinen poika. Se haluaa kovasti tutustua vieraisiinkin, vaikka välillä vähän ujostuttaisikin. Juokseminen ja painiminen ovat myös kovasti sen mieleen! Ja onneksi sillä on sisarukset seuranaan, sillä niiden kanssa leikkiessä tarhan arkeen tulee kaivattua lisäohjelmaa.

Martista kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Se tarvitsee varmasti aikaa kotiutumiseen, sillä kun maailma on tähän asti rajoittunut pelkkään tarhaan, on kotikin ihmeellinen asia. Kunhan Martti on saanut rauhassa kotiutua, alkaa uteliaisuus varmasti viedä sen kohti uusia seikkailuja ja maailma alkaa avartua. Sitten onkin aika tutustua uusiin paikkoihin! Tärkeää on kuitenkin, että uusi omistaja ymmärtää, millainen pentuaika Martilla on ollut. Siksi Martti tulee tarvitsemaan tukea ja rauhallista etenemistä kotiutumisprosessin aikana. Mutta ihan varmasti Martista kuoriutuu lopulta elämäniloinen nuori mies, joka kaipaa paljon liikuntaa ja aktiviteetteja!

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.