Eva

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen
Syntymäaika: 1/2021
Tautitestattu: 12/2021
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

17.12.2021
Iloinen Eva lähti valloittamaan uutta perhettä ja uusia kulmia Helsinkiin.

Eva tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Evan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

15.11.2021
Ihmisrakas Eva sai sivuilleen videon:

Viipurin koirat - Eva 9.11.2021

2.11.2021
Hauskannäköinen ja ihmisrakas Eva päätyi syksyllä Snezhannan tarhalle. Eva odottaa jo kovasti lämpimän kotisohvan valtaamista! Tai kainalon, minne tämä siro kaunokainen tulee mahtumaan mainiosti.

Snezhanna kuuli syksyllä lähellä tarhaa yksinään jolkottelevasta koirasta. Eva oli kierrellyt ulkona jo tovin ja ihmisrakkaana tyttönä se saatiin helposti kiinni. Snezhanna arveli, että Evalla voisi olla omistaja ja koira olisi vain päässyt karkuteille. Evalla ei ollut sirua eikä yksikään Viipurin seudun eläinlääkäriklinikoista tuntenut Evaa vaikka sillä oli tuore arpi vatsan seudulla mikä viittasi äskettäin tehtyyn sterilointiin. Paikallinen sosiaalinen mediakaan ei tavoittanut mahdollista omistajaa eikä karanneesta koirasta ole tullut vastaan ilmoituksia. Niinpä Evalle etsitään nyt kotia Suomesta, sillä joku on myös saattanut tarkoituksella hylätä sen mikä ei olisi lainkaan erikoista.

Snezhanna kehuu Evaa hyvin ihmisrakkaaksi, reippaaksi ja kiltiksi tytöksi. Eva on nuori ja aktiivinen koira, pelkäksi löhöilijäksi siitä ei ole. Se osaa kävellä hihnassa ja onkin päässyt jo useamman kerran paikallisten vapaaehtoisten kanssa lenkkeilemään. Eva tulee sujuvasti toimeen niin muiden koirien kuin ihmistenkin kanssa. Lapset ja miehet, monien kauhistus, ovat Evasta kivoja.

Ulkonäöstä voi jo päätellä, että Evassa virtaa huskyn geenit vaikka se onkin kooltaan tavallista huskya pienempi. Nuorena ja aktiivisena koirana Eva etsii omistajaa, jolla riittää intoa Evan kanssa liikkumiseen ja touhuamiseen. Voi olla, että kotikoiran taidotkin kaipaavat hiomista tai sitten alusta saakka opettelua. Emmehän yhtään tiedä millaista elämää ja minkälaisissa oloissa Eva on edellisessä elämässään viettänyt. Tulevan omistajan on hyvä virittää säänkestävät lenkkivaatteet eteiseen ja varustautua kärsivällisyydellä Evan tuloon. Ripaus huumoria myös mukaan, sillä näistä sinisistä silmistä löytyy pilkettä!

Emme ole itse tavanneet Evaa emmekä pääse nyt vierailemaan tarhoilla. Varmuuden vuoksi luovutamme tällaisia koiria adoptioon suoraan tarhalta vain tietyin ehdoin. Luovutamme Evan ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.