Nika

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 58 cm)
Syntymäaika: 2014
Tautitestattu: 9/2021
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

23.9.2021
Nika pääsee pian Suomeen! Vihdoin! Viipurin Koirat testasi Nikan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Nika tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

28.2.2020
Ystävällisen Nikan sydän on silkkaa kultaa. On harmillista, ettei kukaan ole halunnut tarjota sille kotia.

Kaunis Nika on epäonnekseen syntynyt mustaksi, joten se ei kiinnitä ihmisten huomiota samalla tavalla kuin kullanvärinen, hulmuavaturkkinen koira. Nikan sydän on kuitenkin silkkaa kultaa. Saadessaan vieraita se ensi-intoilun jälkeen rauhoittuu hyvin nautiskelemaan huomiosta ja nameista. Se ei ujostele ihmistä ja kun se joutuu miettimään, miten se saisi namin vieraalta, se keskittyy niin kovin, että se tuntuu unohtavan tarhalla olevansakaan. Vaikka tilanne voisi olla sille hyvinkin kiihdyttävä, se pysyy todella rauhallisena. Uskomatonta, miten tasapainoisena ja ystävällisenä Nika on onnistunut säilymään rankasta tarhaelämästä huolimatta. Jos joku ei kuulu tarhalle, vaan omaan kotiinsa, se on kultainen Nika.

Viipurin koirat - Nika 20.2.2020

7.4.2019
Kun ihmisrakas ja reipas tyttökoira päätyi tarhalle, kukaan ei olisi voinut arvata että lähes kolmen vuoden kuluttua se odottaisi yhä kotiaan siellä.

Lähes kolme vuotta. Se on pitkä aika, varsinkin koiran elämässä. Nykyään arviolta 5-vuotias Nika on mitä iloisin, positiivisin ja ihmisrakkain koira. Samanlainen kuin se oli tullessaan. Vaikka elo tarhalla on ankeaa, Nika kuuluu kuitenkin niihin onnekkaisiin koiriin, jotka pääsevät aina silloin tällöin lenkille. Ja helppoahan se on Nikaa lenkittää, sillä hihnassa tyttö kulkee kuin vanha tekijä eikä säiky ulkona turhia. Nikan riemua tuli myös tallennettua videolle, ja voi miten iloinen se olikaan päästyään pois aitauksestaan piehtaroimaan lumihankeen!

Miksei kukaan huomaa Nikaa? Nikassa on paljon hyviä puolia. Aikuisena tarhalle tullut reipas Nika ei ole mikään säikky arkailija vaan itsevarma ja äärimmäisen ihmisrakas koira, joka tulee luottavaisena niin tuttujen kuin vieraidenkin tarhamatkalaisten hellittäväksi. Nika osaa kulkea hihnassa eikä se hätkähdä ohi ajavia kulkuneuvoja rauhallisen tien varressa. Nika voisikin soveltua monenlaiseen ympäristöön, myös kaupunkiin. Koirakaverista voisi olla iloa Nikalle, mutta poikakaverin kanssa kemiat kohtaavat paremmin kuin narttujen. Koirakaveri ei kuitenkaan ole mikään vaatimus vaan Nika olisi taatusti hyvin onnellinen myös ainoan koiran pestistä. Nika on kerryttänyt vähän ylimääräistä vyötärölle, mutta kilot on helppo tiputtaa oikeanlaisen ravinnon ja kunnollisen liikunnan avulla. 

Viipurin koirat - Nika 2.4.2019

Viipurin koirat - Nika istuu 2.4.2019

3.10.2017
Nikan elämänilo ei ole hiipunut, vaikka aikaa tarhalla on vierähtänyt vuosi. Nika rakastaa ihmisiä ja kaipaa niin kovasti omaan kotiin!

Kuukaudet ovat seuranneet toisiaan, ja Nika on ehtinyt viettää Irinan tarhalla jo reilusti yli vuoden päivät. Ainakin viisisataa päivää, toinen toistensa kaltaisia. Päivien kohokohtia ovat ne hetket, kun jollain vierailijalla on aikaa seurustella Nikan kanssa ja jakaa mielellään myös vähän herkkuja. Nika tuntuukin rakastavan ihan kaikki ihmisiä, avoimesti ja epäröimättä.

Nika asuu aitauksessa, jossa on useita muita koiria. Nika on porukan tytöistä se, joka pitää herkimmin järjestystä yllä. Se ei riitele turhista, mutta ei myöskään anna periksi, jos nokkapokkaa syntyy. Nika nauttisi varmasti eniten elosta perheen ainoana koirana. Leppoisan poikakoiran seura sille varmasti myös kelpaa. Tärkeintä Nikalla olisi kuitenkin löytää se loppuelämän rakas ihminen, joka ei sitä enää koskaan hylkää.

16.6.2016
Nikan riemulla ei tosiaankaan ole rajaa, kun aitaukseen tulee vierailijoita! Nikan päivä on selvästi pelastettu, sillä se ei tiedä mitään ihanampaa kuin mukavat ihmiset.

Nika joutui Irinan tarhalle keväällä. Jostain syystä tämä elämäniloinen tyttö oli muuttunut entiselle omistajalleen pelkäksi riesaksi, ja siitä syystä se oli laitettu mittailemaan katuja. Nikan onneksi se pääsi tarhalle odottamaan omaa kotia, ja onhan se ihme, jos sellaista ei näin reippaalle ja ihmisrakkaalle tytölle löydy.

Nika on energinen tyttö, joten se haaveilee vain sellaisesta kodista, jossa sille ollaan varmasti valmiita tarjoamaan riittävästi liikuntaa ja tekemistä. Uusien temppujen opettelu ja muu aivojumppa väsyttää tunnetusti tehokkaasti, joten sellaista saisi Nikan kanssa harrastaa niin paljon kuin tahtoo. Nika lupaa olla innokas oppilas, jos palkkioherkut on taattuja!

Emme tiedä, onko Nika asunut koskaan sisäkoirana - siksi saattaa olla, että se tulee tarvitsemaan paljonkin opastusta kotikoiran tavoissa. Sisäsiisteydestä, hihnassa kävelemisestä ja yksinjäämisestä alkaen on syytä varautua opettamaan sille asioita. Reipas Nika oppii uudet asiat varmasti kuitenkin nopeasti.

Nika asuu nyt samassa aitauksessa useiden muiden koirien kanssa. Ihmiset tuntuvat olevan sille koirakavereita tärkeämpi juttu. Nika lieneekin koira, joka pärjäisi hyvin myös ainoana koirana. Narttukoiran kaveriksi emme sitä suosittele.

Pelkkää sohvaperunaa etsivät voivat hypätä Nikan yli, mutta aktiivista lenkkikaveria ja innokasta harrastuskaveria kaipaavat pitäkää Nika mielessä! Tyttö muuttaisi enemmän kuin mielellään sellaiseen kotiin, jossa koira saa elää koiramaisen aktiivista elämää.

Viipurin koirat - Nika 10.7.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.