Molly

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 12/2019
Tautitestit: 12/2020

19.1.2021
Molly sai kodin Pohjois-Karjalasta. 

9.1.2021
Mollystä ei oteta enempää hakemuksia vastaan.

28.12.2020
Molly on tutustunut kotikoiran elämään viikon verran hoitopaikassaan Eurassa ja lähettää terveisiä.

"Molly on ollut kotihoidossa viikon ja ollut todella rauhallinen ja rohkaistuu joka päivä. :) Sisällä ollessa pääsääntöisesti torkutaan, mutta hetkellisesti voidaan kiinnostua leluista. Molly antaa hienosti käsitellä itseään, esim. koskea korviin ja tassuihin. Tassut pyyhitään joka lenkin jälkeen ja tyttö nostaa kiltisti jokaista jalkaa. Myös hampaita on onnistuttu katsomaan. Enemmän Molly vain tyytyy kohtaloonsa kuin mitään muuta.

Ulkoilu sujuu pääasiassa täydellisesti; Molly ei välitä autoista, oravista, kauriista tai fasaaneista lainkaan. Pelkästään katsoo vähän aikaa ja jatkaa matkaa kuin ei mitään. Tänään ohitettiin ensimmäinen koira. Sitä Molly jännitti jonkin verran, mutta ei haukkunut tai rähissyt. Enemmän ilmeni intensiivisellä tuijottamisella ja pysähtymisellä, kuitenkin jatkoi lenkkiä normaalisti.

Yksittäisiä lenkkeilijöitä myös hieman vierastetaan, varsinkin pimeällä väistää. Tarpeiden tekeminen lenkillä ei oikein vielä suju, mutta suurin osa tarpeista tulee kuitenkin pihalle. Välillä sattuu vielä vahinkoja.

Tänään Molly tapasi ensimmäisen "vieraan" ihmisen, sillä halusimme pitää viikon rauhoittumisaikaa. Tutustutimme Mollyn ystäväämme pihalla ja muutaman haukahduksen jälkeen alkoi haistelu ja sisällä antoi hyvin rapsutella.

Molly ei hae aktiivisesti kontaktia mutta heiluttaa kyllä häntäänsä iloisesti. Vieraisiin tutustumista jatkamme tällä viikolla lisää. Tähän mennessä Molly ei juurikaan ole ollut yksin kuin saunareissun ja roskiksen viemisen ajan. Niiden aikana ei ole tullut vahinkoja. Oven suljettua Molly vinkuu hiljaa muutaman kerran, mutta rauhoittuu lattialle nopeasti.

Ulkoa kuuluviin ääniin (kuten tänään rajumpaan tuuleen) reagoidaan välillä haukahtaen tai tuhahtaen. Kun isäntä tulee töistä sisään Molly haukkuu hetken ilmoittaakseen.".

21.12.2020
Molly löysi Suomesta hoitopaikan ja jatkaa oman kodin etsintää sieltä käsin.

Mollyn yhteyshenkilönä toimii Pirjo.

8.12.2020
Mollylta testattiin rabiesvasta-ainetaso Suomeen pääsyn toivossa. Mollyn rabiesvasta-ainetaso ylitti 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Molly testattiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia: anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) sekä ihomato (Dirofilaria repens).

9.11.2020
Kaunis Molly on asunut pikkupennusta saakka Viipurissa Snezhannan tarhalla. 

Snezhanna kehuu Mollya fiksuksi tytöksi ja se vaikuttaa iloiselta ja tasapainoiselta koiralta. Molly on päässyt vapaaehtoisten kanssa hihnalenkeille ja se rakastaa ulkoilua. Näillä kävelyillä se on tottunut myös lapsiin. Koska Molly on kuitenkin kasvanut tarhalla, monet asiat on opeteltava sen kanssa alkeista.

Molly on tullut Snezhannan mukaan mutkattomasti toimeen muiden koirien kanssa, joten se sopii myös perheeseen, jossa on toinen koira.

Molly on tulossa Suomeen kotihoitoon joulukuun alussa. Se voi myös muuttaa suoraan omaan kotiin, mikäli sopiva löytyy. Molly tautitestataan vielä ennen Suomeen tuloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.