Zeus

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 12 kg)
Syntymäaika: 7/2020
Tautitestattu: 2/2021

30.3.2021
Zeus muutti omaan kotiin Parikkalaan.

14.3.2021
Zeukselle on lisätty video. Zeus on pienempi kuin saksanpaimenkoiramaisesta ulkonäöstä saattaisi päätellä. Painoa sillä on tällä hetkellä vain 12 kiloa.

Viipurin koirat - Zeus kotihoidossa 3/2021

27.2.2021
Zeus pääsi Suomeen ja odottaa hakemuksia sijaiskodissaan Lappeenrannassa.

Hauskannäköinen Zeus on aloittanut kotikoiran opinnot reippaalla mielellä hoitopaikassaan.

Zeuksella kävi tuuri ja se sai jättää tarhan taakseen. Zeus matkasi hoitopaikkaan Lappeenrantaan 6-vuotiaan uroskoiran kaveriksi. Ystävyys on alkanut hyvin ja Zeus ottaa tukea ja esimerkkiä vanhemmasta koirasta Zeus asustelee kerrostalossa rauhallisessa kaupunkimaisessa ympäristössä. Zeus pestiin heti alkuun ja se sujui hyvin. Monta uutta ja ihmeellistä asiaa fiksun oloisella Zeuksella on vielä totuteltavana kotikoiran elämässä. Tulevan kodin tuleekin olla valmis Zeuksen kanssa kotikoiran tavat opettelemaan.

26.2.2021
Zeuksen rabiesvasta-ainetasot tutkittiin ja sen arvot ylittävät 0,5 IU/ml, mikä suojaa tartunnalta.

15.2.2021
Zeus tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Zeukselta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

10.2.2021
Zeus kastroitiin tarhalla Viipurin Koirien tuella.

24.1.2021
Pulleakuonoinen Zeus toivoo itselleen kotia rauhallisesta ympäristöstä, missä olisi kiva koirakaveri odottamassa.

ZayaZorro, Zlata ja Zeus sisaruksineen löydettiin hylättyinä roskapöntöstä heinäkuun lopussa Gavrilovon kylästä, joka on entiseltä nimeltään Kämärä. Kylä sijaitsee Kähärin maalaiskunnassa Karjalan kannaksella. Hyväsydämiset löytäjät ottivat vastasyntyneet pennut huomaansa pulloruokkien niitä alkuun muutaman tunnin välein. Kun pennut olivat riittävän vanhoja ja vahvistuneita, ne siirtyivät Snezhannan tarhalle sen toivossa, että oma rakastava koti löytyisi jonain päivänä Suomesta.

Snezhanna kuvailee pentuja ihmisrakkaiksi, mutta hivenen varovaisiksi. Zeus on päässyt ulos aitauksesta opettelemaan hihnakävelyä ja tutustumaan lähiympäristöön sekä tarhalla vapaaehtoisina käyviin ihmisiin. Hihnalenkkeily jännittää Zeusta hiukan mutta ihmisten kanssa on kuitenkin kiva viettää aikaa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.