Joonatan

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 5/2019

21.8.2021
Joonatan joutui vaihtamaan kotia ja uusi koti löytyi kivalle pojalle nopeasti.

3.10.2019
Joonatan sai kodin Somerolta.

10.9.2019
Kaikki Joonatanilta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Joonatanilta testattiin myös rabiesvasta-ainetaso ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Viipurin Koirat - Joonatan 14.9.2019

30.8.2019
Suloinen Joonatan on vähän totinen, mutta silti kovin ihmisrakas poika.

Olga sai kesällä kiireellisen yhteydenoton. Erään leirikeskuksen pihapiirissä asusteli useampi emokoira pentujensa kanssa. Vaikka emot olivat arkoja, pennut kesyyntyivät kun leirikeskuksen lapset viettivät niiden kanssa aikaa ja leikittivät niitä. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä alueelle kasvamaan aikuisiksi ja niistä haluttiin eroon. Olga oli yhteydessä sterilointikampanjaa toteuttavaan pietarilaiseen klinikkaan, josta käytiin kolme kertaa yrittämässä emojen pyydystämistä. Kahdella kerralla koiria onnistuttiin ampumaan nukutusnuolilla, mutta ne juoksivat metsään piiloon ja nukkuivat anestesian siellä, eikä niitä löydetty. Kolmannella kerralla ne jo tunnistivat liikkuvan klinikan pakettiauton ja piiloutuivat metsään heti, kun se saapui tontille. Aluksi 15 koditonta pikkuista jatkoivat matkaansa Olgan tarhalle, mutta myöhemmin kiinni saatiin vielä Joonatan todennäköisine sisaruksineen, joita ovat JokeriJolinda ja Joanna.

Joonatan oli aluksi pentulauman vakavikko. Se katseli muiden touhuja hieman huolestuneena, eikä oikein tohtinut lähteä leikkeihin mukaan. Se ei ollut erityisen arka, mutta se tuntui vain olevan vähän huolestunut kaikesta ympärillä tapahtuvasta. Mutta tähän on onneksi tullut muutos: enää Joonatan ei tunnu kantavan koko maailman murheita harteillaan, vaan siitä on tullut ihan tavallinen, iloinen poika. Tosin ehkä vähän rauhallisempi ja tuumivaisempi kuin pentukaverinsa, mutta siltikin se on hyvin ihmisrakas ja kiinnostunut kaikesta ympärillä tapahtuvasta.

Joonatanista kasvaa aikuisena keskikokoinen poika, ja oletettavaa on, että myös aktiivisuustaso sillä kasvaa kotioloissa. Joonatan etsii kotia, jossa sen kanssa jaksetaan touhuta ja lenkkeillä, ja jossa ymmärretään, että nuoren koirapojan elämään voi kuulua myös metku jos toinenkin. Joonatan on kuitenkin fiksu poika, joten se oppii takuulla nopeasti tarvittavat kotikoiran taidot. Vielä sillä ei ole käsitystä sen enempää hihnassa kulkemisesta kuin sisäsiisteydestä, yksinjäämisestä puhumattakaan, mutta rauhallisella opettamisella ne kaikki alkavat varmasti sujua.

Lapsia vilistävä leirikeskus koitui näiden pentujen pelastukseksi, sillä ilman varhaisia ihmiskontakteja ne olisivat jääneet aroiksi. Pennut ovat eläneet lyhyen elämänsä ajan ulkona eikä niillä ole kokemusta sisällä asumisesta saatika mistään kotikoiran taidoista. Olgan pihalla ne asuvat ulkoaitauksessa. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että vaikka suurin osa pennuista onkin hyvin reippaita, ei leirikeskus ja Olgan suljettu pihapiiri ole tarjonnut laajinta mahdollista sosiaalistumista. Niinpä vastaan voi tulla vielä asioita ja tilanteita, mitkä ovat pennuille uusia ja siksi jännittäviä. Pennuille etsitään sitoutuneita koteja, jotka ovat varustautuneet uuden perheenjäsenen sopeuttamiseen isolla annoksella kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, aikaa ja rakkautta.

Viipurin koirat - Joonatan 1.9.2019

Viipurin koirat - Joonatan 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.