Jope

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: nyt noin 55 cm, 20 kg
Syntymäaika: 1/2021
Tautitestattu: 6/2021 & 9/2021

20.9.2021
Jope sai kodin Pyhtäältä.

12.9.2021
Jope on hämmentynyt isosta muutoksesta elämässään ja se on rauhallisesti tuumien tutustellut uusiin asioihin.

Jope on päättänyt, että hoitopaikan tuulikaappi on tällä hetkellä se oma ja turvallisin paikka, jossa olla jökötetään. Sieltä käsin voi käydä pikaisesti katsomassa muuta huoneistoa ja palata takaisin. Onhan se ihan ymmärrettävästi hämmentävää, kun elämä muuttuu valtavasti tarhalta lähdön jälkeen. Jope vaikuttaa rauhalliselta ja ihmisystävälliseltä. Rapsutukset ovat eteisessä kelvanneet niin perheen lapsilta kuin molemmilta aikuisiltakin. Voihan se olla, että Jopeen tulee vielä vauhtia sen jälkeen, kun tottuu uusiin asioihin.

Jopen lenkkeily on näin alussa ollut vauhdikasta, sinkoilulta edestakaisin ei ole vältytty. Uudessa kodissa tuleekin olla valmiutta panostaa hihnassa kävelyyn. Hoitotoimenpiteet Jopea hieman kauhistuttavat, mutta kiltisti se kuitenkin niihin suostuu.

Jope vaikuttaa lempeältä koirapojalta, joka totuttelee kaikkeen uuteen elämässään. Sisäsiisteysharjoitukset ovat menossa ja uloskin on jo saatu useita onnistuneita suorituksia. Uuden kodin tulee olla valmis Jopea hellästi opastamaan puuttuvissa taidoissa. Fiksun oloinen Jope ne varmasti oppii. Koirakaveri olisi myös Jopelle tärkeä tuki.

Jope on komea poika, säkäkorkeus on nyt noin 55 cm ja painoa hoikalla kaverilla on noin 20 kg. Jope odottaa vieraita Vihdissä.

10.9.2021
Jope taas askeleen lähempänä omaa kotia, kun tarhaelämä vaihtui hoitopaikkaan Suomessa. Jope odottelee kovasti hakemuksia!

9.9.2021
Jope pääsee pian Suomeen! Koska edellisistä testeistä ehti vierähtää aikaa, Jope testattiin uudelleen 8 vektorivälitteisen taudin varalta.

Jope jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

30.6.2021
Viipurin Koirat testasi Jopen rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Jope tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Jopelta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

8.5.2021
Sosiaalinen ja suloinen Jope etsii omaa kotia tositarkoituksella! Voisiko se löytyä juuri sinun luotasi?

Vuoden alussa eräästä varastosta Viipurin keskustan liepeiltä löytyi seitsemän vastasyntynyttä pentua. Koiraperhe noudettiin turvaan ja emokoira sterilisoitiin. Pennut ovat kasvaneet tarhalla työskentelevän eläintenhoitajan luona. Talvi ja pikkupentuaika meni sisätiloissa, mutta nyt kevään tultua ja pentujen kasvettua isommiksi ne elävät ulkoaitauksessa.

Snezhannan mukaan pennut ovat iloisia, reippaita ja vilkkaita, mutta kotikoiran opiskelut täytyy aloittaa ihan nollasta. Sisarukset eivät ole tottuneet pantaan saatika hihnassa kävelyyn eivätkä ne eivät ole nähneet maailmaa sen enempää kuin varsinaisella koiratarhallakaan varttuneet pennut. Tulevan kodin on tärkeää varautua siihen, että monet asiat jännittävät alkuun ja sopeutuminen uuteen elämään vie aikaa.

Kaikki sisarukset etsivät sivuillamme omaa kotia tai hoitopaikkaa. Ne ovat nimeltään Jippu, Jitta, Joika, Jope, Jura, Jurek ja Jäynä.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.