Daisy

Sukupuoli: narttu 
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2020
Tautitestattu: 12/2020

6.1.2021
Ihana Daisy löysi oman kodin Espoosta.

25.12.2020
Daisy on tutustunut kotikoiran elämään muutaman päivän ajan ja lähettää terveisiä hoitopaikastaan.

"Daisy tuli meille maanantaina kotihoitoon. Hän on aivan valloittava tapaus ja kaikki on mennyt hienosti. Reipas pieni tyttö. Jotkut asiat hieman jännittää, mikä nyt on ihan luonnollista, mutta muuten on todella reipas. Ollaan käyty jo tutustumassa hevos-, possu-, lammas-, kana- ja kanikavereihin. Kissat on Daisyn mielestä hirmu kivoja ja osaakin olla niiden kanssa nätisti.

Yllätyimme kovasti sisäsiisteydestä muutamaa vahinkoa lukuun ottamatta. Daisy on todella rauhallinen ja järkevä pentu, mutta myös toki pentumainen vauhtiviikari löytyy. Ja hyppiä tämä tyttö kyllä osaa, kun tarpeeksi innostuttaa, varsinainen hyppykeppi! Luonteeltaan sellainen hyväntuulinen hännänheiluttaja, josta tulee aina hyvälle mielelle. Myös tyttömäistä asiaan kuuluvaa itsepäisyyttä löytyy. On kovasti meidän ihmisten perään ja ollaankin jo alusta asti harjoiteltu yksinoloa aina kun mahdollista muutaman sekunnin yksinolosta aloittaen. Nyt sujuukin jo hienosti hetkelliset jo vähän pidemmät yksinolot.

Meillä on aidattu koirielle pari hehtaaria piha-aluetta ja on ollut nyt lyhyitä hetkiä irti. Seuraa koko ajan hienosti mukana ja tulee luokse, kun huudetaan. Aivan ihana tyttö, aivan liian ihana ensimmäiseksi hoitolapseksi. Tästä on vaikea kyllä luopua. Tälle kultakimpaleelle löytyy kyllä aivan varmast koti <3"

21.12.2020
Pienen Daisyn elämä mullistui, kun se matkusti hoitopaikkaan tutustumaan kotikoiran ihmeelliseen maailmaan.

Daisyn yhteyshenkilönä toimii Ira.

16.12.2020
Kaikki kahdeksan Daisyltä testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. 

Daisyltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

23.11.2020
Daisyn toiveissa on koirakaverellinen koti rauhallisella sijainnilla.

Daisy sisaruksineen tuotiin Snezhannan tarhalle Poljanyn kylästä. Kylä sijaitsee Karjalan kannaksella noin 40 km Viipurista kaakkoon ja oli aikaisemmin nimeltään Uusikirkko. Daisylla on yhteensä 9 sisarusta: DeltaDarwinDen, Dexter, Diego, Dita, DollyDonovan ja Dumle. Pentujen historiasta ennen tarhalle tuloa tiedetään se, että niiden emo oli hylätty tiineenä ollessaan ja se synnytti pennut ulos. Perhe asui ulkona kunnes emo kuoli, kun pennut olivat noin kaksikuisia. Tässä vaiheessa pennut toimitettiin tarhalle.

Daisy on tulossa Suomeen kotihoitoon joulukuun puolivälissä mutta se voi muuttaa myös suoraan omaan kotiin, mikäli sopiva löytyy. Daisy sterilisoidaan ja tautitestataan ennen Suomeen tuloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.