Rubik

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri
Syntymäaika: 2017
Tautitestattu: 11/2021

19.12.2021
Upea Rubik valloitti hoitopaikansa ihmiset ja hoitopaikka muuttui omaksi kodiksi.

6.12.2021
Rubik, kotoisammin Ruubertti, on jo hieman elämää nähneempi koiraherra. Tämä rauhallinen nallekarhu on jo heti kotihoitoon saapumisen ensi minuutista lähtien ollut kuin kotonaan.

Tämä herra ei turhia hötkyile oli kyseessä sitten syöminen, lenkkeily tai oikeastaan mikä tahansa asia. Iän ja kokemusten tuomalla viisaudella otetaan asiat vastaan niin kuin ne tulee eikä turhia murehdita, tuumaa Ruubertti.

Rubik on alusta asti ollut täysin sisäsiisti ja hyvin tottuneesti oleilee sisällä, joten liekö herralla joskus jonkinlainen koti ollut, sitä ei tiedä. Vieraat otetaan rauhallisesti vastaan, ja kun kaikki ovat istuneet alas herra parkkeeraa takapuolensa viereen ja nojailee odottaen rapsutuksia.

Rubik nauttii ulkona aidatulla pihalla oleilusta. Se valitsee yleensä jonkin korkean paikan kuten kallion, jonka päälle menee maaten ja sieltä tutkailee maailman menoa (vaikka täällä maalla ei kovin paljon menoa olekaan..). Riistaviettiä tuntuu löytyvän ja varmasti niin oravat, fasaanit kuin peuratkin saisivat ainakin vähän kyytiä, jos herra perään pääsisi. Kotihoitaja kertoo reilun viikon aikana nähneensä Ruubertin juoksevan noin kolme kertaa, joten kovin helpolla herraa ei kuitenkaan vauhtiin saa.

Hihnassa Rubik kulkee hyvin rauhaksiin ja kovin mielellään jää istuskelemaan ja seurailemaan maailmaa. Poika viihtyy hyvin ulkona, mutta tulee myös todella mielellään sisälle pehmoiseen petiin nukkumaan.

Rubik arvostaa omaa rauhaa. Hoitopaikan muiden koirien (4 kpl) seurasta Rubik ei juuri välitä. Alkustressin laannuttua poika on tullut kyllä toimeen niin narttujen (2- ja 6-vuotiaat) kuin urosten (2-vuotias ja 7 kk) kanssa, mutta ei varsinaisesti tunnu kaipaavan muiden seuraa. Enemmän Rubik nauttii ihmisen seurasta ja siitä, että saa nukkua ihan rauhassa pehmeässä pedissä. Tulevassa kodissa voisi siis olla rauhallinen koirakaveri ja mieluiten narttu, tai mahdollisesti Rubik pärjäisi yksinkin, kunhan poika totutetaan yksinoloon. Mitään leikkikaveria Ruubertista ei saa vaan sellaisen tasaisen rauhallisen vieressäeläjän. Ruubertti myös varmasti arvostaisi, jos tulevassa kodissa olisi piha, jota saisi rauhassa vahtia. Jos Ruubertilla olisi motto, se olisi varmasti; mikäs tässä kiire valmiissa maailmassa. On se niin rauhallinen kaveri.

26.11.2021
Rauhallinen Rubik pääsi Suomeen! Rubik odottelee hakemuksia hoitopaikassaan Jokioisilla.

Rubikin rabiesvasta-ainetaso testattiin oman kodin toivossa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Rubik tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

17.10.2021
Ystävällinen Rubik tervehtii kaikkia ihmisiä lempeän rauhallisesti. Se tulee hyvin toimeen myös muiden koirien kanssa.

Rubik asui aiemmin varuskunta-alueella Kamenkassa (ent. Kaukjärvenkylä). Rubik ja toinen alueella asunut koira saivat kuitenkin lähtöpassit helmikuussa 2021. Niitä uhkasi lopetus, joten Snezhanna suostui ottamaan ne tarhalleen odottamaan kotia.

Rubik ei viihdy tarhan aitauksissa, joten se on saanut erivapauden asustella vapaana tarhan edessä. Se ei lähde siitä mihinkään, vaan päivystää kulkijoita ja toivottaa kaikki tulijat kokoon katsomatta tervetulleiksi. Yöt se nukkuu tyytyväisenä omassa kopissaan.

Rubik lienee joskus ollut oikea omistaja, sillä se osaa muutamia peruskäytöksiä, kuten istua ja antaa tassua pyynnöstä. Emme kuitenkaan tiedä, onko se koskaan asunut sisätiloissa tai kulkenut hihnassa, joten monia perustaitoja tulee sen kanssa vielä varmasti harjoitella. Myös yksinjääminen on todennäköisesti asia, joka vaatii Rubikin kanssa harjoittelua.

Rubik vaikuttaa tasapainoiselta pojalta. Se ei turhia hötkyile ja suhtautuu aina kaikkiin ystävällisesti. Ainoastaan ruoka ja herkut ovat asia, joita se vahtii toisilta koirilta, mutta tarhaympäristössä se on hyvin ymmärrettävää.

Rubik on nyt noin neljävuotias, keskikokoinen poika. Se rakastaa niin paljon ympäristön tapahtumien tarkkailua, että toivomme sille kotia, jossa olisi oma piha päivystettäväksi. Rubik ei kuitenkaan muuta ulkokoiraksi, vaan sille tulee olla varattuna paikka aina myös sisätiloissa, ihan missä poika vain aikaansa haluaa viettää.

Rubik lokakuussa 2021

Viipurin koirat - Rubik 10-2021

Rubik helmikuussa 2021, juuri tarhalle tuotuna

Viipurin koirat - Rubik 2-2021

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.