Choco

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 9/2021

16.9.2021
Suloinen Choco sai nopeasti oman kodin ja muutti Helsinkiin.

10.9.2021
Tervetuloa Suomeen, Choko! Tämä nuorimies odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Tuusulassa.

9.9.2021
Choco pääsee pian Suomeen! Matkaa odottaessa siitä otettiin rabiesvasta-ainetesti ja se testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta.

Choco jatkaa pian oman kodin etsimistä Suomesta käsin.

7.9.2021
Choko kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

13.7.2021
Hurmaava Choco löytyi ulkoa aivan pienenä palleroisena. Choco on reipas ja ihmisrakas poika, joka kovasti odottaa hoitopaikkaa tai omaa kotia Suomesta!

Chocon löytänyt ihminen piti vähän aikaa huolta pojasta, mutta otti pian yhteyttä Snezhannaan ja toimitti pennun hänelle. Choco sai rokotukset ja niiden jälkeen se asui jonkin aikaa Snezhannan kotona. Snezhannan mukaan Choco on reipas, ihmisrakas ja utelias pentu, joka suhtautui myös luottavaisesti Snezhannan lapsiin kun asui tämän kotona. Tarhalla Choco on päässyt monesti vapaaehtoisten kanssa kävelylle. Myös joessa on tullut pulahdettua. Sosiaalisena poikana Choco nauttii kovasti ihmisseurasta oli kyseessä sitten mies, nainen tai lapsi. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.