Jasmin

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2020
Tautitestattu: 11/2020

29.1.2021
Jasmin muutti omaan kotiin Karjaalle.

28.12.2020
Onnekas Jasmin sai heittää tarhaelämälle hyvästit juuri ennen joulua. Jasmin muutti hoitopaikkaan ja on aloittanut kotikoiran elämään tutustumisen. 

Jasmin osaa kävellä jo hienosti hihnassa ja onkin aina innolla lähdössä ulos lenkeille. Jonkin verran Jasminia vielä ulkona jännittävät muut ihmiset, sauvakävelijät ja äänekkäät koirat. Silloin Jasmin saattaa haluta turvapaikkaan jalkojen taakse tai pompata syliin. Autoihin ja polkupyöriin on suhtautunut välinpitämättömästi. Kun Jasmin saa tutustua uuteen ihmiseen pikkuhiljaa, luottamus syntyy paremmin ja se uskaltautuu ottamaan namia kädestä. Ja sitten jo pian Jasmin tulee haistelemaan tarkemmin ja rapsutuksetkin jo kelpaavat vieraaltakin.

Jasmin on tullut hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja leikkii innokkaasti kaverin kanssa. Yksinolemista ja sisäsiisteyttä harjoitellaan. Erityisesti yksinjääminen on Jasminista vielä outoa, joten sitä tulee varautua harjoittelemaan pienistä hetkistä alkaen.

Jasmin vaikuttaa vielä tässä vaiheessa sen verran varovaiselta tytöltä, että koirakaverin antamasta esimerkistä ja tuesta olisi uudessa kodissa paljon hyötyä. Jasmin etsiikin kotia, jossa olisi mukava koirakaveri odottamassa ja näyttämässä mallia. Koti voisi sijaita rivi- tai omakotitalossa, sillä Jasmin reagoi jonkin verran rappukäytävästä kuuluviin ääniin. 

Kaikkiaan Jasmin on hyvin iloinen ja suloinen pentu, jolla on vielä paljon opittavaa elämässä. Se kuitenkin suhtautuu elämään hyvin positiivisesti ja tuo vielä varmasti paljon iloa uudelle perheelleen.

Katso video Jasminista alta.

Viipurin koirat - Jasmin 28.12.2020

21.12.2020
Jasmin löysi hoitopaikan Suomesta ja tutustuu kotikoiran elämään sijaiskodissaan Sipoossa.

8.12.2020
Jasminilta testattiin rabiesvasta-ainetaso Suomeen pääsyn toivossa. Sen rabiesvasta-ainetaso ylitti 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

22.11.2020
Kaikki kahdeksan Jasminilta testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. 

Jasminilta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

17.11.2020
Suloinen Jasmin odottaa Snezhannan tarhalla oman kodin löytymistä.

Jasmin ja sen sisarukset Jaava, Jami, Jose, Jessie ja Joska löytyivät Viipurista roskapöntöstä. Pienillä pennuilla ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia, ellei joku hyväsydäminen ihminen olisi sattunut löytämään niitä sieltä. Niiden onneksi niin kuitenkin kävi, ja nyt kaikki kuusi elävät tarhalla odottaen päivää, milloin ne pääsisivät matkustamaan Suomeen omiin koteihin tai hoitopaikkoihin.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.