Bim

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pieni keskikokoinen (35 cm, 12 kg)
Syntymäaika: 9/2019
Tautitestattu: 3/2021

2.7.2021
Bim sai kodin Tampereelta.

11.6.2021
Bim kävi hammashoidossa ja siltä poistettiin yksi haljennut hammas.

16.5.2021
Bimille lisättiin uusi video. 

Viipurin koirat - Bim kotihoidossa, toukokuu 2021

10.4.2021
Bim on ollut Suomessa 2 viikkoa ja luolapoika on tullut ulos kuorestaan. Bim on hyvin sydämellinen, rauhallinen ja kiltti poika.

Kotihoitaja kertoo, että Bim on ollut hyvin hiljainen. Se ei ole käyttänyt ääntään juuri mihinkään, eikä innostu kommentoimaan tapahtumia muiden koirien kanssa. Bim ottaa kyllä muuten mallia koirakaverista ja niiltä se on oppinut mm. kerjäämään... Lelut ovat Bimille aivan outoja kapistuksia ja niitä se on lähinnä vain ihmetellyt ja haistellut. 

Kaikki hoitotoimenpiteet onnistuvat Bimin kanssa helposti ja se lähtee ulos todella mielellään. Valjaat saa pojan hyppelehtimään ilosta ja häntä viuhuu puolelta toiselle, sitten on jo kiire ulos. Metsässä ulkoilua Bim rakastaa! Metsässä haistellaan, katsellaan ja kieritään mättäillä, hypitään kivien päälle katsomaan kauas, syödään nameja ja muuten vain nautitaan raikkaasta ulkoilmasta. Bimin kotihoitopaikasta pääsee metsään lähes suoraan kotiovelta ja se on sopinut ujoilijalle oikein hyvin. Bimin mielestä etenkin lapset ovat todella pelottavia, vaikka niitä näkyisi talojen pihoilla kymmenien metrien päässä. Toistaiseksi Bim säikkyy myös aikuisia ulkoilijoita ja niitä kohdatessa sille tulee kiire kotiin tai takaisin metsään turvaan. Kotihoitajan syli kelpaa myös turvapaikaksi. 

Hoitomamman kanssa Bim on jo ihan sinut ja seuraa uteliaana kaikkea puuhastelua. Hoitopaikan miesten kanssa sillä on ujot tai neutraalit välit, joka Bimille tarkoittaa pienen välimatkan pitämistä: vielä sitä ei saa silitellä tai koskea, mutta käy kyllä jo popsimassa nameja kädestä. Vaikuttaa siltä, että hitaasti hyvä tulee on Bimin motto miesten kanssa. 

Bim on ollut täysin sisäsiisti.

30.3.2021
Ujopiimä Bim lähettää terveisiä hoitopaikasta! Bim on vasta saapunut kotihoitoon ja on vielä erittäin kokematon ihmisten kanssa. 

Bim kavahtaa kaikkea kosketusta, varsinkin pään ja peräpään koskettelua, on siihen hyvin tottumaton. Luottaa ihan pikkuisen naispuoliseen kotihoitajaan, mutta ei vielä perheen miehiin. Koirakavereihin on jo ehditty tutustua ja niistä tulikin Bimille heti hyvin tärkeitä. Koirakavereiden kanssa Bim on rento, vaikkakaan lyhyestä ajasta ei vielä paljoa voi päätellä. Ulkoilu metsään haistelemaan on jo nyt kovin mieleistä, mutta valjaat ovat Bimin mielestä erittäin epämiellyttävät ja pelottavat. Kotona Bim on ollut toistaiseksi hyvin rauhallinen ja hiljainen, mutta seuraa uteliaasti katseellaan ja kuuntelemaan uusia kodin ääniä. Lisää Bimin kuulumisia päivitetään myöhemmin kotiutumisen myötä.

Bim etsii kotia omakoti-, rivi- tai paritalosta rauhalliselta alueelta. Kodissa on ehdottomasti oltava mukava koirakaveri näyttämässä mallia.

Bimillä on hampaissaan kiillevaurio ja kodin on sitouduttava säännölliseen hammashoitoon. Bimin kanssa on varauduttava myös heti aluksi koko suun ja hampaiston röntgentutkimukseen ja vaadittavaan hoitoon akuuttien vaurioiden korjaamiseksi. 

27.3.2021
Bim pääsi tutustumaan kotikoiran elämään Espooseen. Bimin hoitopaikka sijaitsee pientaloalueella ja sillä on siellä seuranaan kaksi muuta koiraa.

Ennen Suomeen tuloa Bim tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Bimiltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja leishmanioosi. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Bimillä positiivinen. Viipurin Koirat testasi myös Bimin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

15.1.2021
Pieni ja ujo Bim on asunut tarhalla jo vuoden. Se etsii ymmärtäväistä omistajaa ja kotia rauhalliselta alueelta.

Bimin historia on jäänyt hämärän peittoon. Jossain vaiheessa viime vuoden alkutalvesta se ilmestyi Snezhannan tarhalle. Silloin se oli vielä pentu, ehkäpä noin puolivuotias. Mutta niin vuosi on vain vierähtänyt eteenpäin ja Bimin historiassa se tarkoittaa, että tarhaelämää on tullut nähtyä jo kaikkina vuodenaikoina. Oletettavasti Bim on Bulkan veli.

Bim on jäänyt kooltaan pienehköksi. Mikään kääpiökoira se ei ole, mutta keskikokoisten koirien siitä pienemmästä päästä. Luonteeltaan Bim on vielä ujo ja varovainen, sillä eihän se ole elämässään juuri muuta ehtinyt nähdä kuin meluisan tarhan ja sen hyväntahtoiset, mutta kiireiset työntekijät.

Bim etsii omistajaa, joka haluaa rakentaa luottamuksen tämän pienen pojan kanssa askel kerrallaan. Aluksi se voi tarkoittaa sitä, että Bim kerää rohkeutta omassa piilopaikassaan, josta se hiljalleen uskaltaa alkaa tehdä pieniä retkiä ympäri asuntoa. Ulkoileminen tulee takuulla olemaan hyvin jännittävää ehkä pitkäänkin, mutta kun senkin on valmis tekemään Bimille tutuksi sen omaan tahtiin edeten, oppii Bim varmasti nauttimaan siitäkin.

Tarhalla kasvaneelle, ujolle koiralle on toisen koiran tuki ja malli aina korvaamaton apu kotiutumisessa. Tämän vuoksi Bim etsii kotia, jossa olisi koirakaveri jo odottamassa. Bimin hampaissa on jonkin verran kiillevaurioita, joten uudessa kodissa tulee varautua eläinlääkärikäyntiin hampaiden osalta jo piakkoin kotiutumisen jälkeen.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.