Viiu

Sukupuoli: narttu 
Koko: pieni keskikokoinen (n. 12 kg)
Syntymäaika: 6/2019
Tautitestattu: 1/2021

8.3.2021
Viiu sai kodin Tuusulasta.

4.2.2021
Viipurin Koirat testasi Viiun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

29.1.2021
Siro ja suloinen Viiu muutti kotihoitopaikkaan Suomessa. Viiu odottaa yhteydenottoja Lohjalla.

28.1.2021
Viiu pääsee Suomeen kotihoitoon ja se tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Viiulta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

1.11.2020
Viiu listaa toiveita uudesta kodistaan: rauhallinen ympäristö, koirakaveri ja oma piha.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme.

19.12.2019
Vaikka sylissä on vähän jännittävää, lähestyy kostea kuono hiljaa kasvoja ja antaa ujosti pari pusua. Aika symppis tyttö tämä Viiu.

Kaunis Viiu huiskii innoissaan häntäänsä verkon takana. Se tassuttaa malttamattomana aitauksessaan toivoen, että tämä olisi se kerta kun ohi kävelevät ihmiset astuisivat sen luokse. Ja tällä kertaa toive toteutuu. Viiu pyyhältää edestakaisin ihmisen luota toiselle ja moikkaa vuorollaan jokaista. Se vaikuttaa reippaalta tytöltä olematta kuitenkaan mikään riiviö tai mahdoton huomionhakija. Sylittelyt ovat tainneet aiemmassa elämässä jäädä vähän vähiin, sillä sen verran hämmentyneeksi muuttuuvat tytön kasvot kun se nostetaan kuvattavaksi. Vaikka alkuun hämmästellään niin pikkuhiljaa alkaa kuitenkin kiinnostaa takana seisova ihminen.

Viiu vaikuttaa oikein ihastuttavalta ja suloiselta pennulta. Monia uusia taitoja on kuitenkin oltava Viiun kanssa valmis harjoittelemaan, sillä kummallisuudet hihnassa kulkemisesta sisäsiisteyteen ovat sille vieraita. Joskus kotiutuminen reippaan pennun kanssa menee vallan vaivattomasti, mutta on kuitenkin tärkeää varautua myös siihen, etteivät kaikki asiat sujukaan tuosta noin vaan. Aika, kärsivällisyys ja aito halu ymmärtää koiraa ovatkin usein avainasemassa. Toivottavasti Viiua onnistaisi pian, ettei sen tarvitsisi jäädä kylmälle ja kostealle tarhalle kurjiin oloihin enää yhtään pidemmäksi aikaa.

Viipurin koirat - Viiu 21.11.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.