Chuba

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 2/2021
Tautitestattu: 8/2021

25.8.2021
Chuba sai kodin Tampereelta.

15.6.2021
Chuba kastroitiin.

1.6.2021
Parrakas Chuba on iloinen, ihmisrakas ja hauskannäköinen veijari. Chuba päätyi äskettäin Snezhannan tarhalle.

Chuba löytyi toukokuussa Poljanyn kylästä. Poljany on entiseltä nimeltään Uusikirkko ja sijaitsee Karjalankannaksella. Chuba oli kierrellyt jo jonkin aikaa kylällä eikä kukaan kaivannut pientä poikaa. Lopulta se korjattiin parempaan talteen ja toimitettiin Snezhannan tarhalle. Snezhanna epäilee, että ihmisrakkaalla ja luottavaisella Chuballa on ollut omistaja, joka on kuitenkin syystä tai toisesta hylännyt sen. Nyt pieni partaveijari ei voi muuta kuin odottaa, että onni suosisi ja kyytipaikka löytyisi vielä kesän aikana Suomeen.

Chuba on päässyt harjoittelemaan hihnakävelyä paikallisten vapaaehtoisten kanssa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.