Eddie

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa isoksi (nyt vajaa 60 cm, 26 kg)
Syntymäaika: 5/2020
Tautitestattu: 12/2020

30.1.2021
Eddie muutti omaan kotiin Espooseen.

6.1.2021
Eddie on lempeä ja rauhallinen poika, jolle etsitään isohkon kokonsa puolesta kotia ensisijaisesti omakotitalosta. 

Eddien elämä kotikoirana on lähtenyt sujumaan hyvin. Se tulee loistavasti toimeen hoitopaikan muiden koirien sekä kissojen kanssa. Hoitopaikassa säännöllisesti vierailevat mies ja lapset ovat myös kovasti pojan mieleen. Kotioloissa Eddien ehdotonta lempipuuhaa on torkkuminen, etenkin tutun ihmisen tai koirakaverin vieressä. Se tykkää asettua paikkaan, mistä pystyy hyvin seuraamaan muiden touhuja omien nokosten lomassa. 

Eddie on reipas ulkoilija, joka lenkkeilee sujuvasti yksin tai koirakaverin kanssa. Toistaiseksi ohikulkijat eivät ole poikaa pahemmin kiinnostanut, mutta vieraat koirat se välillä haukkuu. Mikäli Eddie pääsee tutustumaan, on se tullut aina kaikkien kanssa toimeen. Ohitustilanteita on alettu harjoitella, jotta yhteiselo muiden ulkoilijoiden kanssa sujuisi jatkossakin. Koska Eddielle on jo nyt paljon voimaa ja kokoa, on tulevan kodin oltava valmis panostamaan pojan arkitottelevaisuuteen.

Uusia asioita kohdatessaan Eddie tarvitsee pienen miettimishetken, mutta selvittää tilanteen kuitenkin varsin nopeasti. Mikäli tilanne sallii, on Eddien ehdoton suosikkiratkaisu ottaa pienet torkut. Eddie ei ole koskaan jäänyt täysin yksin kotiin, mutta koirakavereiden kanssa keskenään jääminen ei tuota sille ongelmia. Mikäli Eddien erottaa kavereista yksin omaan huoneeseen, ei sekään aiheuta pojassa huolta. Eddie on ollut hoitopaikkaan saapumisestaan lähtien sisäsiisti satunnaisia vahinkoja lukuunottamatta.

Rauhallisuudestaan huolimatta Eddie on vasta pentu, joka kasvaa ja kehittyy vielä pitkään. Kotiutumisen myötä Eddiestä saattaa kuoriutua uusia puolia, joihin tulevan kodin on syytä valmistautua. Lempeys ja rauhallisuus on varmasti aina osa Eddien perusluonnetta, mutta iän myötä esiin tulee aina uusia asioita. Se saattaa ruveta vahtimaan omaa reviiriään ja valitsemaan kaverinsa tarkemmin. Tulevan kodin on oltava valmis jatkamaan pojan sosiaalistamista ja työstämään mahdollisia haasteita. 

22.12.2020
Eddie pääsi Suomeen sijaiskotiin ja odottaa hakemuksia Tampereen seudulla.

16.12.2020
Kaikki kahdeksan Eddieltä testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. 

Eddieltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

17.11.2020
Eddie päätyi kesällä tarhalle ja odottaa nyt omaa, koirakaverellista kotia rauhallisesta ympäristöstä.

Eddie päätyi Snezhannan tarhalle elokuussa. Se oli osa kymmenpäistä pentujoukkoa, joka matkasi tarhalle liikkuvan sterilointiklinikan kyydillä Rjabovosta, noin 20 km Pietarista kaakkoon. Eddie on todennäköisesti Endin, Ericin ja Emman veli. Snezhanna kertoo, että se on sosiaalinen ja reipas koira, kuten sisaruksensakin.

Eddie on ikänsä ja rokotustensa puolesta valmis matkustamaan mutta se kastroidaan ja tautitestataan vielä ennen Suomeen tuloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.