Kardemumma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa siroksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 10/2020
Tautitestattu: 4/2021

5.11.2021
Kardemumma löysi kodin Valkeakoskelta.

2.9.2021
Kardemumma on iloinen ja touhukas tyttö, joka tykkää olla siellä, missä hänen ihmisystävänsä ovat.

Tytöstä saa hyvää seuraa kotiaskareisiin ja pihahommiin, oli sitten kyse karviaisten napostelusta puskasta, tiskikoneen täyttämisestä tai pihan haravoimisesta.

Hoitotoimenpiteet Kardemummalle pystyy tekemään, vaikka mieluisia ne eivät sille vielä olekaan. Ylipäätään ihmisen kosketus on tytöstä edelleen usein jännä asia. Maharapsutukset ovat kuitenkin juttu, jonka se mielellään ottaa tutuilta ihmisiltä vastaan! 

Kardemumman hoitopaikka sijaitsee keskellä metsää, jossa on aidattu piha ja koirakavereita. Oman väen kesken Kardemumma on puuhakas ja iloinen tyttö, joka ei pienistä säikähdä - ja jos säikähtää vaikkapa äkillistä kolinaa, palautuu se tilanteesta pian.

Vieraat ihmiset jännittävät Kardemummaa vielä paljon. Silloin Kardemumma vetäytyy omaan huoneeseensa sohvalle, joka sen turvapaikka. Aidatulla pihalla irti ollessaan Kardemumma pitää ensin etäisyyttä vieraisiin ihmisiin, mutta tulee totuttelun jälkeen lähelle hakemaan lähistöltä nameja, jos niitä on tarjolla. Ihmiset, joilla on kiva koirakaveri mukana, ovat Kardemumman mielestä paljon luotettavampia ja mielenkiintoisempia kuin koirattomat ihmiset.

Omilla kulmillaan Kardemumma kävelee hyvin remmissä, mutta kotipiirin ulkopuolella kaikki uusi pelottaa ja tyttö haluaa takaisin kotiin. Herkut on hyvä motivaattori Kardemummalle, mutta ilman reippaampaa koirakaveria ei Kardemumma tunne ainakaan vielä pärjäävänsä.

Kotihoitaja kuvailee Kardemummaa älykkääksi tytöksi. Kardemumma on täysin sisäsiisti, iloinen ja touhukas nuori tyttö. Koska maailmassa on kuitenkin vielä paljon jännittäviä asioita, etsii Kardemumma kotia, joka sijaitsee rauhallisessa, mieluiten maalaismaisessa ympäristössä, ja jossa on kiva koirakaveri odottamassa. Hoitopaikan kissojen kanssa Kardemumma tulee myös toimeen, tosin pihalla intoutuu herkästi jahtaamaan kissaa. Uudelta omistajalta vaaditaan ymmärrystä ujoista koirista ja siitä, että esimerkiksi lenkkeilyn sujumiseen kotipiirin ulkopuolella tulee vielä menemään aikaa.

29.7.2021
Kauniille Kardemummalle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Kardemumma kotihoidossa, heinäkuu 2021

8.6.2021
Elämää täynnä oleva ihmisiin tottumaton Viipurin neito Kardemumma etsii kotia, jolla olisi tarjota aidattu piha ja koirakaveri, jonka kanssa leikkiä ja reipastua.

Kaunis Kardemumma on syntynyt onettomien tähtien alla, eikä se päässyt pikkupentuna kunnolla tutustumaan ihmisiin. Kardemumma tarvitsee kodin, jolla on kärsivällisyyttä tukea ja ohjata koiraa matkalla kotikoiraksi. Kardemummasta ei välttämättä tule koskaan kaikkien kaveri, mutta on tyttö jo ensimmäisten päivien aikana yllättänyt hoitoperheen iloisuudella ja elämänilolla, joka tarttuu ja kantaa Kardemummaa pitkälle. Kuinka pitkälle, sen aika näyttää. 

Kardemumma etsii kotia rauhalliselta alueelta kärsivällisestä perheestä, jossa ei ole pieniä ja äänekkäitä lapsia. Kardemumma ei sovellu kerrostaloon tai kaupunkiin - eikä sohvaperunaksi.

Kardemumman strategiset mitat ovat tällä hetkellä 49 cm / 15 kg.

23.5.2021
Arka Kardemumma matkusti velipoika Kuskusin kanssa harjoittelemaan kotikoiran elämää hoitopaikkaan Kirkkonummelle.

Kardemummasta tulee lisätietoja lähiaikoina.

Viipurin Koirat testasi Kardemumman rabiesvasta-ainetason ennen Suomeen tuloa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Kardemumma tutkittiin Suomeen pääsyn toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Kardemummalta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

Kardemumma ja sen sisarukset löytyivät ulkoa Kondratjevon (suom. Säkkijärven) alueelta vuoden alussa. Kardemumman sisaruksista yksi, Kaneli, asustaa jo omassa kodissa Suomessa. Kuskus odottaa omaa kotia samaisessa Kirkkonummen hoitopaikassa. Arka Kipinä asuu vielä tarhalla Viipurissa.

Viipurin koirat - Kuskus, Kaneli ja sisarukset 6.3.2021

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.