Miklos

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa pienehköksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 10/2021
Sijainti: Turku, Suomi

27.11.2021
Miklos sai kodin Vantaalta.

2.11.2021
Pieni Miklos rakastaa ihmisiä ja hänen unelmakodissaan olisikin varmasti perhe, jonka kanssa puuhailla yhdessä ja vaikkapa harrastaa jotain.

Miklos ulkoilee mieluiten rauhallisen koirakaverin kanssa, joten sellainen olisi hyvä olla omassa kodissa odottamassa. Rauhallinen asuinalue varmasti myös rohkaisisi ulkoilussa. Miklos odottaa yhteydenottoja hoitopaikassaan Turussa.

29.10.2021
Miklos pääsi Suomeen! Viipurin Koirat testasi Mikloksen rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Miklos tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

Ennen lähtöä Miklos kävi kastroitavana oman, suomalaisen sterilointikummin taloudellisella tuella.

Mikloksen yhteyshenkilönä toimii Heidi K.

16.10.2021
Hurmaava Miklos on nähnyt jo tarpeeksi tarhaelämää. Se toivoo oman kodin oven aukeavan mahdollisimman pian!

Miklos ja sen seitsemän sisarusta Martti, Marusja, Meriel, Moriz, Mariana, Morton ja Mija tuotiin Snezhannan tarhalla alle luovutusikäisinä. Pennut toi paikalle alueella toimiva liikkuva sterilointiklinikka, joka oli noutanut hylätyt pennut Pesochnyn kylästä.

Pennut olivat tulleessaan aliravittuja ja matoisia, ja Snezhanna joutui viettämään monta unetonta yötä murehtiessaan pentujen selvitymistä. Sisarukset olivat kuitenkin sissien sukua ja ne kaikki selvisivät huonosta lähtötilanteesta huolimatta.

Miklos on mahdottoman suloinen pentu. Sen hieno väritys kiinnittää huomion, ja onhan se tietysti myös muutenkin hyvin hurmaava poika! Miklos haluaa kovasti tutustua kaikkeen uuteen. Välillä ujous voi viedä hetkeksi mukanaan, kunnes uteliaisuus taas voittaa ja maailmaan tutustuminen jatkuu.

Mikloksesta kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Siitä kuoriutuu varmasti eloisa ja leikkisä pentu, joka osaa ottaa ilon irti jokaisesta päivästä. Uudelta omistajalta vaaditaan kuitenkin paljon sitoutumiskykyä ja ymmärrystä, sillä Mikloksen kaltaisen taustan omaava pentu tulee varmasti tarvitsemaan myös tukea ja rauhallista ohjausta elämässä. Samalla Miklos tulee kaipaamaan tietysti aktiivista ja koiramaista elämää lenkkeineen, leikkeineen ja sohvalla köllöttelyineen.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.