Belka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö (n. 45 cm)
Syntymäaika: 12/2019
Tautitestattu: 4/2021

30.7.2021
Belka löysi kodin Tampereelta.

31.5.2021
Pieni Belka on viettänyt nyt reilun viikon hoitopaikassa Suomessa. Belka etsii rauhallista kotia, joka ei sijaitse aivan kaupungin vilinässä. Reipas uroskoira voisi olla Belkalle hyvinkin mieluinen kaveri.

Belkan totuttelu kotikoiran elämään on lähtenyt sujumaan hienosti. Sisätiloissa se vaikuttaa hyvinkin rauhalliselta ja toistaiseksi parasta puuhaa on ollut tyynykasaan kaivautuminen ja siellä torkkuminen. Belka ei hakeudu pahemmin hoitopaikan omien koirien seuraan, vaikkakin ottaa niistä mallia kaikissa sille uusissa tilanteissa. Hoitopaikassa asuvia kissoja Belka väistää ja hieman jopa arastelee. Ihmisiin Belka suhtautuu tuumivasti. Se tarvitsee aikaa ja tilaa tutustua omaa tahtiaan. Kun Belka on saanut tehdä tutustumistyön rauhassa, siitä kuoriutuu varsinainen sylikoira, joka meinaa mennä solmuun rapsutuksista. Hoitopaikassa välillä oleileva mies on vielä vähän jännittävä. Päivällä sitä ei parane käydä moikkaamassa kuin pikaisesti, mutta toisaalta sen selän päällä voi huoletta nukkua yöt.

Ulkona Belka kulkee jo melko reippaasti. Välillä vastaan tulevat asiat ja ympäriltä kuuluvat äänet vaativat vähän ihmettelyä. Kerran perusteellisesti tehdyn ihmettelytyön jälkeen asia on pääsääntöisesti loppuun käsitelty. Ulkoilussa Belkalle on ollut valtavana tukena hoitopaikan oma, innokas ja utelias uroskoira. Kaverin peesissä Belkan on ollut turvallista suorittaa tutkimusmatkoja omakotitaloalueella ja sen lähimetsissä. Nykyään vastaan tulevat ihmiset ja autot eivät enää pahemmin Belkaa hätkäytä. Silti vilkas kaupunkiympäristö ei ole Belkalle sopiva paikka.

Suloinen Belka arvostaa kotia, missä ymmärretään, että hitaasti hyvää tulee. Tulevan kodin täytyy olla valmis etenemään Belkan tahtia ja tiedostaa myös se, että rohkeuden lisääntyessä nyt rauhallisesta ja säyseästa tytöstä voi kuoriutua paljon uusia piirteitä. Varmaa on kuitenkin se, että joku onnellinen saa Belkasta hienon ystävän itselleen.

23.5.2021
Pikkuinen Belka matkusti Suomeen ja odottaa hakemuksia Tampereen seudulla.

Muutos oli Belkalle ensin järkytys ja suihkussakäynti pelotti. Muutamassa tunnissa Belkasta kuitenkin kuoriutui hännänheiluttaja, jonka sydän on helposti valloitettavissa herkkujen avulla.

Viipurin Koirat testasi Belkan rabiesvasta-ainetason ennen Suomeen tuloa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

21.4.2021
Belka tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Belkalta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). 

30.12.2020
Kaunis Belka löytyi harhailemasta tarhan ympäristöstä. Se on ujo tyttö, joka kaipaa ymmärtäväistä omistajaa.

Syksyllä Snezhannan tarhan liepeille ilmestyi nuori tyttökoira. Se kaarteli ja ihmetteli paikkaa uteliaana, mutta kuitenkin varsin peloissaan. Koira saatiin lopulta kiinni ja tarhalle tutustuttavaksi. Sille annettiin nimeksi Belka, ja nyt Belkan olisi aika aloittaa kodin etsiminen Suomesta.

Belka on ujo tyttö, joka jännittää vieraita ihmisiä. Se on kuitenkin rohkaistunut tarhalla asumisen aikana, ja paikalliset vapaaehtoiset ovatkin käyttäneet sitä myös hihnalenkeillä. Niille päästessään Belka kirmailee innoissaan ja nauttii hetkellisestä tauosta tarhan äänekkäästä menosta täydestä sydämestään.

Tutut ihmiset ovat Belka mielestä mukavia ja niiden seurassa se on iloinen ja sosiaalinen tyttö. Uudet tuttavuudet saavat Belkan kuitenkin epäileväiseksi, joten uudessa kodissa tulee varautua siihen, että Belka tarvitsee aikaa ja tukea uusiin ihmisiin tutustumisessa. 

Viipurin koirat - Belka 26.12.2020

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.