Mahla

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2018
Tautitestattu: 11/2021

10.12.2021
Mahla sai kodin Keuruulta.

26.11.2021
Mahlaa onnisti ja tyttö pääsi Suomeen! Ihmisrakas Mahla odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Tampereella.

22.11.2021
Mahlan rabiesvasta-ainetaso testattiin oman kodin toivossa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Mahla tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

25.10.2021
Ja hylättyjen huskien virta jatkuu jatkumistaan, tällä kertaa Snezhannan tarhalle. Mahla on nuori ja ihmisrakas tyttö, jolla on onneksi vielä kaikki mahdollisuudet hyvään elämään.

Jos kodittomaksi joutuneiden koirien joukosta pitäisi nimetä yksi rotu, jonka edustajia on kuluvana vuonna päätynyt tarhoille aiempaa selvästi enemmän, olisi se husky (ja huskymixit). Husky on kotimaan tapaan ollut jo pitkään Venäjälläkin suosittu muotirotu, ja nyt koronapandemia on varmasti heittänyt oman lusikkansa siihenkin soppaan mukaan. Kysyntää on ja tarjontaa riittää, kun moni tavan tallaajakin on päättänyt ryhtyä koiranpentubisnekseen. Kun uutuudenviehätys katoaa, käsiin jää aktiivinen ja turhautunut aikuinen koira, jonka voi heittää pois elämästä muodista menneiden farkkujen tapaan.

Mahla kuuluu syyskuun lopussa Snezhannan tarhalle jätettyyn huskykolmikkoon. Tuojat eivät suoraan sanoneet syytä hylkäämiselle, ainoastaan etteivät pysty enää koiria pitämään. Kaikki kolme olivat tullessaan niin aliravittuja, että Snezhanna uskoo ettei ihmisillä ollut enää varaa niiden ruokkimiseen. Koirien kerrottiin olevan vuoden ikäisiä, mutta kun Snezhanna toisen eläinlääkärin kanssa tutki ne, oli hampaista pääteltävissä etteivät koirat ole ihan niin nuoria vaan pikemminkin 2-3-vuotiaita. Omistajille jäi vielä kaksi koiraa, uros ja narttu, joista he eivät halunneet luopua. Todennäköistä on, että he jatkavat pentujen teettämistä ja myymistä rekisteröimättömillä koirillaan kuten tähänkin asti.

Yksi näistä kolmesta huskysta löysi kodin Venäjältä, mutta Mahla ja sen poikakaveri Mösjöö ristivät tassunsa likoon sen puolesta, että pääsisivät aloittamaan uuden elämän Suomessa.

Snezhanna kuvailee Mahlaa hyvin ihmisrakkaaksi ja reippaaksi tytöksi. Vaikka Mahla oli tullessaan laiha, uskoo Snezhanna että koiria on kuitenkin kohdeltu hyvin niiden edellisessä kodissa. Hihna ei ole vieras asia eikä jaloittelu lapsista ja aikuisista koostuvan ihmisjoukon keskellä vaikuta Mahlasta lainkaan kummalta.

Mahla ja Mösjöö jakavat saman pienen aitauksen vieraan narttukoiran kanssa. Emme tiedä millainen Mahlan aiempi koti on ollut ja onko se tottunut elämään ollenkaan sisätiloissa. Niinpä tulevan omistajan on oltava tarvittaessa valmis opettamaan Mahlalle puuttuvia kotikoirantaitoja, kuten sisäsiisteyttä ja yksinoloa. Mahla lienee asunut aina koirakaverin tai useamman seurassa eikä sillä ole kokemusta ainoana koirana elämisestä. Sen vuoksi Mahlalle etsitään ensisijaisesti kotia, missä sillä olisi koirakaveri. Mahla etsii itselleen sitoutunutta omistajaa, parasta ystävää, joka Mahlan tavoin on reipashenkinen ja ulkoilusta nauttiva tyyppi.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.