Oula

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 9/2019
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

1.11.2020
Oula etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, ja koirakaverikin olisi oltava jo kodissa odottamassa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme.

6.4.2020
Oula palautettiin kodistaan takaisin tarhalle.

20.2.2020
Oula sai kodin Viipurista.

7.2.2020
Suloinen ja ihmisrakas Oula toivoo edelleen kovasti omaa kotia. Oula pääsi jo toistamiseen harjoittelemaan hihnakävelyä. 

Oula on reipas pentu ja se tulee aitauksessaan sopuisasti toimeen muiden kanssa - ehkä jopa liian sopuisasti, sillä Oula on turhan hoikassa kunnossa kun taas osa aitauskavereista näyttää ihan hyvin syöneiltä. Pääsisipä Oula itsekin pian kunnollisten ruokapatojen äärelle.

Viipurin koirat - Oula 31.1.2020

12.1.2020
Vaaleaturkkinen Oula kiinnittää nopeasti huomion pentuaitauksessa. Luonteeltaakin Oula on iloinen ja ystävällinen poika, joten toivottavasti koti löytyy pian!

Loppuvuodesta Snezhannan tarhalle joutui taas iso joukko pentuja. Niitä kaikkia yhdistää se, että kukaan ei ole halunnut ryhtyä niille omaksi ihmiseksi. Ne on hylätty koiratarhalle, koska jonkun mielestä ne ovat olleet turhia, ei-kenenkään koiria.

Oula kuuluu tähän sekalaiseen joukkoon. Oulan onni on, että se on ulkoisesti kaunis ja sen huomaa pentulaumasta helposti. Vaan eipä se kaunis värikään aina takaa, että koti löytyy nopeasti. Siksi pidämme Oulalle peukut pystyssä, että koti löytyisi ennen talven kovempia pakkasia.

Oula on reipas ja sosiaalinen poika, joka tulee häntä heiluen tutustumaan jokaiseen ihmiseen. Se hyppii ja pomppii malttamattomana ja heiluttaa häntää niin, että koko pentu tuntuu lähtevän lentoon. Ja jos sattuu kumartumaan vähän alaspäin, voi olla lähes varma, että Oula kiirehtii pussaamaan poskelle!

Oula otettiin kuvaamista varten syliin ja aitauksen ulkopuolelle. Sylissä oleminen oli sille selvästi vähän uutta ja jännittävää, mutta hienosti se selvisi tilanteesta. Tarhalla pentuja ehditään ottaa syliin vain harvoin, joten ei ole mikään ihme, että se on koiralle aluksi vähän jännä tilanne. Aitauksessa Oula palautui tilanteesta kuitenkin nopeasti ja oli taas se sama innokas hännänheiluttaja kuin ennen kuvaamistakin.

Tarhalla Oula tulee hienosti toisten koirien kanssa juttuun. Isossa laumassa se on oppinut sopeutumaan erilaisiin kavereihin ja tilanteisiin ja mutkattomasti se meneekin lauman mukana. Arki koiratarhalla on kuitenkin rankkaa, ja aina välillä tulee eteen tilanteita, joissa pennuille syntyy väärinymmärryksiä ja riitojakin voi tulla.

Aikuisena Oula kasvaa keskikokoiseksi koiraksi. Se tulee kaipaamaan koiramaista elämää: lenkkeilyä, aktivointia, leikkimistä, lepoa, rapsuttelua, uuden opettelua. Perustaidot on erittäin suotavaa opettaa Oulalle pitkäjänteisesti ja palkitsemalla, sillä niiden kautta arki tulee pennun kanssa sujuvaksi ja miellyttäväksi. Ja jos haasteita joskus tuleekin, selviää niistä yleensä maltilla ja koulutuksella.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä se, että vaikka Oula on nyt reipas ja ihmisrakas pentu, on se asunut pentuajastansa ison osan koiratarhalla. Uuteen kotiin muuttaminen ja kaiken uuden kohtaaminen voikin saada sen jännittämään. Siksi se tulee tarvitsemaan rauhallista etenemistä ja paljon totuttelua, että arkiset asiat muuttuvat tutuiksi ja mukaviksi.

Viipurin koirat - Oula 3.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.