Sweetie

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2021
Tautitestattu: 9/2021
Sijainti: Turun seutu, Suomi

8.10.2021
Ihana Sweetie löysi oman kodin Turusta.

25.9.2021
Ihana Sweetie pääsi Suomeen ja odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Turun seudulla.

23.9.2021
Sweetie pääsee pian Suomeen! Viipurin Koirat testasi Sweetien rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Sweetie tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Ennen lähtöä Sweetie kävi sterilisoitavana oman, suomalaisen kummin taloudellisella tuella.

6.9.2021
Suloinen Sweetie on nimensä mukainen tyttö niin ulkonäön kuin luonteenkin puolesta: kaikin puolin mainio hännänheiluttaja!

Sweetie hylättiin ihan pienenä pentuna. Se ja sen sisarukset löytyivät Kavantsaaresta, Viipurissa sijaitsevasta taajamasta. Pentuja onnisti kuitenkin sen verran, että ison tarhan sijaan ne ovat saaneet elää lähiviikot pienemmässä hoitopaikassa. Toki sielläkin on rajallista se, miten paljon hoitokoirien kanssa ehditään viettämään aikaa, mutta ainakin Sweetie ja sisarukset ovat saaneet elää vähän rauhallisemmassa ympäristössä kuin hektisellä ja isolla tarhalla. Sweetien sisaruksia ovat Simona, Sancho ja Tetri.

Snezhanna kertoo, että Sweetie on sisarustensa tapaan reipas ja aktiivinen pentu. Kun Sweetien ja sisarusten aitaukseen astuu, hyörivät pörröiset ja leikkisät partakuonot taukoamatta vieraan ympärillä.

Sweetiestä kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Se tulee tarvitsemaan elämäänsä liikuntaa ja aktivointia, jotta sen ei tarvitse alkaa itse keksiä viihdykkeitä. Sweetie etsii siis omistajaa, joka haluaa reippaan lenkkikaverin ja mahdollisesti vaikka harrastuskaverinkin - tärkeintä on kuitenkin, ettei ohjelmassa ole pelkkää sohvalla makoilua.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.