Sancho

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suurehko keskikokoinen (n. 65-70 cm) 
Syntymäaika: 5/2021
Tautitestattu: 3/2024

16.3.2024
Upea Sancho löysi oman kodin Kangasalta!

1.3.2024
Paikallisilta vapaaehtoisilta tuli video Sanchon herkkuhetkestä.

Viipurin koirat - Sancho 2/2024

27.1.2024
Yli kahden kodissa vietetyn vuoden jälkeen Sancho palautuu tarhalle. Omistajat, jotka pitivät pojasta huolta, menehtyivät.

Snezhanna sai hyvin surullisia uutisia joulukuussa. Tuttu pariskunta oli menehtynyt ja heidän kolme koiraansa olivat yhtäkkiä vailla kotia. Koirista kaksi, Sancho ja Jenot, oli adoptoitu pentuina samalta tarhalta ja onkin surullista, että ne joutuvat keskelle ahdistavaa tarhaa useamman kodissa vietetyn vuoden jälkeen. Kaikki kolme olivat saapuessaan hyvin laihassa kunnossa.

Snezhanna kertoo Sanchon olevan stressaantunut, hämmentynyt ja hiukan varuillaan. Huoli on pojalla varmasti kova. Sancho suhtautuu ihmisiin kuitenkin ystävällisesti ja ihmisten läheisyys on siitä mieluisaa. Poika on päässyt hihnakävelyille paikallisten vapaaehtoisten kanssa.

Sancho asui edellisessä kodissaan sisätiloissa ja eli ihan normaalia kotikoiran elämää. Taloudessa asui kahden aikuisen ja koirakavereiden lisäksi kissoja, joihin Sancho on tottunut. Koska Sancho on asunut koko elämänsä useampi koirakaveri rinnallaan, ei sillä ole kokemusta ainoana koirana elämisestä ja se luovutetaan mieluiten koirakaverilliseen kotiin. Vilkas kaupunkiympäristö olisi Sancholle liikaa ja poika katselee kotia rauhallisimmilta alueilta. Sanchon suhtautumisesta pieniin lapsiin ei ole tietoa.

Toivottavasti Sancholle löytyisi sopiva koti Suomesta eikä sen tarvitsisi asua ahdistavassa aitauksessa metelin keskellä enää kauaa. Talvipakkaset ovat koetelleet jo valmiiksi laihaa poikaa eikä lisää niitä säitä enää kaivata.

Sancho tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin. Sanchon kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Viipurin koirat - Sancho 1/2024

1.9.2021
Sancho sai kodin Venäjältä.

28.8.2021
Kuka voisi olla pussaamatta tätä partakuonoa? Sanchollakaan ei olisi mitään niitä pusuja vastaan, sillä se rakastaa ihmisiä ja huomiota ihan hirmuisen paljon!

Suloinen Sancho hylättiin ihan pienenä pentuna. Se ja sen sisarukset löytyivät Kavantsaaresta, Viipurissa sijaitsevasta taajamasta. Pentuja onnisti kuitenkin sen verran, että ison tarhan sijaan ne ovat saaneet elää lähiviikot pienemmässä hoitopaikassa. Toki sielläkin on rajallista se, miten paljon hoitokoirien kanssa ehditään viettämään aikaa, mutta ainakin Sancho ja sisarukset ovat saanut elää vähän rauhallisemmassa ympäristössä kuin hektisellä ja isolla tarhalla. Kotia etsivät myös siskot Simona ja Sweetie sekä veli Tetri.

Snezhannan mukaan Sancho on erittäin ihmisrakas ja sosiaalinen pentu. Se haluaa aina niin lähelle ihmistä kuin vain on mahdollista. Syliin, kainaloon, pussailemaan naamaa... Miten vain huomiota saa osakseen, kaikki kelpaa Sancholle!

Sanchosta kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Se tulee tarvitsemaan aikaa ja aktivointia, jotta sen ei tarvitse alkaa itse keksiä viihdykkeitä. Sancho etsii siis omistajaa, joka haluaa reippaan lenkkikaverin ja mahdollisesti vaikka harrastuskaverikin - tärkeintä on kuitenkin, ettei ohjelmassa ole pelkkää sohvalla makoilua. Sancho toivoo kovasti, että koti löytyisi pian, eikä sen tarvitsisi muuttaa sijaiskodista isolle tarhalle!

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.