Bruce

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 8/2022
Tautitestattu: 1/2024

20.1.2024
Upea Bruce muutti omaan kotiin Saloon!

6.12.2023
Laihassa kunnossa oleva Bruce palelee tarhalla, poika tarvitsee apuamme! Pentuaika oli ja meni eikä tarhalla kasvaneelle Brucelle ole helppoa löytää kotia.

Huomattuaan lähestyvän ihmisen Bruce nousee takajaloilleen ja heiluttaa ilahtuneena häntäänsä. Sen kylkiluut paistavat ohuen karvan läpi ja kylmä tihkusateinen sää saa pojan tärisemään. Vieraita saa kuitenkin harvoin luokseen ja Bruce haluaa nauttia tästä lyhyestä, onnellisesta hetkestä täysin rinnoin.

Puemme Brucelle varusteet ja otamme sen ulos aitauksesta. Mukaan lähtee aitauskaveri, joka ei ole yhtä tottunut kulkemaan varusteissa kun Bruce. Poistumme tarhan alueelta ja Bruce pääsee haistelemaan tienvartta. Se on kuitenkin kovin kiinnostunut ihmisistä ja nameista, joten enimmäkseen seurustelemme ja syöttelemme sille herkkuja. Bruce ei ole enää yhtä vallaton kuin keväällä. Se on kanssamme rauhallinen ja ystävällinen eikä hammastele. Bruce nauttii ihmisen läheisyydestä ja laihaa poikaa käy sääliksi. Brucen on vaikea löytää kotia. Se on jo vuoden ikäiseksi varttunut uros, joka ei ulkonäöllään loista kirkkaana muiden joukosta ja joka on tottunut vain tarhaelämään. Vieraita miehiä Bruce jännittää, kuten kesällä huomasimme. Sillä ei ole kunnollista turkkia ja se joutuu kärvistelemään pitkän talven kovissa pakkasissa ellei ihmettä tapahdu.

Etsimme Brucelle kotia rauhalliselta seudulta. Tarhalla varttunut Bruce tarvitsee toisen koiran tukea ja turvaa voidakseen hyvin, joten tulevassa kodissa tulisi olla koirakaveri. Bruce ei ole mikään köriläs ruuminrakenteeltaan vaikka lisää massaa nuori poika tuleekin vielä saamaan. Stressaavista tarhaoloista pitäisi päästä pois lämpimään ja kunnollisen ruokakupin äärelle.

Kuka auttaisi Brucea?

Viipurin koirat - Bruce 9.11.2023

Viipurin koirat - Bruce 29.7.2023

10.5.2023
Bruce kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

9.4.2023
Voi Brucea. Elämä aitauksessa turhauttaa nuorta ja ihmisrakasta pentua, joka ei saa purettua energiaansa mihinkään eikä ihmisseuraa ja kunnollista huomiota ole tarjolla läheskään riittävästi.

Bruce ja sen sisarukset löydettiin ulkoa pikkupentuina syys-lokakuun vaihteessa Kamenkasta eli Kaukjärvenkylästä. Pennut olivat tuolloin arviolta noin kuukauden ikäisiä. Pentujen emoa ei löydetty, joten jää arvailujen varaan millainen tausta metsiköstä löytyneillä pennuilla on. Sisarukset ovat kuitenkin suurimmaksi osaksi reippaita, joten on mahdollista että ne ovat oman onnensa nojaan hylättyjä kotikoiran ei-toivottuja pentuja. Pennut sairastuivat tarhalle jouduttuaan eivätkä kaikki selviytyneet. Kolme poikaa jäi jäljelle: Bari, Bruce (Bruce Willisin mukaan) ja Ben.

Ihmisten saapuminen nostaa Brucen korvat hörölle ja hännän villille vispaukselle. Meno muuttuukin vieläkin hurjemmaksi, kun aitaukseen astuu. Bruce on kovilla kierroksilla, hyppii ja hampaat käyvät. Naps sieltä, naps tuolta. Ponihäntäkin kannattaa piilottaa hupun sisään, sillä arviolta parikymmentä kiloinen jötkäle saa siitäkin otteen ja tarhavieras hetkellisen face liftin. Aitauksessa on niin kova mellastus, että Bruce kalastetaan syliin, puetaan varusteisiin ja viedään tuulettumaan tarhan ulkopuolelle. 

Varusteet eivät ole Brucelle täysin vieraita, ja Bruce kulkee melko nätisti hihnassa. Mukana on sen aitauskaveri ja suuntaamme kaksikon kanssa pois päin tarhalta. Lähellä on autotie ja liikenne on hiljaista, mutta Bruce pelkää silti kovasti muutamaa ohi ajavaa autoa. Se kiskoo hihnassa ojaan päin ja sitä saa todella pidellä.

Palatessamme tarhan pihaan, Bruce ottaa jo melko lungisti. Se istahtaa, ottaa katsekontaktia ja kierroksilla oleva hammaspeikko on kadonnut jonnekin. Bruce suhtautuu ystävällisesti sille itselleen vieraisiin aikuisiin koiriin. Se tykkää ihmisistä ja rapsutteluista. Kun poika palautetaan aitaukseen, on hyppiminen ja hammastelu kadonneet.

Brucea käy sääliksi. Se on saanut asua pikkuisena tarhan eläintenhoitajan kotona ja se on siis nähnyt kotielämääkin. Se on saanut nauttia ihmisen seurasta ja tietysti luullut, että sillä on koti. Eihän poikaparka ole mitenkään ymmärtänyt kaiken tuon ihanuuden olevan vain väliaikasta. Nyt se asuu tarhalla ja on kovilla kierroksilla. Ympäristö on stressaava eikä nuorella pojalla ole mitään mihin kuluttaa kaikkea tarmoansa. 

Brucessa on paljon potentiaalia ja siitä kasvaa eittämättä uskollinen ystävä omalle perheelleen. Se tarvitsee kuitenkin omistajan, jonka hallinnassa isoksi ja vahvaksi kasvava koira pysyy, ja jonka kärsivällisyys riittää sen kouluttamiseen. Bruce on massava, leveärintakehäinen poika ja eloapainoa voi aikuisena olla reilusti yli 30 kiloa.

Bruce etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä. Riittävän rauhallisessa ympäristössä sillä voisi olla edellytyksiä sopeutua myös ainoaksi koiraksi.

Bruce kastroidaan ja tautitestataan ennen Suomeen tuloa.

Viipurin koirat - Bruce 15.3. & 5.4.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.