Serzhik

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2020-2021
Tautitestattu: 2/2024

23.2.2024
Eipä olisi Serzhik vähän aikaa sitten arvannut, että nyt sillä on oma koti! Serzhik muutti Turkuun.

23.12.2023
Ystävällinen Serzhik tervehtii iloisesti tarhavieraita. Serzhik on ihmisiin tottunut, oikein mukava poika, joka päätyi tarhalle lokakuussa.

Serzhik saapui Snezhannan tarhalle Fillmore -nimiseltä klinikalta Pietarin seudulta, joka sterilisoi löytökoiria ja palauttaa ne sitten löytöpaikkoihinsa. Sosiaaliselle Serzhikille kysyttiin paikkaa Snezhannan tarhalta eikä Snezhanna hennonnut kieltäytyä, sillä muuten ihmisrakas Serzhik olisi luultavasti laskettu ulos kadulle.

Tapaamme Serzhikin marraskuun alussa. Poika jakaa aitauksen yhden nartun ja yhden uroksen kanssa. Serzhik suhtautuu iloisesti vieraisiin ja haluaisi kovasti päästä tekemään tuttavuutta. Otamme sen kanssamme kävelylle ja se lähteekin innoissaan jaloittelemaan ja tutkimaan ympäristöä. Hihnassa kulkeminen ei ole mikään uusi juttu Serzhikille ja se kulkee rohkeasti tarhan ulkopuolella millekään säpsymättä. Kauempana olevalle isolle ja vieraalle urokselle Serzhik haukahtaa muutaman kerran, mutta vieressä ulkoilevan aitauskaverin kanssa välit ovat hyvät.

Serzhik vaikuttaa sosiaaliselta ja ystävälliseltä pojalta, jolla on todennäköisesti ollut koti jossain vaiheessa elämäänsä. Se seisoo paikoillaan ihmisen vieressä rapsuteltavana ja viihtyy siinä hyvin. Komea Serzhik toivoo uuden kodin löytyvän pikaisesti Suomesta, ettei koiratarhalla tarvitsisi asua yhtään sen pidempää kuin on pakko. Serzhik on nuori ja sen arvellaan olevan jotain 2-3 vuoden väliltä. Koska sen menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, täytyy Serzhikin kanssa varautua harjoittelemaan kotikoiran aakkosia aivan alkeista lähtien.

Viipurin koirat - Serzhik 9.11.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.