Jimi

ERITYISADOPTIO
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 16 kg)
Syntymäaika: 11/2016
Tautitestattu: 10/2023
Sijainti: Lappeenranta, Suomi

28.11.2023
Jimi on yllättänyt positiivisesti reippaudellaan ja nauttii täysin rinnoin kotikoiran elämästä. Pientä huoltakin on terveyden kanssa, sillä kova elämä on jättänyt jälkensä.

Ensimmäinen yö oli Jimille vaikea mutta sen jälkeen on ollut tosi reipas! Ulkoilu sujuu Jimillä hienosti ja huomaa, että tätä on tarhalla harjoiteltu lukuisat kerrat. Jimi ottaa paljon kontaktia ihmiseen ja seuraa toista koiraa, jos joku asia jännittää. Ajoneuvot, vastaan tulevat ihmiset tai polkupyörät eivät Jimiä pelota. Vastaantulevat koirat saattavat jännittää, jos ne haukkuvat, mutta hiljaisia kavereita Jimi menisi mielellään moikkaamaan. Valjaiden laittokaan ei voisi olla helpompaa: Jimi pujahtaa itse niiden sisään, kun ne ottaa käteen!

Sisätiloihin pääseminen on ollut Jimille aivan mahtava juttu. Kaikki pehmeä, pedit, sohvat ja sänky ovat olleet Jimin mieleen ensimmäisestä yöstä lähtien. Paljaalle lattialle se ei asetu vahingossakaan, kun petejä kerran on tarjolla. Jimi taitaakin tarhalla vietetyn elämänsä jälkeen arvostaa lämmintä ja pehmeää enemmän kuin mitään. Rapsutukset tulevat sitten hyvänä kakkosena! Jimi ottaa vieraat vastaan iloisin hännänheilutuksin ja aina tassutkaan eivät malta pysyä maassa. Kun vieraat on moikattu ja muutamat rapsutukset saatu, voikin palata takaisin pedille. Omaan kotiin tulevat vieraat ihmiset eivät pahemmin stressaa Jimiä.

Talouden toisen koiran kanssa Jimillä ei ole ollut mitään ongelmia. Jimi ei ole vahtinut resursseja toiselta koiralta. Vaikka Jimi on ollut aika välinpitämätön toista koiraa kohtaan, se ottaa tästä kuitenkin tukea ja mallia tilanteissa, joissa se on itse epävarma. Olisikin kiva, jos Jimin tulevassa kodissa olisi toinen koira antamassa tukea. Rauhaa rakastava Jimi tuskin arvostaa kuitenkaan kovin päällekäyviä ja vilkkaita koiria.

Jimillä on ollut kotikoirat tavat hyvin hallussa melkein alusta sakka. Se on ollut paria pissaa lukuun ottamatta täysin sisäsiisti, hoitotoimenpiteet onnistuvat ja hihnassa ulkoillaan hienosti! Yksinolojen kanssa ei ole ollut myöskään mitään ongelmia ja Jimi viettää nämä rauhallisesti nukkuen. Jimi on ollut kotona koiraseurassa sekä täysin yksin, ja molemmat onnistuvat vaivatta.

Jimistä on alkanut pikkuhiljaa tulla esiin myös leikkisä puoli. Jimi tykkää riepotella pehmoleluja ja leikkiä vetoleikkejä. Tätä sisällä liukkailla lattioilla riehumista on kuitenkin jouduttu hieman rajottamaan pariksi viikoksi määrätyn liikuntakiellon takia. Jimillä huomattiin pian Suomeen tulon jälkeen kävellessä naksuvaa ääntä, jota oli kuitenkin vaikea paikallistaa. Jimille varattiin aika ortopedille. Erityistä ontumista ei havaittu mutta röntgentutkimuksissa paljastui, että Jimin vasemman takajalan polvinivelessä on ristisidevamma ja Jimille on kehittynyt nivelrikkoa sekä tähän polveen että oikeaan lonkkaan. Koska Jimin eturistisidevamma on luultavimmin jo vanhempi vaiva, katsotaan vastetta konservatiiviseen hoitoon. Vasteen perusteella päätetään jatkotoimista, mutta kirurgiseen hoitoon on syytà Jimin kanssa varautua. Jimi on saanut Cartrofen-pistoksia, Librelaa ja tulehduskipulääkettä ja sen vointia seurataan. Jimi siirtyy näiden löydösten vuoksi erityisadoptiokoiraksi ja yhdistys tulee sen adoptiota taloudellisesti. Jimin kulukorvaus on alennettu 400 euroa. 

Jimin säkä on n. 55 cm ja paino 14 kg. Jimi on varsin alipainoinen ja saa kerätä massaa useamman kilon.

Jimi valikoitui yhdeksi niistä koirista, joilta Viipurin Koirat testasi pistokokeena rabiesvasta-ainetasot Suomeen tullessa. Jimin testissä selvisi, että sillä on riittävä rokotesuoja suojaamassa tartunnalta. Jimin rabiesvasta-ainetasot oli mittaushekellä >7.92 IU/ml. 

3.11.2023
Jimin yli kuuden vuoden elämä tarhalla on ohi, kun Jimi pääsi matkustamaan kotihoitopaikkaan. Jimi odottaa kotihedokkaita Lappeenrannassa.

2.11.2023
Voi onnea! Jimin pitkä tarhaelo on päättymässä ja se matkustaa pian hoitopaikkaan Suomeen. Jimi valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Jimi valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), leishmanioosi sekä Mycoplasma haemocanis, jotka olivat kaikki negatiivisia. Ihomato (Dirofilaria repens) oli positiivinen. Jimi aloitti Advocate-kuurin ennen matkaa Suomeen.

27.2.2023
Jimi on iloinen ja ihmisrakas koira, jolla on ollut vain hirvittävän huono onni. Voih, miksei omaa kotia löytynyt pentuna. Jimi on jo 6-vuotias eikä se vieläkään tiedä miltä pehmeä peti tuntuu.

Helmikuisena sunnuntaina tarhan piha on täyttynyt autoista. Paikalliset vapaaehtoiset ovat tulleet tapansa mukaan ulkoiluttamaan koiria ja seurustelemaan niiden kanssa. Jimikin pääsee ulos, mutta se livahtaa aitauksesta ennen kuin hihna on kiinni pannassa. Se juoksee riemuissaan häntä kippuralla halki lumista aukiota, missä parikymmentä ihmistä viettää laatuaikaa koirien kanssa. Jimi on niin täpinöissä! Se suhtautuu muihin koiriin ystävällisesti, mutta ennen kaikkea Jimin sydän täyttyy ilosta kun se vuoron perään juoksee ihmisen luota toiselle. 

Jimi-parka. Sen olisi korkea aika päästä omaan kotiin, sillä tämän ihanan ja ihmisrakkaan koiran koko elämä menee hukkaan tarhalla. Palkitaanko ikuista odotusta koskaan?

7.11.2021
Jimille lisättiin uusia valokuvia.

15.8.2019
Voi iloinen, ihana Jimi! Se jaksaa päivästä toiseen olla yhtä aurinkoinen, vaikka aikaa tarhalla on kulunut jo yli kaksi vuotta.

Jimille on käynyt huono tuuri, kun kukaan ei ole sitä huomannut. Se tekee kyllä jokaisella vierailullamme parhaansa, että se huomattaisiin ja sen kanssa käytäisiin edes tovi seurustelemassa. Jimi-rukka ei vain tiedä sitä, että jokaisella meistä tarhalla kävijöistä on jo koti täynnä entisiä kodittomia koiria, eikä Jimille löydy helposti kenenkään luota paikkaa. Teemme kuitenkin parhaamme, että joku muu huomaisi Jimin ja haluaisi jakaa elämänsä sen kanssa.

Jimi on jo sen verran pitkään elänyt tarhalla, että muutto kotiin tulee olemaan sille iso juttu. Pääosin tietysti erittäin positiivinen, mutta varmasti se aiheuttaa Jimissä myös paljon hämmennystä ja myös jännitystä. Uudella omistajalla tuleekin olla varastossa paljon pitkää pinnaa, taskuissa paljon erityisen hyviä nameja ja kalenterissa aikaa, jotta Jimin kotiutuminen sujuisi sutjakkaasti ja mahdollisimman vähällä stressaamisella. Reipas ja sosiaalinen koirakaveri auttaisi Jimiä varmasti hyvään alkuun uudessa kodissa ja elämässä.

Viipurin koirat - Jimi 25.8.2019

30.12.2018
Jimin positiivisuus ei himmene, vaikka kuukaudet tarhalla vierivät. Se on edelleen ihmisrakas ja sosiaalinen poika, joka niin kovasti kaipaisi omaan kotiin.

Välillä Jimi pääsee aitauksestaan juoksentelemaan tarhan ympäristöön. Se tutkii paikkoja innoissaan, käy tutkimassa tulijoiden kassit herkkujen varalta, käy seurustelemassa muiden koirien kanssa ja sitten vähän kirmailee ympäriinsä. Jimi ei kuitenkaan karkaa mihinkään, vaan se palaa kiltisti aitaukseensa, kun vapauden on aika päättyä. Jaksamme kovasti ihmetellä, kun kukaan ei tätä kultaista poikaa huomaa.

Viipurin koirat - Jimi 28.12.2018

12.8.2018
Jimi on kiltti ja ystävällinen poika, jonka toiveet omasta kodista olivat korkealla 1,5 vuotta sitten. Vieläkään ei ole liian myöhäistä, mutta miksei kukaan huomaa Jimiä?

Kuukaudet kuluvat eikä kukaan tunnu huomaavan Jimiä. Iloinen pieni hännänvispaaja joutui tyytymään kohtaloon, jonka liian moni tarhalle päätyvä pentu kokee. Tarina on tuttu. Kun suloiselle pennulle ei löydy kotia silloin kun mahdollisuudet siihen olisivat kaikkein parhaimmat, jää se tarhalle kasvamaan. Aikuisia koiria onnistaa harvoin oman kodin löytymisessä eikä Jimi ole mikään poikkeus vaikka kovin mukava poika onkin.

Jimi asuu tällä hetkellä pienessä yksiössä kavereinaan kaksi narttua. Niiden kanssa elo näyttää sujuvan leppoisasti. Jimi ilahtuu kovasti tarhavieraista ja heiluttaa hurjasti häntäänsä verkon takana. Kun aitaukseen astuu, ottaa Jimi muutaman askeleen taaksepäin kurotellen samalla iloisena kaulaansa ihmisten suuntaan. Ensin täytyy vain vähän varmistella, että vierailla on varmasti hyvät aikeet. Ei kulu montaakaan sekuntia, kun utelias kuono on jo haistelemassa kasvoja ja lipomassa sormia. Jimi vaikuttaa kovin kiltiltä pojalta, jonka tuttavallisuus vain lisääntyy jokaisen sen kanssa vietetyn minuutin myötä. Kunpa kultainen Jimi onnistuisi vielä jotenkin löytämään oman rakastavan kodin, sinne tämä poika kuuluu eikä tarhalle.

Viipurin koirat - Jimi 2.8.2018

28.7.2017
Jimi kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

Viipurin koirat - Jimi 19.8.2017

3.3.2017
Pieni Jimi on ystävällinen ja iloinen poika, jonka maailmassa ei taida olla parempaa asiaa kuin ihmiset. Harmi vain, ettei Jimillä ole vielä omaa sellaista.

Snezhannan tarhan pentutalossa parveilee sekalainen joukko toinen toistaan suloisempia pentuja. Pikkuinen Jimi koittaa tehdä parhaansa, että sekin huomattaisiin ja sekin saisi osansa arvokkaista rapsutuksista ja ihmisten kanssa vietetystä ajasta. Jimi vaikuttaa kovin sosiaaliselta, reippaalta ja ihmisrakkaalta pojalta. Sylissä se katselee hiukan kummissaan ympärilleen, mutta jo pian toteaa että ei muuten ole hullumpi paikka tämä lämmin ihmisen syli.

Jimistä kasvanee aikuisena keskikokoinen koira. Reippaana poikana Jimi sopeutunee monenlaiseen ympäristöön, mutta omistajalla on oltava varmasti viitseliäisyyttä pojan sopeuttamiseen ja liikunnan tarjoamiseen. Jimi etsii sitoutunutta ihmistä, joka ymmärtää ettei pojalla ole vielä kokemusta kotikoiran elämästä vaan kaikki täytyy opetella alusta alkaen.

Viipurin koirat - Jimi 10.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.