Fluffy

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 70 cm, 37 kg)
Syntymäaika: 2022
Tautitestattu: 4/2024
Sijainti: Lahden seutu, Suomi

2.4.2024
Fluffyn kuulumiset näet uudelta videolta:

Viipurin koirat - Fluffy kotihoidossa 03/2024

Fluffyn elämää voit seurata myös Instagramissa @kotikallionhoitolaiset - tilillä. 

24.3.2024
Fluffy hurmasi kotihoitoperheensä saman tien saavuttuaan Suomeen viikko sitten. Upea nallekarhumainen poika on osoittautunut rauhalliseksi kaveriksi, joka rakastaa ihmisten huomiota. 

Fluffy on ollut alusta saakka täysin sisäsiisti. Takkuisen turkin harjaaminen vaikuttaa olevan pojan lempiasioita ja Fluffy köllähtää samantien kyljelleen hoitajan viereen, kun harja otetaan esille. Hoitopaikassa Fluffylla on seurana usean koiran lauma, jossa on mukana sekä narttuja että uroksia. Ulkona Fluffy on jo innostunut leikkimäänkin muiden kanssa. Eniten Fluffy rakastaa juoksuleikkejä ja yrittää usein saada muita innostumaan juoksemalla talon taakse ja taas takaisin. 

Fluffyn lempi-ihmisestä ei ole epäilystäkään: se on hoitoperheen teini-ikäinen tytär. Fluffy on hieman alkanut myös vartioida tyttöä tietyissä tilanteissa, eikä mielellään haluaisi silloin muita koiria lähelle. Fluffy on kookas koira, jolla saattaa olla taipumusta muuhunkin vartioimiseen ja tärkeiden resurssien puolustamiseen varsinkin sitten, kun ikää tulee lisää, ja sillä on oma koti ja perhe, jota suojella. Uudella kodilla olisikin hyvä olla kokemusta suurista vahtiviettisistä roduista ja ymmärrystä niiden ominaisuuksia kohtaan. Tarhalla tällaisia ominaisuuksia ei kuitenkaan vielä nähty ja Fluffy tuli mainiosti toimeen toisten koirien kanssa ja otti sinne saapuneet vieraat ihmiset ystävällisesti vastaan. 

Omalle kodille Fluffy lähettää toiveen mukavasta tyttökaverista ja omasta aidatusta pihasta.

16.3.2024
Hurmaava Fluffy saa nyt unohtaa tarhaelämän ja nauttia kotielämästä hoitopaikassa. Fluffy odottaa kotiehdokkaita Lahden seudulla.

Fluffyn elämää voi seurata Instagramissa @kotikallionhoitolaiset.

Fluffyn yhteyshenkilönä toimii Heidi.

10.3.2024
Fluffylle on luvassa hoitopaikka Suomesta! Ennen Suomeen matkustamista Fluffy kävi tautitesteissä ja kastroitavana.

Anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis olivat Fluffylla negatiivisia. Mycoplasma haemocanis on positiivinen.

15.2.2024
Nuori ja ystävällinen Fluffy heittäytyy tarhalle saapuneiden eläinlääkäreiden jalkoihin ja tervehtii heitä iloisesti. Kerrassaan hurmaava poika!

Fluffy harhaili marraskuussa mökkialueella Jagodnojessa (kylä Käkisalmen piirissä) erään talon pihalle. Ihmiset olivat sille ystävällisiä ja ruokkivat nälkäistä poikaa, mutta eivät halunneet kuitenkaan pitää koiraa itse. He ottivat yhteyttä Elenaan, joka tuli hakemaan Fluffyn luokseen.

Elenalla on vain hyvää sanottavaa Fluffysta. Se on hyvin ystävällinen ja reipas poika, joka elää vapaana tarhan suurella keskipihalla. Fluffy tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja on löytänyt hyvän ystävän nuoresta saman kokoluokan tyttökoirasta, Kuklasta. Kun valtiollinen eläinlääkäri saapui tarhalle rokottamaan koiria, löytyi Fluffy makaamasta ihmisten jaloista missä se heilutteli iloisena häntäänsä. Vieraiden kopelointi oli Fluffyn mielestä vain ihanaa ja se otti suurella halulla vastaan saadut rapsutukset.

Fluffy on nuori poika ja ikää sillä on arviolta 1-2 vuoden verran. Melko muhkea jässikkä, jonka säkä ulottuu lähes 70 senttiin ja painoa on yli 40 kiloa. Fluffyssa saattaa olla kaukasiankoiran geenejä, minkä vuoksi sen tulevalta kodilta toivotaan kokemusta ja ymmärrystä laumanvartijoista ja muista voimakkaasti vartioivista roduista. Fluffy muuttaa ainoastaan omakotitaloon alueelle, jossa se pääsee toteuttamaan itseään, mikäli vartiointitaipumus nousee esiin omassa kodissa.

Fluffylle on löytynyt hoitopaikka ja pojan on tarkoitus matkustaa Suomeen jatkamaan oman kodin etsintää maaliskuussa.

Fluffy tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin. Fluffyn kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.