Viima

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 50 cm, 15 kg)
Syntymäaika: 6/2023
Tautitestattu: 12/2023

19.1.2024
Reipas Viima sanoi heipat kotihoitopaikalle ja muutti Tampereelle!

8.1.2024
Viimalla on kotiehdokas eikä enempää hakemuksia oteta vastaan.

15.12.2023
Viima on varsinainen ilopilleri: iloista pentuenergiaa riittää, ja se rakastaa ehdoitta niin tuttuja kuin tuntemattomiakin!

Viima hoitaja kertoo tästä ihanasta touhottajasta näin:

"Viime sunnuntaina rauhallinen rivitaloelämä muuttui monta astetta vilkkaammaksi, kun Viima-pentu saapui tänne kotihoitoon. Jos lyhyesti kuvailisin Viimaa, niin sanoisin, että se on todella reipas, energinen ja ihmisrakas nuori koira.

Näin lyhyen tutustumisen jälkeen uskon, että oikea asumismuoto olisi rivitalo, paritalo tai omakotitalo. Viiman kotiutumisessa auttaa todella paljon, jos on oma piha tarjota Viimalle, koska hän selvästi nauttii ulkoilmasta. Ihan pelkkää sohvaperunaa ei tästä koirasta saa, mutta sen sijaan Viimasta saa todella hyvän ulkoilukaverin ja seuralaisen moneen asiaan. Viima on reipas ja ihmisystävällinen, hän ei pelkää miehiä ja on ollut innoissaan myös nähdessään ulkona naapureita. Ihan pienten lasten kanssa en Viimaa suosittele, sillä hän ei ihan vielä osaa hillitä omaa innostusta ja riemua ja saattaisi vahingossa kaataa pienen lapsen kumoon.

Se on ainakin varmaa, että paljon pusuja ja iloista energiaa saa roppakaupalla ihanan Viiman mukana!"

Viima ulkoilee innokkaasti, mutta se jännittää vielä esimerkiksi traktoreita ja sauvakävelijöitä. Tämän vuoksi Viiman uuden asuinympäristön tulisi olla kohtuullisen rauhallinen. Autoilu sujuu Viimalta mallikkaasti. Viima on innokas opettelemaan temppuja, ja nyt sujuvat jo istuminen, tassun antaminen ja maahan meneminen!

10.12.2023
Mainio Viima sai jättää Viipurin taakseen ja nyt se odottaa kotiehdokkaita Helsingissä.

Ennen Suomeen matkustamista Viima kävi tautitesteissä. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Tutkitut taudit olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

10.11.2023
Sinisilmäinen Viima asuu sateisella tarhalla, ja aivan turhaan. Viima on ihmisiin tottunut, ystävällinen ja reipas pentu, joka tuotiin tarhalle heinäkuun lopussa.

Muuan pariskunta ajoi heinäkuisena päivänä tarhalle mukanaan kaksi kaunista, huskynsukuista pentua. Snezhanna itse ei ollut paikalla ja pennut ojennettiin tarhan työntekijälle. Pariskunta kertoi löytäneensä pennut ulkoa, mutta tarina ei ollut kovin uskottava, sillä pennut olivat hyvin siistissä kunnossa ja selvästi kiintyneitä niihin tuoneisiin ihmisiin. Koska pentujen rokotushistoriasta ei ollut varmuutta, ei niitä voinut sijoittaa tarhalle suoraan. Niinpä ne muuttivat tarhan työntekijä Vladimirin luokse karanteeniin, odottamaan riittävän rokotussuojan saamista. Pennuista toinen ehti löytää oman kodin, mutta jäljelle jäänyt kaunis sinisilmä Viima on yhä kotia vailla.

Viima on kovin ihana ja suloinen tyttö. Se asuu Snezhannan tarhalla pentuaitauksessa, kaverit ympärillä ovat vain välillä vaihtuneet. Vanhemmat pennut jättivät aitauksen ja muuttivat omiin koteihin ja hoitopaikkoihin Suomeen, ja tilalle saapui paikallisissa sijaiskodeissa olleita nuorempia pentuja. Viima tuntuu pärjäävän porukassa kuin porukassa, se on oikein sopuisa ja tulee toimeen hienosti muiden pentujen kanssa.

Viima on päässyt tassuttelemaan tarhan ulkopuolella kerran meidän toimestamme ja useamman kerran paikallisten vapaaehtoisten kanssa. Valjaat ja hihna eivät sitä jännitä ja onkin todennäköistä, että Viimalla on hihnakokemusta jo entuudestaan ennen tarhalle joutumistaan. Hihnassa tarhan ulkopuolella Viima on keskittynyt ympäristön haisteluun ja ihmisiin, se ei noteeraa lähistöllä vapaana pyöriviä aikuisia koiria. Sylissä istuminen tuntuu olevan Viimalle myös ihan arkipäiväinen asia eikä siellä tarvitse tottumattomasti hermoilla. Päinvastoin, pikkuneiti istuskelee siellä aivan tyytyväisenä läheisyydestä nauttien.

Emme tiedä, kuinka vilkkaaseen ympäristöön Viima on tottunut, mutta tytössä voisi olla ainesta vilkkaammallekin seudulle. Sisäsiisteyden ja yksinolojen osalta on varmasti harjoiteltavaa, sillä näiden taitojen harjoitteluun on tuskin kukaan Viiman entisessä elämässä sen suuremmin panostanut. Viima haluaa löytää omistajan, jonka elämässä on kunnolla aikaa koiralla ettei arki ole pelkkää yksin olemista ja lyhyitä pissatuksia.

Viima on valmis matkustamaan Suomeen joulukuun puolivälin kuljetuksessa. Ehkä näin ihanan tytön ei tarvitsisi kauaa enää värjötellä tarhalla?

Viipurin koirat - Viima 15.10.2023

Viipurin koirat - Viima 9.11.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.