Peppi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 4/2022
Tautitestattu: 7/2023

9.2.2024
Peppi löysi uuden kodin Hyvinkäältä.

3.2.2023
Peppi palautuu etsimään uutta kotia rauhallisemmalta seudulta. Peppi on hyvin ihmisrakas ja tulee toimeen hienosti muiden koirien kanssa.

Omistajan muuttuneen elämäntilanteen vuoksi jaksaminen koiran kanssa on tällä hetkellä vähissä. Peppi on ihana ja ihmisrakas tyttö, mutta kaupunkiympäristössä missä on paljon ärsykkeitä, kiihtyy Peppi herkästi ja rähjää vastaantuleville koirille. Koirapuistossa ei kuitenkaan ole ongelmia muiden koirien kanssa. Peppi kävi myös Viipurin Koirien pikkujoulupuistoilussa ollen ehdottomasti se kaikkein kovin muiden koirien leikittäjä. Peppi elää tällä hetkellä ainoana koirana ja yksinolot tuottavat myös haasteita. Peppi on ollut hoitopaikassa koirakaveri seuranaan ja tällöin yksinolot ovat sujuneet ongelmitta.

Peppi tarvitsee rauhallisemman ympäristön, jossa sen ei tarvitse stressaantua kaupungin eikä kerrostalon äänistä. Peppi ei pärjää ainakaan tällä hetkellä yksin, mutta koirakaverin kanssa tyttö pärjää työpäivän ajan. Pepin omistaja kertoo Pepin rakastavan leikkejä. Aivan sama onko välineenä pallo vai äidiltä varastettu villasukka. Etsimis- ja pulmatehtävät ovat parasta. Ulkona Peppi lähtee herkästi jahtaamaan rusakoita.

Peppi on tottunut lapsiin, mutta ei sovellu ihan pienten lasten perheeseen. Peppi on täysin sisäsiisti ja osaa pyytää tarvittaessa ulos. Peppi osaa peruskäskyjä, oppii nopeasti ja motivoituu herkuista. Hihnakäytöstä on harjoiteltu ja rähjäämistä on saatu vähennettyä pallon avulla. Koirapuistossa Peppi on kaikkien kaveri ja rakastaa painimista yli kaiken. Seuraa omaa ihmistä kaikkialle paitsi suihkuun. Peppi on äärimmäisen kiltti, kaunis ja rakastettava tyttö.

Peppi etsii kotia rauhalliselta seudulta eikä sitä luovuteta ainoaksi koiraksi.

Pepille on tehty Embarkin DNA-testi ja siitä löytyi saksanpaimenkoiraa, keskiaasiankoiraa, belgianpaimenkoiraa (malinois) ja airedalenterrieriä. Kuva liitteenä.

23.7.2023
Peppi löysi kodin Helsingistä.

6.6.2023
Tummakasvoinen Peppi on reipas ja ystävällinen tyttö. Uudet ihmiset ovat Pepistä ihania ja neiti lähtisi luottavaisena kenen tahansa matkaan.

Peppi päätyi Snezhannan luokse keväällä. Snezhanna kertoo, että Pepin omistajalla oli urakkatyö Viipurissa ja hommien päätyttyä oli aika vaihtaa maisemaa. Omistaja otti yhteyttä Snezhannaan eikä aikonut ottaa koiraa mukaansa. Koira joko pääsisi tarhalle tai se jätettäisiin kadulle. Siinä vaihtoehdot. Snezhanna ei halunnut että nuorelle ja ihmisrakkaalle koiralle kävisi huonosti, joten hänen oli pakko taipua. Jälleen kerran.

Peppi asui jonkin aikaa tarhan klinikkarakennuksessa, missä se rokotettiin ja sterilisoitiin. Sen jälkeen tyttö muutti ulkoaitaukseen muutaman muun koiran seuraksi. 

Tapaamme Pepin huhtikuun alussa. Se pääsee kanssamme hihnakävelylle ja kävelee tottuneesti hihnassa. Peppi jolkottaa innoissaan hangella hajuja haistellen. Se ei säiky ketään tai mitään ja suhtautuu ympärillä oleviin vieraisiin koiriin ystävällisesti. Ihmiset kiinnostavat Peppiä ja katsekontaktin syttyessä tyttö painelee iloisena luokse.

Peppi vaikuttaa hyvin avoimelta ja reippaalta koiralta, josta voisi olla monenlaiseen ympäristöön ja perheeseen. Sillä on ollut omistaja ja koti, mutta emme tiedä millainen. Se on saattanut tottua sisätiloihin ja kenties sillä on tassuissaan joitakin perustaitoja, mutta voi myös olla että sen asumuksena on toiminut jokin muu kuin varsinainen asuintalo. Ehkä ulkoaitaus tai ketju. Kuka näistä tietää. Tulevan omistajan onkin varauduttava kärsivällisesti opettamaan Peppiä kotikoiran tavoille positiivisen vahvistamisen keinoin, jos edellisen omistajan opit ovat olleet löyhänlaisia. Ajan kanssa tästä kaunottaresta kasvaa varmasti vielä hieno koirakansalainen!

Peppi on korkeudeltaan keskikokoa. Korkeutta on noin 55 cm ja painoa vähän päälle 20 kiloa. Snezhannan mukaan se on vielä nuori, ehkä noin vuoden vanha. Koko elämä on edessä.

Peppi on avoin kaikenlaisille asuinseuduille maaseudusta kaupunkiin eikä koirakaveri ole sille välttämättömyys. Yksinolojen sujumisesta emme kuitenkaan tiedä, joten sitäkin taitoa voi joutua harjoittelemaan. Asuinmuodon suhteen Peppiä voi ajatella niin kerrostaloon kuin omakotitaloonkin. 

Toivottavasti mukavaa Peppiä onnistaa ja joku haluaisi tarjota sille onnellisen loppuelämän.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.