Pulla

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2015-2017
Tautitestattu: 3/2024
Sijainti: Tampere, Suomi

20.3.2024
Pulla on ollut kotihoidossa vajaan viikon ja on jo ihan valmis kotikoira! Pulla sopii ainoaksi koiraksi tai uroksen kaveriksi ja on asuinmuodon suhteen joustava.

Pullan hoitopaikka on kerrostalossa ja portaissa kulkeminen sujuu hienosti. Hissillä ajeluakin on jo ehditty kokeilla hyvällä menestyksellä, vaikka hissi ensin vähän Pullaa jänskättikin. Kerrostalon äänet eivät häiritse Pullaa, eikä se ole myöskään haukkunut. Pulla kulkee reippaasti vilkkaalla kadulla, eikä oikeastaan kiinnitä mitään huomiota autoihin. Pulla onkin varsin vauhdikas ulkoilukaveri ja nenä nuuskuttaa innokkaasti hajuja. 

Autolla Pulla matkustaa hyvin ja malttaa odottaa autossa pötkötellen, kun kotihoitaja piipahtaa kaupassa. Ruoka maistuu ja vatsa on kunnossa. Tarpeensa tyttö tekee hienosti ulos. Turkin harjailusta ja masun rapsuttelusta Pulla nauttii. Hoitopaikan kissan kanssa Pulla ei tule toimeen, joten kissakotiin Pullaa ei luovuteta. Muita koiria Pulla jää lähinnä katsomaan ulkona ja ohitukset ovat sujuneet ilman rähinöitä. 

16.3.2024
Pullan vuosien odotus tarhalla päättyi, kun se löysi hoitopaikan Suomesta! Enää puuttuu se oma koti, jota Pulla odottaa nyt Tampereella.

Pullan yhteyshenkilönä toimii Marja.

10.3.2024
Pullalle on luvassa hoitopaikka Suomesta! Ennen Suomeen matkustamista Pulla kävi tautitesteissä. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Tutkitut taudit olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

2.10.2023
Ystävällinen ja ihastuttava Pulla on odottanut omaa kotia pitkään. Pulla rakastaa ihmisiä yli kaiken ja se kuuluu kotiin, ei tarhalle.

Tarhan perällä, aivan viimeisten aitausten rivistössä, asuu koira joka rakastaa ihmisiä. Joku kutsui sitä kerran Pullaksi ja nimi jäi elämään. Siitä lähtien koira on ollut meille aina Pulla. Pulla ei erityisemmin piittaa muista koirista, mutta ihmisistä sitäkin enemmän. Se on aina innokkaana lähdössä lenkille kanssamme ja kulkee hihnassa hienosti.

Pulla pääsee kanssamme pitkästä aikaa kävelylle syyskuun lopussa. Sen elämä on yhtä mustaa päättymätöntä ankeutta, aamusta iltaan, viikosta ja kuukaudesta toiseen. Ei siis ihme, että Pulla haluaa pois pienestä vankilastaan ja miten iloinen se onkaan ymmärrettyään, että hihna ja valjaat ovat tulossa tällä kertaa sille. Ihmisiin tottuneelle Pullalle varusteet saa nopeasti sujautettua päälle ja sitten mentiin.

Pullan mukana on tuttu aitauskaveri, jolle hihnassa kulkeminen on vielä paikoin jännittävää, ja hienosti hihnassa kulkeva Pulla näyttääkin tälle oikein hyvää esimerkkiä. Pulla ei hätkähdä satunnaisia ohi ajavia autoja, kun se lampsii lyhyen osuuden tiellä ennen käännöstä pellon suuntaan. Mielenkiintoisia hajuja riittää ja erityisen suurta nautintoa tuntuu antavan ruohon maiskuttaminen. Asioista ihanin on kuitenkin ihminen, tai oikeastaan kaikki ne kolme ihmistä, jotka Pullan vierellä seisovat. Pulla nautiskelee ihmisistä silmät kiinni ja mieluiten masu kohti taivasta. Rapsutukset ovat siitä ihania ja Pullan katseesta huomaa, miten se on tätä läheisyyttä kaivannutkin.

Pulla on kotoisin aivan tarhan läheltä. Se asui omistajansa kanssa datšalla, mutta sukulaiset ottivat yhteyttä Elenaan tämän kuoltua. Elena kertoo, että Pullan paikka oli missäs muuallakaan, kuin ketjun jatkona pihamaalla. Elena otti Pullan luokseen. Vaikka Pulla ei eloansa enää ketjussa vietäkään, on elämä ahtaassa aitauksessa, monen sadan koiran tarhalla stressaavaa ja ankeaa. Elossa ollaan, mutta tätäkö varten?

Emme tiedä, onko Pullalla millainen käsitys sisäsiisteydestä tai kuinka yksinolot sujuvat, mutta tässä voisi joka tapauksessa olla koira, joka solahtaisi nopeasti kotikoiran rooliin. Pulla on ihmisiin tottunut, hyvin reipas ja ihmisrakas tyttö. Sen iästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta vuosia saattaa olla jotain 6-8 väliltä. Pentuiän ohittanut Pulla on virkeä ja reipas lenkkikaveri. Pullan hampaissa on havaittavissa reilusti hammaskiveä, ja sen olisikin hyvä päästä kunnollisen terveystarkastuksen jälkeen hammaskiven poistoon. Pulla luovutetaan ainoaksi koiraksi ja se pärjännee niin maalla kuin kaupungissakin.

Pulla testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisättiin Ruokaviraston koirarekisteriin. Sen kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Viipurin koirat - Pulla 29.9.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.