Phil

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suurehko (n. 65 cm)
Syntymäaika: 2016-2018

20.1.2024
Liikuttava Phil löysi oman kodin ja omat ihmiset Kotkasta.

9.12.2023
Phil on tavattoman lempeä ja ystävällinen poika, joka hivuttautuu hiljaa ihmisten luokse ja laskee päänsä syliin. Ei Phil voi jäädä ilman kotia.

Kunpa joku pysähtyisi tämän harmaakasvoisen, sielukkaan pojan kohdalle. Ajokoiratyyppinen Phil on asustanut tarhalla jo yli vuoden päivät. Vaikka emme varmuudella tiedäkään kuinka Phil taitaisi kotikoiran elämän, on meillä vahva tunne siitä, että se ottaisi uuden asuinympäristön ja ennen kaikkea oman ihmisensä suurella sydämellä vastaan.

Phili näkyy jokaisessa kuvassaan ihminen vierellään. Eikä sitä ole muuten aseteltu siihen. Phil rakastaa ihmisiä, se hakeutuu välittömästi vieraiden seuraan aina laskeakseen päänsä syliin. Ja siihen se jää eikä hievahdakaan. Phil ottaa huomiota ja hellyyttä vastaan aina kohteliaasti ja nätisti. Muitakin hienoja puolia pojasta löytyy, Phil nimittäin tulee aitauksen muiden koirien kanssa erinomaisesti toimeen. Sekalaisessa seurakunnassa asustaa niin uroksia kuin narttuja, vanhoja ja nuoria ja jättejä sekä pienempiä koiria. Kaverit ympärillä vaihtuvat silloin tällöin, mutta Phil on sopuisa koira, joka tuntuu pärjäävän millaisessa seurassa tahansa.

Jos etsit rauhallista ja ihmisläheistä koiraa, josta saisi mukavaa lenkkiseuraa ja joka pärjäisi myös ainoana koirana, voisi Phil sopia hyvin sinulle. Tämä kirjaimellisesti entinen kaatopaikan roska ansaitsee elämäänsä huolenpitoa, rakkautta ja pelkkää parasta. Phil tarvitsee omaa ihmistä.

Viipurin koirat - Phil 27.10.2023

3.8.2023
Tervehdimme Philiä lyhyesti viime visiitillä. Se nojaili taas mielellään meihin ja nautti ihmisen seurasta sen pienen hetken, joka oli tarjolla.

Huomasimme Philissä uuden puolen: se pelästyi kohotettua kättä. Phil-pololla saattaa olla kokemusta siitä, että kohotettu käsi tarkoittaa jotain aivan muuta kuin istu-pyyntöä ja lupausta siitä, että namitaskun syvyyksistä löytyy pian jotain mukavaa. 

Viipurin koirat - Phil 17.5.2023

Viipurin koirat - Phil 29.7.2023

19.3.2023
Phil olisi kovasti omaa ihmistä vailla. Sitä ihmistä, johon nojata jännittävällä hetkellä, jonka viereen käpertyä yön tullen ja jota kutsua parhaaksi ystäväksi.

Kovia kokenut Phil löydettiin viime vuoden syyskuussa kaatopaikalta läheltä Elenan tarhaa. Se oli solmittu sinne. Hylätty. Jätetty nääntymään. Kuin ihmeen kaupalla Philin tuuri kuitenkin kääntyi – se löydettiin. Pahasti nälkiintyneenä Phil matkasi Elenan tarhalle vahvistumaan. Phil sai kuin saikin uuden mahdollisuuden elämään. Toivottavasti se mahdollisuus ei valuisi tarhalla hukkaan.

Philin menneisyydestä meillä ei ole pienintäkään tiedon murusta. Ehkä se on ollut jonkun oma koira, kunnes siihen on kyllästytty, ehkä siitä ei ollut enää metsälle ja ehkä se on siivottu kadulta kaatopaikalle muiden roskien mukana. Mutta Philin sinne jättänyt ihminen ei tiennyt, millaisen aarteen se päästi käsistään. Phil on herttainen, ystävällinen ja kovin rakastettavan oloinen, kovan onnen poika. Se vaikuttaa jo hieman varttuneemmalta herralta ja arvioimme sen iän pyörivän noin 5–7 vuoden paikkeilla. Se on tarhalla ollessaan saanut kerättyä massaa luidensa ympärille ja olisi nyt valmis matkaamaan omaan kotiin!

Phil pääsi tammikuussa harjoittelemaan hihnakävelyä kanssamme. Se kulki hihnassa hienosti, joten ehkä se on oppinut taidon jo menneisyydessään. Se oli kävelyllä ajoittain jännittyneen oloinen, varoi ohi ajavaa autoa ja jäi huolestuneena katsomaan auton perään. Sillä oli myös vaikeuksia keskittyä ulkona ihmisiin ja kaiken kaikkiaan Phil-raasu vaikutti olevan hieman hukassa. Phil ei kuulu tarhalle. Se kuuluu kotiin, turvalliseen ympäristöön, omien ihmisten luo. Löytyisipä Philille sitä ymmärtävä koti.

Phil on hellyttävä poika. Se ei sähellä tai tee itsestään isoa numeroa, sen sijaan se rauhallisesti työntää päätään syliin ja nauttii saamastaan hellyydestä. Se on ystävällisen ja sopuisan oloinen poika, joka vaikuttaa tulevan myös muiden koirien kanssa toimeen. Rauhallisessa ympäristössä voisi Phil pärjätä myös ainoana koirana, mutta voisi kodissa odottaa koirakaverikin. Kaupungin vilskeeseen ei varovaisesta Philistä ole, mutta se uskoo kuitenkin oman kodin löytyvän siitä huolimatta. Oma aidattu piha olisi varmasti Philin mieleen. Ulkonäkönsä perusteella Philissä on kuitenkin roimasti venäjänajokoiran verta, joten mahdollinen oma piha kannattaa varustaa korkealla aidalla!

Viipurin koirat - Phil 11.2.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.