Sierra

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2023
Tautitestattu: 1/2024
Sijainti: Tampere, Suomi

23.2.2024
Suloinen Sierra on reipastunut hoitopaikassa kovasti. Se on sosiaalinen ja iloinen tyttö, joka etsii aktiivista kotia.

Ihastuttava Sierra opettelee kotikoiran taitoja sijaiskodissaan Tampereella. Monet taidot ovat jo hyvin Sierran hallussa – se pärjää työpäivät yksin kotona, nauttii lenkkeilystä ja kulkee nätisti hihnassa. Sierra on melkein sisäsiistikin ja oppivaisena sekä fiksuna pentuna se varmasti kohta hallitsee täysin senkin.

Sierra rakastaa ihmisiä ja niinpä se ilahtuu kaikista kohtaamisista kotona ja ulkona lenkillä. Myös koirakohtaamiset ulkona sujuvat hyvin. Sierra tekee vieraiden koirien kanssa mielellään tuttavuutta, jos vain vastapuoli antaa siihen luvan.

Sierra on kiltti ja helposti oppiva koira, joka osaa myös ottaa ilon irti arjen pikku tapahtumista. Sierra rakastaa lunta ja lumihangessa peuhaaminen on yksi sen mielipuuhista. Kuvaussessio oli alkuun mennä pieleen mallin pyöriessä onnessaan hangessa, mutta onneksi roska-auto tuli paikalle ja sai Sierran huomion pois lumileikeistä.

Sierra on reipastunut paljon kuukaudessa ja se on pääsemässä eroon alkuaikojen arkuudestaan. Kovat äänet pelottavat Sierraa vähän edelleen ja kotona imuri on vielä epäilyttävä olio, jolle on vähän haukahdettava. Pelottavissa paikoissa Sierra turvautuu hoitajaansa ja se on jo huomannut monesta asiasta, että eivät ne niin pelottavia olekaan.

Sierra on opetellut myös julkisen liikenteen käyttöä: bussit ovat vielä liian jänniä, mutta ratikka on Sierran mielestä täysin ok. Autoilu onnistuu myös hyvin. Sierra on tähän asti ollut varsin hiljainen tyttö, talon äänet eivät sitä häiritse eikä Sierra ole myöskään osoittanut vahtitaipumusta. Ihmisen seura on Sierralle tosi tärkeää, mutta se osaa myös rauhoittua omalle pedilleen luita syömään tai leikkimään leluillaan itsekseen.

Sierran tuleva koti voi sijaita kaupungissa tai maalla, kunhan alue on melko rauhallinen. Kaupungin keskusta ei ole Sierran paikka. Sierra etsii aktiivista kotia, jossa sille on tarpeeksi seuraa ja aktiviteetteja, sillä pelkäksi sohvaperunaksi Sierrasta ei ole. Sierran kodissa olisi hyvä olla reipas koirakaveri näyttämässä mallia ja tukemassa reipastumisessa.

20.1.2024
Sierraa onnisti, kun se löysi hoitopaikan ja pääsi Suomeen jatkamaan kodinetsintää. Sierra odottaa kotiehdokkaita Tampereella.

Sierran yhteyshenkilönä toimii Tessa.

17.1.2024
Sierralle on luvassa hoitopaikka Suomesta! Ennen Suomeen matkustamista Sierra kävi tautitesteissä. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Tutkitut taudit olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

11.1.2024
Sierra sterilisoitiin.

12.11.2023
Ihana Sierra onkin sitten se kunnon pikku-Matami, joka muistuttaa ulkonäöllisesti eniten emoaan. Luonne on ihan kultaa, mikä pusumaakari!

Viimeisillään tiineenä ollut emokoira hakeutui erään talon nurkille synnyttämään heinäkuun lopussa Sosnovyi Borin kaupungissa, Suomenlahden eteläpuolella. Talon omistaja ei ollut järin ilahtunut seitsenhenkisen koiraperheen ilmaantumisesta tontilleen ja soitti paikallisen rankkurin korjaamaan ne parempaan talteen. Koiraperhe päätyi Snezhannalle, mutta tarhalle niitä ei heti sijoitettu. Emo ja pennut muuttivat asumaan erään vapaaehtoisen luokse, sillä tarhalla vastasyntyneille ja rokottamattomille pennuille olisi käynyt huonosti äkkiä.

Emo Matami muutti tarhalle syksyllä ja nyt myös sen viisi pentua asuvat pitkän karanteeniajan jälkeen tarhalla. Pentuja oli alunperin kuusi, mutta yksi ehti löytää kodin tässä välissä. Tyttövoittoinen joukko pikku-matameja Sakura, Samara, Sierra, Sofie ja Suki on valmiina matkustamaan Suomeen joulukuun puolivälissä. Toivomme kovasti, että kaikille irtoaisi kyytipaikka eikä ketään tarvitsisi jättää tarhalle talvea vasten palelemaan.

Joukko iloisia pikkupentuja juoksentelee ihmisen luota toiselle, rapa roiskuu mutta silti hymyilyttää. Valtavan ihania tyttöjä jokainen. Kun viimein tulee Sierran vuoro nousta syliin kuvattavaksi, jännittää tyttöä hetken aikaa korkeuksissa. Kun ihminen kuitenkin jatkaa Sierralle kaunista höpöttelyä, rentoutuu Sierra heti ja on valmis jatkamaan pusutytön hommia myös sylissä. Ai mikä sydäntenmurskaaja. Sierra suhtautuu meihin vieraisiin luottavaisesti ja sadesäästä huolimatta viihtyy vierellä rapsuteltavana. Sopuisa on Sierra-siskokin ja toivottavasti se pääsisi jatkamaan matkaansa pian ikiomaan kotiin.

Sierra päätyi ihmisten hoteisiin jo ihan vastasyntyneenä, mutta kotona sisätiloissa se ei silti ole saanut asua. Karanteenipaikan löytyminen oli pennuille elintärkeää, mutta elämä ennen tarhaa on silti vietetty ulkoaitauksessa. Sierra vaikuttaa hyvin reippaalta ja luottavaiselta pennulta, mutta se ei ole saanut tottua kaupunkiin ja vilkkaisiin teihin, sillä asuinympäristö on aina ollut peltojen ja hiljaisten hiekkateiden varrella. Pentuarkeen kuuluu sisäsiisteyden opettelua sekä yksinolojen ja hihnakävelyn harjoittelua. Sisätilat ovat tälle tytölle myös vieraita, mutta Sierra vaikuttaa niin reippaalta pennulta, että eiköhän oma koti ole pian koluttu (toivottavasti ei kuitenkaan kaluttu) läpi!

Sierrasta saattaisi olla ainoaksi koiraksi, kunhan asuinympäristö on riittävän rauhallinen. Koirakaverellinen koti olisi aina iloinen asia, varsinkin, jos sieltä löytyisi mukava paini- ja peuhukaveri. Sierrasta kasvaa aikuisena keskikokoinen kaunotar.

Viipurin koirat - Sierra 9.11.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.