Sakura

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2023
Tautitestattu: 12/2023

19.12.2023
Sakura sai oman kodin Espoosta.

10.12.2023
Ihmisrakas Sakura löysi hoitopaikan Suomesta ja se odottaa kotiehdokkaita Helsingissä.

Ennen Suomeen matkustamista Sakura kävi tautitesteissä. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Tutkitut taudit olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

12.11.2023
Sakura rakastaa kovasti ihmisiä! Nyt kun tyttö pääsisi vielä äkkiä jättämään kolean tarhan ja siirtymään lämpimään, turvalliseen kotiin.

Viimeisillään tiineenä ollut emokoira hakeutui erään talon nurkille synnyttämään heinäkuun lopussa Sosnovyi Borin kaupungissa, Suomenlahden eteläpuolella. Talon omistaja ei ollut järin ilahtunut seitsenhenkisen koiraperheen ilmaantumisesta tontilleen ja soitti paikallisen rankkurin korjaamaan ne parempaan talteen. Koiraperhe päätyi Snezhannalle, mutta tarhalle niitä ei heti sijoitettu. Emo ja pennut muuttivat asumaan erään vapaaehtoisen luokse, sillä tarhalla vastasyntyneille ja rokottamattomille pennuille olisi käynyt huonosti äkkiä.

Emo Matami muutti tarhalle syksyllä ja nyt myös sen viisi pentua asuvat pitkän karanteeniajan jälkeen tarhalla. Pentuja oli alunperin kuusi, mutta yksi ehti löytää kodin tässä välissä. Tyttövoittoinen joukko pikku-matameja Sakura, Samara, Sierra, Sofie ja Suki on valmiina matkustamaan Suomeen joulukuun puolivälissä. Toivomme kovasti, että kaikille irtoaisi kyytipaikka eikä ketään tarvitsisi jättää tarhalle talvea vasten palelemaan.

Sakura on hyvin ihmisrakas pentu. Sen ei tarvitse jäädä miettimään kahta kertaa miten toimia, kun vieraita ilmestyy näköpiiriin. Sakura rynnistää isot lerppukorvat heiluen tervehtimään ihmisiä suukoin ja kipuaisi vaikka tuolta seisomalta syliinkin. Sylissä tyttö ei meinaa kauaa paikoillaan pysyä, mutta kyllä siitä muutaman kuvan ehti silti napata. Sakura on niin paljon kiinnostuneempi suukkojen jakelusta ja tassuilla ihmisten tavoittelusta kuin tylsästä paikoillaan pönötyksestä. Vaikka Sakura ilahtuu kovasti ihmisistä, pikkunaskaleiden ei kuitenkaan nähty kertaakaan repivän lahjetta eikä mitään yletöntä riehumistakaan ollut. Pelkkä iloinen, häntää huiskiva koiratyttö ja iso määrä suukkoja. Muiden pentujen kanssa Sakura tuli hienosti juttuun eikä sen taidettu kuulla edes haukahtavan kertaakaan.

Sakura päätyi ihmisten hoteisiin jo ihan vastasyntyneenä, mutta kotona sisätiloissa se ei silti ole saanut asua. Karanteenipaikan löytyminen oli pennuille elintärkeää, mutta elämä ennen tarhaa on silti vietetty ulkoaitauksessa. Sakura vaikuttaa hyvin reippaalta ja luottavaiselta pennulta, mutta se ei ole saanut tottua kaupunkiin ja vilkkaisiin teihin, sillä asuinympäristö on aina ollut peltojen ja hiljaisten hiekkateiden varrella. Sisätilat ovat tälle tytölle myös vieraita, mutta sellainen tuntuma on, ettei Sakuralla kestä kauaa kun se on jo vallannut sohvan, tai oikeammin ihmisen sylin sohvalta. Pentuarkeen kuuluu sisäsiisteyden opettelua sekä yksinolojen ja hihnakävelyn harjoittelua.

Sakurasta saattaisi olla ainoaksi koiraksi, kunhan asuinympäristö on riittävän rauhallinen. Koirakaverellinen koti olisi aina iloinen asia, varsinkin, jos sieltä löytyisi mukava paini- ja peuhukaveri. Sakura ei ole pentu ihan siroimmasta päästä ja siitä kasvanee aikuisena keskikokoinen kaunotar.

Viipurin koirat - Sakura 9.11.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.