Sofie

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2023
Tautitestattu: 1/2024

20.2.2024
Ihana Sofie löysi oman kodin Siuntiosta.

20.1.2024
Sofie-kaunotarta onnisti, kun se muutti hoitopaikkaan Suomeen. Se odottaa kotiehdokkaita Salon seudulla.

Sofien yhteyshenkilönä toimii Sari.

17.1.2024
Sofielle on luvassa hoitopaikka Suomesta! Ennen Suomeen matkustamista Sofie kävi tautitesteissä. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Tutkitut taudit olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

11.1.2024
Sofie sterilisoitiin.

12.11.2023
Suloinen Sofie punaisella nenänpäällä ei jää keltään huomaamatta. Syliin nostaminen ei jännitä Sofieta piirun verta, se on vain mielissään kun joku nostaa sen lähemmäs kasvoja, jotka joutuvat armottoman pusuhyökkäyksen kohteeksi.

Viimeisillään tiineenä ollut emokoira hakeutui erään talon nurkille synnyttämään heinäkuun lopussa Sosnovyi Borin kaupungissa, Suomenlahden eteläpuolella. Talon omistaja ei ollut järin ilahtunut seitsenhenkisen koiraperheen ilmaantumisesta tontilleen ja soitti paikallisen rankkurin korjaamaan ne parempaan talteen. Koiraperhe päätyi Snezhannalle, mutta tarhalle niitä ei heti sijoitettu. Emo ja pennut muuttivat asumaan erään vapaaehtoisen luokse, sillä tarhalla vastasyntyneille ja rokottamattomille pennuille olisi käynyt huonosti äkkiä.

Emo Matami muutti tarhalle syksyllä ja nyt myös sen viisi pentua asuvat pitkän karanteeniajan jälkeen tarhalla. Pentuja oli alunperin kuusi, mutta yksi ehti löytää kodin tässä välissä. Tyttövoittoinen joukko pikku-matameja Sakura, Samara, Sierra, Sofie ja Suki on valmiina matkustamaan Suomeen joulukuun puolivälissä. Toivomme kovasti, että kaikille irtoaisi kyytipaikka eikä ketään tarvitsisi jättää tarhalle talvea vasten palelemaan.

Ainoa valkoinen sisko Sofie vilistää kovaa vauhtia aivan hurjana innostuksesta, kun saa vieraita luokseen. Sadesää ei Sofieta haittaa, kun tarjolla on huomiota ja rapsutuksia ihmisiltä. Ja niitähän suloiselle tytölle annetaan. Sofie nostetaan syliin kuvattavaksi, mikä osoittautuukin vaikeaksi tehtäväksi. Sofie on niin pakahduksissa pääsystä syliin ja lähelle ihmistä, että haluaisi hukuttaa sylittäjän märkiin pusuihin. Kun tyttö lasketaan maahan, rientää se korvat kiihdyksissä seuraavaa ihmistä kohti. Sofie tulee muiden pentujen kanssa hyvin toimeen eikä sillä ollut tarvetta turhaan äänenkäyttöön, ainakaan tällä visiitillä. Niin hurmaava tyttö, että ihme, jollei joku halua omakseen.

Sofie päätyi ihmisten hoteisiin jo ihan vastasyntyneenä, mutta kotona sisätiloissa se ei silti ole saanut asua. Karanteenipaikan löytyminen oli pennuille elintärkeää, mutta elämä ennen tarhaa on silti vietetty ulkoaitauksessa. Sofie vaikuttaa hyvin reippaalta ja luottavaiselta pennulta, mutta se ei ole saanut tottua kaupunkiin ja vilkkaisiin teihin, sillä asuinympäristö on aina ollut peltojen ja hiljaisten hiekkateiden varrella. Pentuarkeen kuuluu sisäsiisteyden opettelua sekä yksinolojen ja hihnakävelyn harjoittelua. Sisätilat ovat tälle tytölle myös vieraita, mutta Sofie on vähän sen oloinen tyttö, että tuttavuutta tehdään jo hyvin innokkaana ensimmäisenä iltana ja saattaa olla turha toivo, että tyttö pysyisi nukkumassa omassa pedissään. Kyllähän kaikki tietävät mistä pusumaakari aamulla löytyy.

Sofiesta saattaisi olla ainoaksi koiraksi, kunhan asuinympäristö on riittävän rauhallinen. Koirakaverellinen koti olisi aina iloinen asia, varsinkin, jos sieltä löytyisi mukava paini- ja peuhukaveri. Sofiesta kasvaa keskikokoinen tyttö, se on sirompaa mallia kuin muutamat muut siskonsa.

Viipurin koirat - Sofie 9.11.2023

Sofie tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin ennen luovutusta uudelle kodille. Kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.