Kelmi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2018

26.3.2019
Kelmin kuulumisia omasta kodista:

”Kelmin adoptio hakemus tuli vastaan joulukuussa facebookissa ja heti sydän suli täysin! Tiesin, että Kelmi on se oikea. Hän matkasi meille Lappiin tammikuussa. Parempaa tai osuvampaa nimeä ei keksitty joten adoptio nimi Kelmi jäi tälle tytölle. Hilpeyttä herättää meidän tyttöjen nimet, koska meidän vanhempi koira on nimeltä Mymmeli.

Kelmi ja Mymmeli tuli heti todella hyvin toimeen keskenään ja ja heti tuli fiilis, että ollaan haettu kotiin juuri meidän perheelle täydellinen lisä.

Kelmi on todella ihmisrakas ja kiltti koira. Hän hurmaa kaikki olemuksellaan! Ja joskus tulee olo, että Kelmikin tietää olevansa onnekas kun oma koti on löytynyt, niin hyvin se on sopeutunut ja oppinut kotikoiran hyvät käytöstavat. Hihnakävelyt sujuu hienosti, pentukurssilla opitaan nopeasti uusia asioita ja häntä heiluen totellaan käskyjä ja korvat höröllä kuunnellaan valmiina mitä seuraavaksi tehtäis. Kelmi on kurssilla ihan priimapentua. Tokoa kohti jos tekemisen riemu ja intoa riittää.

Matkustaminen jännittää ja aiheuttaa matkapahoinvointia, mutta kyllä sekin treenamalla varmasti helpottaa.

Onneksi laitoin hakemuksen ja saatiin Kelmi meidän perheeseen! ️ Hän on hurmaava rakkauspakkaus"

17.1.2019
Kelmi matkasi omaan kotiin pikaisen hoitopaikkapyörähdyksen kautta.

19.12.2018
Kaikki Kelmiltä testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Kelmiltä testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Myös Kelmin rabiesvasta-ainetaso testattiin ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

13.11.2018
Kelmi on vauhdikas tyttö, joka mieluummin menee kuin meinaa! Kelmi rakastaa kaikkia ihmisiä ja elämäniloa pursuten se tulee tervehtimään jokaisen tulijan.

Kelmi sisaruksineen syntyi kesällä huskynsukuiselle emokoiralle Viipurin laitamilla olevassa kylässä. Emon omistaja oli hylännyt koiransa sinne, ja joku paikallinen otti onneksi huolehtiakseen emosta ja sen pennuista. Viisi pentua sekä emo olivat onnekkaita ja niille löytyivät kodit Venäjältä luovutusiän tultua eteen. Emo sterilisoitiin. Kelmi jäi ainoana vaille kotia ja niin se päätyi Olgan tarhalle odottamaan omaa kotia Suomesta.

Jos pentu saa nimekseen Kelmi, niin kovin montaa kertaa ei tarvitse arvailla, että mistä nimi on tullut: Kelmi on nimensä mukainen ihana touhottaja, joka on aina siellä missä tapahtuu! Kelmi kiipeää syliin, Kelmi nappaa takin naruista kiinni ja nyhtää niitä, Kelmi koittaa viedä pipon päästä ja sitten Kelmi juokseekin jo painimaan pentukavereiden kanssa... Kelmi on siis todella mainio tyttö, jonka energia ei ihan hetkessä lopu.

Koska Kelmissä tiedetään olevan huskya noin puolet, etsii se sellaista omistajaa, joka ymmärtää huskyntyyppisten koirien tarpeita. Kelmi tulee varmasti tarvitsemaan paljon liikuntaa ja aktivointia, ettei se ala purkaa ylimääräistä virtaansa esimerkiksi kodin remontointiin. Leikkisä koirakaveri voisi olla myös Kelmin mieleen, sillä painileikit ovat Kelmin lempipuuhaa.

Jos haaveilet reippaasta lenkkikaverista ja sinulla on intoa myös koiran kouluttamiseen, voisi Kelmi olla oivallinen koirakaveri. Kelmi tulee kaipaamaan paljon opastusta kotikoiran taitoihin, sillä Kelmillä ei ole tähän mennessä mitään kokemusta kotioloissa asumisesta. Toivotusta käytöksestä palkitsemalla Kelmi oppii kuitenkin varmasti nopeasti uudet asiat. Kelmi on jo aivan pian valmis matkustamaan Suomeen!

Viimeisessä kuvassa on Kelmin emo.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.