Kelmi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 7/2018

9.4.2024
Kelmi sai kodin Hämeenlinnan seudulta.

27.1.2024
Reipas ja sosiaalinen Kelmi etsii kotia! Kelmi osaa peruskäskyt hienosti, pitää huomiosta, mutta osaa olla myös omissa oloissaan. Ja koirakavereita tämä neiti rakastaa!

Kelmi on sopeutunut uuteen hoitopaikkaansa mainiosti. Kelmillä on hoitopaikassa koirakavereita, joiden kanssa sopuisa tyttö tulee hienosti toimeen. Kelmi on siinä sivussa hurmannut myös kotihoitajansa, joka kertoo Kelmistä näin:

"Kelmi on Ihan mahtava tyttö! Peruskäskyt osataan tosi hienosti. Kelmi osaa olla omassa rauhassa, mutta tykkää tosi paljon huomiosta ja hakeutuukin usein ihan viereen. Rauhallinen omalla aktiivisella tavallaan kuitenkin.  Autossa matkustamisessa ei oo mitään ongelmaa, katselee vaan maisemia! Ei ole kova ollut ääntelemäänkään ( ainakaan vielä), mutta yksin jäädessään käy piippaamaan. Selkeästi tykkää toisista koirista, joten koirakaveri olisi iso plussa. Lenkillä hihna pysyy melko kireällä, muttei kuitenkaa ihan veturina vedetä eteenpäin. Ja hyvin on korvat kuulolla, eivät pelkkänä koristeena."

22.9.2023
Kelmi on iloinen 5-vuotias huskysekoitus, joka etsii uutta kotia muuttuneen elämäntilanteen takia.

Kelmi joutuu etsimään uuden kodin, mutta kodinvaihto ei johdu Kelmistä. Kelmi on nykyisessä perheessään todella ihana koira ja rakas perheenjäsen. Hän on kiltti, tottelevainen, utelias, energinen, todella ihmis- ja lapsirakas, älykäs ja nopea oppimaan.

Kelmistä saa loistavan tiimikaverin kirittämään juoksulenkeille, vetoavuksi hiihtoladuille sekä reippaan seikkailijan patikoimaan ja telttailemaan. Myös rally tokossa Kelmi seuraa nätisti häntä heiluen.

Kelmi tulee kaikkien koirien kanssa toimeen ja rakastaa koirapuistoja ja uusia juoksukavereita. Hän on aina elänyt koirakaverin kanssa, joten koirakaveri uudessa kodissa voisi olla kiva juttu. Kuitenkin Kelmi rakastaa eniten aktiviteettejä ja huomiota omistajaltaan eli Kelmi voisi asua ainoanakin koirana.

Kelmin ainoa haaste on ollut eroahdistus ja muutokset arjessa. Eroahdistus on pysynyt aisoissa, kunhan yksin jäädessä aluetta on rajattu. Puruluut, aktivointilelut, oma luolamainen turvapaikka ja radion tai tv:n äänet ovat auttaneet ja aamulenkin jälkeen Kelmi on rauhassa kömpinyt suoraan omalle paikalle. Vaikka eroahdistus on hallinnassa, tulee uuden kodin tiedostaa sen mahdollisuus varsinkin alussa ennenkuin koti ja sen rutiinit tulevat tutuiksi. Uudella omistajalla tulee myös olla mahdollisuus totuttaa Kelmi yksinoloihin asteittain.

Kelmillä on myös vahva riistavietti, joten häntä ei voi pitää irti. Mökillä Kelmi on ollut irti pitkä liina perässä tai kytkettynä juoksuhihnaan. Saalistusvietin takia Kelmi ei myöskään sovi kissatalouteen.

Kelmi ei yleensä hauku, joten uusi koti voisi olla kerrostalo tai rivitalokin. Reippaana tyttönä Kelmin koti voisi sijaita maalla tai kaupungissa. Tärkeintä olisi säännölliset rutiinit ja tarpeeksi aikaa ja rakkautta tälle ihanalle tytölle.

Kelmin yhteyshenkilönä toimii Leena.

26.3.2019
Kelmin kuulumisia omasta kodista:

”Kelmin adoptio hakemus tuli vastaan joulukuussa facebookissa ja heti sydän suli täysin! Tiesin, että Kelmi on se oikea. Hän matkasi meille Lappiin tammikuussa. Parempaa tai osuvampaa nimeä ei keksitty joten adoptio nimi Kelmi jäi tälle tytölle. Hilpeyttä herättää meidän tyttöjen nimet, koska meidän vanhempi koira on nimeltä Mymmeli.

Kelmi ja Mymmeli tuli heti todella hyvin toimeen keskenään ja ja heti tuli fiilis, että ollaan haettu kotiin juuri meidän perheelle täydellinen lisä.

Kelmi on todella ihmisrakas ja kiltti koira. Hän hurmaa kaikki olemuksellaan! Ja joskus tulee olo, että Kelmikin tietää olevansa onnekas kun oma koti on löytynyt, niin hyvin se on sopeutunut ja oppinut kotikoiran hyvät käytöstavat. Hihnakävelyt sujuu hienosti, pentukurssilla opitaan nopeasti uusia asioita ja häntä heiluen totellaan käskyjä ja korvat höröllä kuunnellaan valmiina mitä seuraavaksi tehtäis. Kelmi on kurssilla ihan priimapentua. Tokoa kohti jos tekemisen riemu ja intoa riittää.

Matkustaminen jännittää ja aiheuttaa matkapahoinvointia, mutta kyllä sekin treenamalla varmasti helpottaa.

Onneksi laitoin hakemuksen ja saatiin Kelmi meidän perheeseen! ️ Hän on hurmaava rakkauspakkaus"

17.1.2019
Kelmi matkasi omaan kotiin pikaisen hoitopaikkapyörähdyksen kautta.

19.12.2018
Kaikki Kelmiltä testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Kelmiltä testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Myös Kelmin rabiesvasta-ainetaso testattiin ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

13.11.2018
Kelmi on vauhdikas tyttö, joka mieluummin menee kuin meinaa! Kelmi rakastaa kaikkia ihmisiä ja elämäniloa pursuten se tulee tervehtimään jokaisen tulijan.

Kelmi sisaruksineen syntyi kesällä huskynsukuiselle emokoiralle Viipurin laitamilla olevassa kylässä. Emon omistaja oli hylännyt koiransa sinne, ja joku paikallinen otti onneksi huolehtiakseen emosta ja sen pennuista. Viisi pentua sekä emo olivat onnekkaita ja niille löytyivät kodit Venäjältä luovutusiän tultua eteen. Emo sterilisoitiin. Kelmi jäi ainoana vaille kotia ja niin se päätyi Olgan tarhalle odottamaan omaa kotia Suomesta.

Jos pentu saa nimekseen Kelmi, niin kovin montaa kertaa ei tarvitse arvailla, että mistä nimi on tullut: Kelmi on nimensä mukainen ihana touhottaja, joka on aina siellä missä tapahtuu! Kelmi kiipeää syliin, Kelmi nappaa takin naruista kiinni ja nyhtää niitä, Kelmi koittaa viedä pipon päästä ja sitten Kelmi juokseekin jo painimaan pentukavereiden kanssa... Kelmi on siis todella mainio tyttö, jonka energia ei ihan hetkessä lopu.

Koska Kelmissä tiedetään olevan huskya noin puolet, etsii se sellaista omistajaa, joka ymmärtää huskyntyyppisten koirien tarpeita. Kelmi tulee varmasti tarvitsemaan paljon liikuntaa ja aktivointia, ettei se ala purkaa ylimääräistä virtaansa esimerkiksi kodin remontointiin. Leikkisä koirakaveri voisi olla myös Kelmin mieleen, sillä painileikit ovat Kelmin lempipuuhaa.

Jos haaveilet reippaasta lenkkikaverista ja sinulla on intoa myös koiran kouluttamiseen, voisi Kelmi olla oivallinen koirakaveri. Kelmi tulee kaipaamaan paljon opastusta kotikoiran taitoihin, sillä Kelmillä ei ole tähän mennessä mitään kokemusta kotioloissa asumisesta. Toivotusta käytöksestä palkitsemalla Kelmi oppii kuitenkin varmasti nopeasti uudet asiat. Kelmi on jo aivan pian valmis matkustamaan Suomeen!

Viimeisessä kuvassa on Kelmin emo.

Kelmin kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.