Plusha

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa siroksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2023
Tautitestattu: 10/2023
Sijainti: Kouvolan seutu, Suomi

3.11.2023
Iloinen Plusha sai kyydin Suomeen ja hoitopaikkaan Kouvolan seudulle.

Plushan yhteyshenkilönä toimii Susanna.

2.11.2023
Pikkuruinen Plusha matkustaa pian hoitopaikkaan Suomeen! Plusha valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Plushalta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

30.10.2023
Plusha sterilisoitiin.

5.10.2023
Ihmisen julmuudesta saatiin jälleen annos, kun Plusha sisaruksineen löydettiin kesäkuun alussa karmealla tavalla.

Ohikulkija kuuli kesäkuisena päivänä koiranpentujen hätääntynyttä huutoa Pervomayskoyen (suom. Kivennapa) kylässä. Huuto paikantui jätelavalle, missä ei näkynyt muuta kuin musta jätesäkki. Lavalle päästyään nainen avasi jätesäkin, josta löytyi viisi vastasyntynyttä koiranpentua pyristelemässä veden varassa. Kauhistunut nainen pelasti pennut ja otti yhteyttä Elenaan. Joku oli siis päättänyt hankkiutua avuttomista ja puolustuskyvyttömistä pennuista eroon sulkemalla ne vedellä täytettyyn jätesäkkiin, ja valitettavasti se joku myös onnistui tavoitteessaan; neljän pienokaisen voimat ehtyivät nopeasti löytymisen jälkeen ja ne menehtyivät. Yksi sinnitteli, mutta vastasyntyneen, heikkoon kuntoon menneen pennun mahdollisuudet vieläpä ilman emoaan olivat heikot.

Vierailimme kesäkuussa Elenan tarhalla hiukan sen jälkeen, kun pentu oli saapunut Elenalle. Pentutalossa oli yksi aitaus, missä oli koiran koppa, ja kopassa kökötti arka koira. Elena kertoi, että arka emo oli tuotu vastikään omien pentujensa kanssa, jotka olivat jo vanhempi, ja ainokaisena löydetty pikkupentu oli annettu tämän huomaan. Ihmeen kaupalla pieni rääpäle alkoi osoittaa voimistumisen merkkejä ja se jopa heilutti pikkuista häntäänsä meille aina hurjasti kun kävimme tapaamassa sitä. Se kärsi kuitenkin sikaripunkista, mutta siihen annettu lääkitys alkoi pian auttaa.

Pentu sai nimekseen Plusha. Plusha osoittautui sinnikkääksi ja ihanaksi tytöksi, joka tuntui halkeavan aina onnesta vieraita saadessaan. Se ei ole pelännyt meitä ja sylissäkin se on keskittynyt lähinnä pusujen antamiseen ja hännän vispaamiseen. Tapasimme Plushan viimeksi syyskuun alussa, jolloin se pääsi kanssamme hihnakävelylle. Elena on totuttanu Plushaa hihnaan ja hihnassa Plusha kävelikin ihan tottuneesti.

Plusha saa asua tätä nykyä suurimmaksi osaksi Elenalla kotona, sillä Elena on kovin kiintynyt tyttöön ja kehuu tätä vuolaasti. Elenalla on kotonaan myös muita koiria, ja Plusha pärjää hyvin sekalaisessa seurassa. Plusha onkin ehtinyt jo tottua hyvin kotielämään, mutta sisäsiisteyttä ja yksinolemista on silti tulevan kodin oltava valmis harjoittelemaan.

Plusha on kokemusta tarhalla ja Elenan kotona asumisesta. Se ei ole tottunut vilkkaaseen kaupunkiin tai liikenteeseen, joten tulevan kodin on sijaittava rauhallisella alueella. Koska Plusha on kasvanut tarhalla ja elänyt aina koiraseurassa, hyötyisi se paljon koirakaverista. Jos koti sijaitsee kuitenkin hyvin rauhallisella alueella, voidaan ihmisrakasta ja reipasta Plushaa harkita myös ainoaksi koiraksi. Plusha on kooltaan pieni ja jäänee aikuisenakin melko siroksi.

Viipurin koirat - Plusha 29.7. & 9.9.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.