Dagmar

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Syntymäaika: 9/2023
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Tautitestattu: 3/2024

8.4.2024
Dagmar sai kodin Tampereelta.

16.3.2024
Voi sitä riemua, kun Dagmar sai tassunsa Suomen kamaralle! Ihana Dagmar odottaa nyt kotiehdokkaita Tampereella.

Dagmarin tiedot on lisätty Ruokaviraston koirarekisteriin. 

10.3.2024
Dagmarille on luvassa hoitopaikka Suomesta! Ennen Suomeen matkustamista Dagmar kävi tautitesteissä. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Tutkitut taudit olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

10.2.2024
Dagmar on kerrassaan suloinen tyttö. Se haluaa kovasti tehdä tuttavuutta, leikkiä sekä touhuta ihmisten kanssa!

Dagmar löytyi muutaman kuukauden ikäisenä ja päätyi paikallisen rankkurin kyydissä Snezhannan tarhalle. Siellä Dagmar on nyt ihmetellyt vilkasta ja äänekästä menoa, ja hiljalleen se on tottunut tarhan tapoihin. On kuitenkin selvää, että iso koiratarha on koiranpennulle yksi kurjimmista paikoista kasvaa aikuiseksi, joten emme voi kuin toivoa kovasti, että Dagmar pääsee muuttamaan omaan kotiin mahdollisimman pian.

Siitä huolimatta, että Dagmar on pyydystetty kadulta, ei se vaikuta villiintyneen koiran pennulta. Todennäköisempää onkin, että se on tarkoituksella kadulle jostain kodista hylätty. Dagmar vaikuttaa kiltiltä ja ihmisrakkaalta tytöltä, jolla on ollut vain huonoa tuuria elämässä. Se saattaa pienen hetken tuumia ennen kuin se tulee tutustumaan ihan vieraaseen ihmiseen, mutta tutustumisen jälkeen se on hyvin innokas seurustelemaan ja nauttimaan silityksistä ja rapsutuksista.

Tarhalla käyvät vapaaehtoiset ovat totuttaneet Dagmaria kulkemaan hihnassa ja se sujuukin jo pennuksi varsin sujuvasti. Toki siinä riittää vielä harjoiteltavaa, mutta pääasia, että panta ja hihna ovat jo tulleet tutuiksi, ja samalla Dagmar on saanut positiivisia kokemuksia uusista ihmisistä.

Dagmar on osoittautunut kovin suloiseksi, iloiseksi ja sosiaaliseksi tytöksi, jolle myös ruoka ja herkut maistuvat erinomaisen hyvin. Ja tämähän on hyvä uutinen kouluttamisen kannalta. Mikä sen mukavampaa kuin kouluttaa koiraa, joka motivoituu hyvin herkuista!

Dagmar etsii kotia, jossa sitoudutaan pennun kasvatukseen alkeista lähtien. Voi hyvin olla, että siitä kuoriutuu vielä kunnon riiviö, jonka hampaissa kengät ja kaukosäätimet saavat äkkiä uuden muodon, jos aika ehtii käymään pitkäksi. Dagmar tulee tarvitsemaan aktiivista elämää, positiivisia kokemuksia, arkisten taitojen harjoittelua palkitsemisen kautta sekä tietysti paljon ihmisten seuraa. Koska Dagmar on uusissa tilanteissa hieman ujo, etsimme sille kotia, jossa on koirakaveri jo odottamassa. Myös asuinalueen olisi hyvä olla kohtuullisen rauhallinen.

Dagmar steriloidaan ja tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin. Sen kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.