Maya

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2021
Tautitestattu: 1/2024
Sijainti: Lahden seutu, Suomi

12.2.2024
Maya sai kodin Turun seudulta. 

20.1.2024
Ohutturkkinen Maya pääsi pakkasilta turvaan, kun se muutti hoitopaikkaan Suomeen. Maya odottaa kotiehdokkaita Lahden seudulla.

17.1.2024
Mayalle on luvassa hoitopaikka Suomesta! Ennen Suomeen matkustamista Maya kävi tautitesteissä. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Tutkitut taudit olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

10.11.2023
Maya on sirokokoinen, ystävällinen tyttö, joka päätyi lokakuussa tarhalle. Sen elämän alkuajoista ei tiedetä, mutta viimeisen kuukautensa sen istui palaneen talon raunioiden pihassa ketjulla köytettynä.

Tapaamme Mayan ensimmäistä kertaa lokakuun puolivälissä. On sunnuntai ja tarhalla on totuttuun tapaan tuolloin toistakymmentä vapaaehtoista ulkoiluttamassa koiria. Maya on uusi tulokas ja se seisoo hyväntuulisena Snezhannan vierellä, häntäänsä ihmisille heilutellen. Maya ei vaikuta lainkaan ahdistuneelta, vaikka ympärillä pyörii useita vieraita ihmisiä koiria ulkoiluttamassa. Muihin koiriin se suhtautuu ystävällisesti. Mayasta huomaa heti, että se on tottunut seurustelemaan ihmisten kanssa. Pari vierasta naamaa lisää ei tunnu missään ja Mayan ensimmäinen reaktio on ilahtunut katse ja etukeno, kun se haluaa päästä tekemään lähemmin tuttavuutta.

Toisella tapaamisella marraskuussa vastassa on jälleen iloinen tyttö. Maya jakaa aitauksen kahden sitä isomman koiran, uroksen ja nartun kanssa. Ihmisten astuessa näköpiiriin meno muuttuu levottomaksi ja varsinkin aitauksessa asuva energinen poika on ääriään myöten turhautunut ja haluaa pois pienestä vankilastaan. Maya yrittää saada kuonoaan johonkin sopivaan väliin, mutta suurimmaksi osaksi tyytyy katselemaan ihmisiä muiden koirien takaa. Koko kolmikko pääsee ulkoilemaan ja suunnaksi otetaan läheinen pelto tien toisella puolella.

Maya kulkee reippaasti tien reunaa pitkin eivätkä muutamat ohi ajavat autot saa sitä säikkymään. On Mayallakin intoa, totta kai, kun vihdoin pääsee aitauksestaan jaloittelemaan, mutta muuten se vaikuttaa oikeastaan mukavan rauhalliselta tytöltä. Se osaa hienosti istua pyynnöstä ja tassuakin se nostelee siihen malliin, että pieni palkka olisi paikallaan.

Maya on peräisin Tosnon (suom. Tusina) kaupungista, joka sijaitsee 53 km Pietarista kaakkoon. Kukaan ei tarkalleen tiedä, mitä Mayan elämässä on tapahtunut, mutta viimeisen kuukautensa ennen tarhalle saapumista Maya asui ketjussa palaneen talon pihassa, missä naapuri kävi ruokkimassa sitä. Naapurin mukaan omistaja kävi ruokkimassa Mayaa, mutta jossain vaiheessa häntä ei enää näkynyt. Kun kuukausi oli vierähtänyt, naapuri halusi lyhytkarvaisen Mayan pois ketjusta paikkaan, jossa sen auttamiseksi voitaisiin tehdä enemmän. Niin Maya päätyi Snezhannan tarhalle.

Maya on siro tyttö ja painoa sillä on silmämääräisesti hiukan alle 20 kiloa. Se on nuori, ikää sillä on arviolta jotain 2-3 vuoden väliltä. Mayalla on hyvin kaunis savunmusta karva, joka on ikävä kyllä niin ohut, ettei se tyttöä talvella juuri lämmitä. Reipas Maya on avoin niin asuinympäristön kuin asuinmuodonkin suhteen. Tällä pikkuneidillä ei välttämättä kauaa kuono tuhise, että se on löytänyt jo lempipetinsä sisätiloista, mutta tulee myös varautua siihen, että jotkin taidot kaipaavat harjoittelua. Niin tai näin, Mayan toivolistalla on ehdottomasti ihminen, joka haluaa panostaa koiraystäväänsä myös silloin, jos ongelmia ilmenee.

Viipurin koirat - Maya 9.11.2023

Maya tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin ennen luovutusta uudelle kodille. Kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.