Ulla

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2019
Tautitestattu: 3/2023 & 1/2024

20.1.2024
Reipas Ulla vaihtoi Viipurin maisemat Tampereeseen!

1.11.2022
Mitä näin ihmisrakas tyttö tarhalla tekee? Ei yhtään mitään. Paitsi jotenkinhan sinne omaan kotiin on päästävä. Kahden vuoden tarhaelo ei ole sammuttanut Ullan elämäniloa. 

Ulla the Bulla. Ulla on vähän pulskassa kunnossa oleva, arviolta noin 3-vuotias pirtsakka neiti. Ulla on peräisin Glebychevon (suom. Makslahti) kylästä. Ulla osasi jo nuorempana arvostaa ruokaa, sillä se majaili tiiviisti erään ruokakaupan liepeillä. Toinen asia mitä tämä tyttö rakasti, oli lapset. Kaupan lähistöllä oli koulu ja Ullan kerrotaan kulkeneen iloisesti lasten kanssa heidän koulumatkoillaan. Kävi kuitenkin niin, että leikkaamaton Ulla tuli tiineeksi ja Elena sai siitä tiedon. Ulla vietiin eläinlääkäriasemalle, sterilisoitiin ja jonkin ajan kuluttua tyttö muutti Elenan tarhalle.

Ulla pääsee kanssamme lokakuun lopussa kävelylle. Hihna tuntuu olevan sille ihan tuttu juttu, siitä Ulla ei ole moksiskaan. Ulla kulkee reipasta vauhtia eikä turhia jännitä. Ulla on kiinnostunut ympäristöstä, mutta ihmiset ovat siitä myös ihania. Tarhan ulkopuolella elävä koirapariskunta ei kiinnosta sitä muutamaa nuuhkaisua enempää. Taskusta kuuluva rapina sen sijaan ei jää Ullalta huomaamatta ja korvat kääntyvät salamana kohti. Ulla on niin täpinöissään että ihan tärisee. Se osaa istua pyynnöstä. Pää kääntyy edestakaisin kuin pöllöllä, kun Ulla ei tiedä kehen pitäisi ottaa katsekontakti että se hiivatin nami irtoaa. 

Reipasta ja ihmisrakasta Ullaa voisi ajatella monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Ulla voisi sopeutua niin maalle kuin vilkkaammallekin seudulle. Se asuu samassa aitauksessa muutaman muun koiran kanssa, mutta katseen siirtyessä pulskasta Ullasta kahteen laihaan asuintoveriin voi päätellä, ettei Ulla aio ainakaan tarhalla nälkään kuolla. Ulla vaikuttaakin tarkalta sille tärkeistä resursseista ja siksi se voisi arvostaa eniten pääsyä kodin ainoaksi prinses.. koiraksi.

Pidämme todennäköisenä, että Ullalla on joskus ollut koti, mutta varmasti emme voi asiaa tietää. Sosiaalinen Ulla on kuitenkin saanut pikkupentuaikana aimo annoksen ihmisseuraa. Tulevan omistajan on valmistauduttava siihen, ettei Ulla tiedä mitä kaikkia taitoja kotikoiran tulee osata vaan ne pitää jaksaa sille rauhallisesti opettaa. Maltilliset annoskoot ruokinnassa ja kunnollinen liikunta ovat myös tarpeen, että ylimääräiset kilot saadaan karistettua. 

Ulla on arvioitu noin 3-vuotiaaksi, mutta se on pelkkä arvaus, sillä kukaan ei tiedä tarkkaan milloin Ullan todellisia syntymäpäiviä vietetään.

Ulla jää toiveikkaana odottamaan hakemuksia Elenan tarhalle aitaukseen numero viisi. Pääseekö tyttö viettämään joulua kotiin? Sitä jäämme kaikki odottamaan.

Viipurin koirat - Ulla 30.10.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.