Viola

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Syntymäaika: 9/2023
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Tautitestattu: 3/2024

9.4.2024
Viola sai kodin Karkkilasta.

4.4.2024
Violalla on kotiehdokas eikä siitä oteta tällä hetkellä hakemuksia vastaan.

30.3.2024
Viola valikoitui yhdeksi niistä koirista, joilta tutkittiin rabiesvasta-ainetasot pistokokeella Suomeen tullessa. Violan vasta-ainetasot olivat riittävällä tasolla tarjotakseen suojan tartuntaa vastaan.

Viola saa todistuksen tutkimuksesta mukaansa omaan kotiin. 

24.3.2024
Viola on reippaan oloinen, iloinen, leikkisä ja ihmisrakas tyttö, joka ei arkaile juuri mitään. Ensimmäinen viikko Suomessa on nyt takana.

Viola vaikuttaa tykkäävän kaikista ihmisistä – tosin lapsia se ei Suomessa ollessaan ole tavannut kuin nopealta vilaukselta.

Viola on hoitajan mukaan tavallinen, puuhakas sakumixpentu, joka viihtyy seurassa ja rauhoittuu lepäilemään lattialle tai koiranpeteihin, kun ei tehdä mitään. Viola leikkii mielellään pihalla hoitopaikan oman koiran kanssa. Viola on kotihoitajan mukaan leikkiessään aika vauhdikas ja raisu, joten jos perheessä on koirakaveri, niin ihan kaikista pienin ei kannata olla, vaan vähintään 14-kiloinen. 

Yksinolot ovat menneet koiraseurassa hyvin, eikä Viola ole haukkunut tai ulvonut ihmisen perään. Viola ei vaikuta muutenkaan haukkuherkältä koiralta. 

Hoitopaikassa on useita koiriin tottuneita kissoja, jotka ovat Violan mielestä aika kummallisia otuksia, mutta joiden se on antanut olla rauhassa. Viola on päässyt myös tapaamaan hoitopaikan kanoja ja oli lähinnä kiinnostunut kanojen ruuasta eikä niinkään itse kanoista. 

Viola on kiva ja reipas tyttö, joka sopii todennäköisesti monenlaiseen kotiin. Violan vaatimuslista ei ole pitkä: ulkoilua, tekemistä, aktivointileluja ja lepäilyä –kaikkea sopivassa suhteessa. Violalla on hoitopaikassa runsaasti koirakavereita mutta se pärjää todennäköisesti myös kodin ainoana koirana.

16.3.2024
Onnea on, kun pentu pääsee Suomeen kotihoitoon heti, kun mahdollista. Iloiselle Violalle kävi näin hyvin, ja nyt se odottaa kotiehdokkaita Vihdissä.

Violan yhteyshenkilönä toimii Mira.

10.3.2024
Violalle on luvassa hoitopaikka Suomesta! Ennen Suomeen matkustamista Viola kävi tautitesteissä. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Tutkitut taudit olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

29.2.2024
Mikä liikuttava pentu. Viola on päässyt siskojensa tavoin harjoittelemaan hihnakävelyä, mutta sitä jännittää ja se nojautuu ihmisen syliin turvaa hakien.

Viola ja sen viisi sisarusta syntyivät erääseen kellariin Viipurissa. Asukkaat tiesivät koiraperheestä, mutta antoivat niiden olla rauhassa. Eräänä päivänä kävi kuitenkin niin onnettomasti, että pentujen emo jäi auton alle ja kuoli. Pennut jäivät yksin. Ne leikkivät keskenään, tekivät pieniä tuhoja kellarissa ja muuten vain mellastivat siellä. Kovin kauaa ne eivät olisi ilman emoaan kuitenkaan selviytyneet, nälkä olisi ajanut ne etsimään ruokaa ja edessä olisi voinut olla sama kohtalo kuin emolla. Asukkaat ottivat yhteyttä Snezhannaan, joka otti pennut luokseen.

Pennut asuivat alkuun tarhan eläintenhoitajan luona. Tarhalle ne muuttivat vasta kun niillä oli kunnollinen rokotussuoja.

Kuudesta pennusta kahdelle löytyi nopeasti kodit. Kolmas pentu löysi kodin hiljattain. Jäljelle jäi kolme tyttöä, jotka toivovat kovasti lunastavansa itselleen kyytipaikat Suomeen. Siskokset ovat nimeltään Viola, Veronika ja Vilma.

Viola on ystävällinen tyttö, joka on kovin innoissaan ihmisistä. Emme ole vielä päässeet tapaamaan sitä itse, mutta Snezhanna kertoo siskosten olevan sosiaalisia. Uudet asiat, ihmiset ja tilanteet kuitenkin jännittävät alkuun, mutta jännitys katoaa nopeasti ja uteliaisuus vie voiton. Viola on päässyt vapaaehtoisten kanssa harjoittelemaan hihnassa kävelyä.

Snezhannan tarhalla on tällä hetkellä valtavasti kodittomia pentuja. Suuresta määrästä olisi jotenkin onnistuttava erottumaan, ettei kohtaloksi jää tarhalle jämähtäminen. Nyt Viola on vielä pentu, mutta kun aika kuluu ja se kasvaa vuoden ikään, tuskin monikaan siitä enää kiinnostuu. Nyt olisi paras hetki muuttaa kotiin kotikoiran elämää opettelemaan. Viola etsii kotia tai hoitopaikkaa mieluiten koirakaverillisesta kodista, jotta sopeutuminen sujuisi paremmin ja olisi lajitoveri, johon turvata jännittävissä tilanteissa.

Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin on jäänyt tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Viola 2/2024

Violan tiedot on lisätty Ruokaviraston koirarekisteriin ja Turvasiru.fi:hin. Sen kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.