Vilma

Sukupuoli: narttu
Syntymäaika: 9/2023
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

14.4.2024
Vilma adoptoitiin venäläiseen kotiin.

29.2.2024
Vilma on sosiaalinen ja iloinen tyttö! Nyt pitäisi vielä kiireesti löytää oma koti, ettei vaan jäisi tarhalle.

Vilma ja sen viisi sisarusta syntyivät erääseen kellariin Viipurissa. Asukkaat tiesivät koiraperheestä, mutta antoivat niiden olla rauhassa. Eräänä päivänä kävi kuitenkin niin onnettomasti, että pentujen emo jäi auton alle ja kuoli. Pennut jäivät yksin. Ne leikkivät keskenään, tekivät pieniä tuhoja kellarissa ja muuten vain mellastivat siellä. Kovin kauaa ne eivät olisi ilman emoaan kuitenkaan selviytyneet, nälkä olisi ajanut ne etsimään ruokaa ja edessä olisi voinut olla sama kohtalo kuin emolla. Asukkaat ottivat yhteyttä Snezhannaan, joka otti pennut luokseen.

Pennut asuivat alkuun tarhan eläintenhoitajan luona. Tarhalle ne muuttivat vasta kun niillä oli kunnollinen rokotussuoja.

Kuudesta pennusta kahdelle löytyi nopeasti kodit. Kolmas pentu löysi kodin hiljattain. Jäljelle jäi kolme tyttöä, jotka toivovat kovasti lunastavansa itselleen kyytipaikat Suomeen. Siskokset ovat nimeltään Viola, Veronika ja Vilma.

Vilma on ystävällinen tyttö, joka on kovin innoissaan ihmisistä. Emme ole vielä päässeet tapaamaan sitä itse, mutta Snezhanna kertoo siskosten olevan sosiaalisia. Uudet asiat, ihmiset ja tilanteet kuitenkin jännittävät alkuun, mutta jännitys katoaa nopeasti ja uteliaisuus vie voiton. Vilma on päässyt vapaaehtoisten kanssa harjoittelemaan hihnassa kävelyä.

Snezhannan tarhalla on tällä hetkellä valtavasti kodittomia pentuja. Suuresta määrästä olisi jotenkin onnistuttava erottumaan, ettei kohtaloksi jää tarhalle jämähtäminen. Nyt Vilma on vielä pentu, mutta kun aika kuluu ja se kasvaa vuoden ikään, tuskin monikaan siitä enää kiinnostuu. Nyt olisi paras hetki muuttaa kotiin kotikoiran elämää opettelemaan. Vilma etsii kotia tai hoitopaikkaa mieluiten koirakaverillisesta kodista, jotta sopeutuminen sujuisi paremmin ja olisi lajitoveri, johon turvata jännittävissä tilanteissa.

Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin on jäänyt tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Viipurin koirat - Vilma 2/2024

Vilma sterilisoidaan ja tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin. Sen kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.