Dzim

Sukupuoli: uros
Koko: suuri (yli 60 cm)
Syntymäaika: 2010

18.8.2012
Dzim sai kodin Venäjältä.

4.6.2012
Dzim on komea, ystävällinen ja rauhallinen poika. Tyynesti se seurailee sivummalta aitauksessa riekkuvia nuorempia koiria. Dzim oli jätetty Irinan tarhalle sen kummempia selittelemättä. Ehkä saksanpaimenkoiraa muistuttavasta Dzimistä oli toivottu vahtikoiraa, mutta rauhallisesta ja vieraillekin ihmisille ystävällisestä pojasta ei vahtikoiraksi sitten ollutkaan.

Dzim asuu samassa aitauksessa yli kymmenen nuoren uroksen ja nartun kanssa ja se tulee sujuvasti toimeen muiden koirien kanssa. Dzim ei juuri muiden koirien menoista välitä, vaan poika seurailee muiden leikkejä vähän sivummalta. Vieraisiinkin ihmisiin Dzim suhtautuu hyvin rauhallisesti ja ystävällisesti.

Luppakorvistaan huolimatta Dzim muistuttaa hyvin paljon pitkäkarvaista saksanpaimenkoiraa. Valitettavasti Dzim on saanut perintönä myös saksanpaimenkoirilla yleisen viiston selän ja voimakkaasti kulmautuneet takajalat. Rakenne saattaa aiheuttaa pojalle terveysongelmia myöhemmällä iällä, joten uuden omistajan tulee varautua siihen, että pojan terveydestä pidetään hyvä huoli ja varaudutaan käymään eläinlääkärissä tarkistuttamassa luuston tilanne heti, kun siitä herää epäilyksiä.

Dzim etsii kotia, jossa on jo aiempaa kokemusta palveluskoirista. Jos ystävällisen pojan paikka voisi löytyä kotoasi, ole yhteydessä koiravaraajiimme. Dzim on valmis muuttamaan Suomeen vaikka saman tien.

Katso video Dzimistä:

Viipurin koirat - Dzim

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.