Arianna

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2012

5.11.2015
Arianna menehtyi tappelun seurauksena saamiinsa vammoihin. RIP Arianna.

19.6.2015
Arianna on omanarvontuntoinen tyttö. Ariannan luottamuksen voittamiseksi saa tehdä töitä, mutta Arianna varmasti palkitsee sen, joka on valmis yrittämään.

Arianna on sopeutunut tarhaelämään, kun vaihtoehtojakaan ei ole. Arianna on selvästi koira, joka viihtyisi paremmin sellaisessa paikassa, missä se ei joudu jatkuvasti olemaan koiralauman keskellä. Arianna ei kuitenkaan rähise tai haasta riitaa - se vain vetäytyy omiin oloihinsa. Arianna on vähäeleinen tyttö, joka kaipaa ymmärtäväistä omistajaa. Sellaista, joka ymmärtää, että löytökoiralla menee oma aikansa uuteen kotiin sopeutumiseen. Ja siltikin menneisyys voi välillä kummitella koiran mielessä.

Arianna ei juuri hauku, ja se saattaisi olla tyytyväisimmillään ainoana koirana tai rauhallisen uroskoiran kaverina. Arianna ei ole koira, joka soveltuu ensikertalaiselle koiranomistajalle. Mutta jonkin verran kokemusta omaavalle koiraihmiselle Ariannasta kuoriutuu varmasti ajan kanssa se kaikkein paras koiraystävä.

9.11.2014
Arianna joutui tarhalle omistajansa kuoltua. Tyttö on vielä järkyttynyt tarhalle joutumisesta, joten Arianna kaipaa ymmärtäväistä uutta omistajaa.

Arianna omistaja menehtyi syyskuussa. Koska kukaan omistajan sukulainen ei halunnut huolehtia koirasta, vietiin se Irinan tarhalle. Kotioloihin tottuneelle koiralle tarhalle joutuminen on aikamoinen shokki: ympärillä haukkuvia koiria laumoittain, ei pehmeää petiä, ei omaa ruokakuppia ja ennen kaikkea - ei omaa tuttua omistajaa.

Arianna suhtautuu vieraisiin ihmisiin vielä varauksella. Se seurailee kyllä lähettyvillä tekemisiämme, mutta silitysetäisyydelle se ei uskaltaudu kuin vahingossa. Houkuttelusta huolimatta Arianna pitää mieluiten pienen etäisyyden ihmisiin.

Ariannalla on kuitenkin ollut aiemmin koti ja omistaja, joten uskomme, että Arianna kyllä rohkaistuu, kunhan se saa uuden omistajan, johon luottaa, ja uuden kodin, josta sitä ei enää koskaan hylätä. Ariannan varovaisuuden vuoksi se soveltuu vain sellaiseen kotiin, missä on aiempaa kokemusta koirista, mieluiten vielä aikuisen kodinvaihtajan kotiuttamisesta. Aivan ehdotonta on, että uudelta omistajalta löytyy reppukaupalla jaksamista ja pitkäjänteisyyttä, jotta Ariannan luottamus ihmisiin saadaan vahvistumaan ja jännitys haihtumaan.

Arianna tulee ainakin tällä hetkellä hyvin toimeen toisten koirien kanssa, joten rohkea koirakaveri uudessa kodissa odottamassa voisi olla Ariannan mieleen.

Viipurin koirat - Arianna 29.11.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.