Fiia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2013

1.9.2015
Fiia sai kodin Saksasta.

19.6.2015
Fiia on kaunis ja utelias tyttö, jota vielä vähän jännittää ihmisten seura. Herkkujen voimalla Fiia tulee kuitenkin tutustumaan.

Fiia on edelleen varovainen tyttö, mutta selvästi se kuitenkin pitää kovasti ihmisistä. Varsinkin, jos meillä on herkkuja tuliaisina! Silloin Fiia tulee varsin rohkeasti luokse ja antaa vähän silittääkin. Uskomme, että Fiiasta tulee vielä hieno kotikoira, kunhan joku ihastuu tyttöön ja haluaa antaa sille mahdollisuuden parempaan elämään. Fiia tulee erittäin hyvin toimeen toisten koirien kanssa, joten koirakaveri uudessa kodissa olisi Fiiasta varmasti mukava juttu. Fiia ei oikeastaan koskaan hauku, joten sen puolesta asumismuodolla ei ole merkitystä. Varovaisuutensa vuoksi Fiia kuitenkin kaipaa rauhallista asuinympäristöä, jossa mahdollisesti jännittäviä asioita ei tule yhtä paljon vastaan kuin vilkkailla alueilla.

9.11.2014
Fiia on vielä vähän ujo tyttö, mutta kovasti sitä kiinnostaisi tehdä tuttavuutta ihmisten kanssa. Kunpa Fiia pääsisi pian kotiin reipastumaan!

Fiia päätyi Irinan tarhalle viipurilaisen eläinsuojelijan kautta. Emme tiedä, mistä hän oli alunperin pelastanut Fiian, mutta hän halusi tuoda Fiian tarhalle, jotta sillä olisi mahdollisuus löytää oma koti Suomesta.

Fiiaa jännittää vieraat ihmiset vielä varsin paljon, mutta toisaalta uteliaisuus voittaa Fiian usein ja se tulee nuuskimaan ojennettua kättä. Ja mikä vielä hassumpaa, pitää Fiia kovasti kasvojen haistelusta: varovasti se lähestyy, haluaa hyvin tarkkaa nuuskutella ihmisen kasvot ja lopuksi se nuolaisee varovasti naamasta. Kertakaikkisen liikuttava tyttö!

Fiia ei todennäköisesti ole koskaan asunut tavallisessa kodissa, eikä se tiedä mitä esimerkiksi sisäsiisteys tai hihnassa käveleminen tarkoittaa. Siksi Fiia tarvitsee omistajan, jolla on aikaa ja viitseliäisyyttä opettaa kaikki asiat Fiialle ihan alusta alkaen.

Fiia vaikuttaa aktiiviselta tytöltä, joten kunhan pahin ujostelu on voitettu, tulee Fiia todennäköisesti tarvitsemaan kohtuullisen paljon liikuntaa ja muuta puuhastelua. Fiia sopisi varmasti parhaiten rauhalliselle asuinalueelle ja liikunnalliselle omistajalle. Eikä koirakaverikaan olisi muuta kuin iso plussa! Fiia tulee hyvin toimeen myös toisten narttujen kanssa.

Viipurin koirat - Kiia & Fiia 10.1.2015

Viipurin koirat - Fiia 29.11.2014

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.