Arttur

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 2015

23.5.2018
Arttur sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

6.1.2018
Ihana Arttur löytyi vuoden lopulla hylättynä mökkialueelta. Arttur vaikuttaa hyvin ihmisrakkaalta koiralta, joten toivottavasti poika pääsisi jo pian jatkamaan matkaa omaan kotiin.

Artturin menneisyydestä ei ole tarkempia tietoja, mutta poika on varmasti elellyt ihmisten parissa, sillä niin paljon se ihmisten seurasta ja kosketuksesta pitää. Vieraiden astellessa näköpiirin alkaa Artturin häntä välittömästi heilumaan ja poika tulee luottavaisesti ja rohkeasti tervehtimään. Artur elää tällä hetkellä Irinan tarhan klinikkarakennuksen edessä ketjussa. Kolmensadan koiran tarhalla ahtaat aitaukset paukkuvat ja aikuinen uros on usein turvallisinta sijoittaa itsekseen, jotta turhilta tappeluilta vältyttäisiin.

Aina silloin tällöin muutama jaloittelemaan päästetty narttukoira pysähtyy tekemään tuttavuutta Artturin kanssa eikä poika ole moksiskaan - päinvastoin. Artturin vieressä elelee ketjussa toinen uros, jonka kanssa tulee välillä suukopua, joten on vaikea sanoa miten Arttur tulee toimeen muiden urosten kanssa.

Koska emme tiedä millaisissa oloissa Arttur on elämänsä tähän asti viettänyt, tulee uuden omistajan olla valmis opettamaan aikuiselle pojalle samoja asioita kuin pennullekin. Muutaman kerran saattaa koipi nousta vasten seinää tai sohvaa, hihnassa voidaa kävellä vähän miten sattuu ja yksin olemista voi joutua harjoittelemaan. Innokas Arttur haluaisi jo kovasti päästä opiskelemaan kotikoiran tapoja uuden ihmisensä kanssa, joten toivottavasti sellainen ilmaantuisi pian jostain.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.