Filja

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 21 kg)
Syntymäaika: 7/2021
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

9.11.2023
Filja adoptoitiin paikalliseen kotiin.

12.7.2023
Filja on kesäkarvassaan lähes tunnistamattoman näköinen. Minne on kadonnut sen oranssi karvapuuhka? Filjan iloinen ja tottelevainen luonne on kuitenkin tallella.

Filja on muuttanut toiseen aitaukseen, eikä asu enää nuorisoporukassa. Elämä on hiukan rauhallisempaa ilman jatkuvaa nuorison mellastusta.

Filja pääsee kanssamme pienelle kävelylle kesäkuun puolivälissä. Se lähtee mielellään, nauttii rapsutuksista ja poseeraa hienosti. Filja osaa upeasti istua pyynnöstä.

4.4.2023
Filja on reipas, ihmisrakas ja innokas poika. Joku saisi siitä hyvän ystävän, mutta Filjan päivät kuluvat pienessä aitauksessa vailla tekemistä ja omaa ihmistä.

Tarhalla käyvä vapaaehtoinen on opettanut Filjalle erilaisia temppuja. Se osaa istua, mennä maahan ja pompata korkealle pyynnöstä. Filjasta on ihana puuhastella ihmisen kanssa. Ympärillä pyörivät koirat ja ihmiset eivät saa Filjan huomiota herpaantumaan. 

Viipurin koirat - Filja 19.2.2023

30.8.2022
Filja on ihmirakas ja innokas poika, joka on ensimmäisenä hakemassa häntä heiluen rapsutuksia, kun aitaukseen menee. Filja ei arastele uusia ihmisiä ja lakoaa pian jalkoihimme rapsutuksista nauttimaan.

Filja seuraa tarhan tapahtumia tarkkaan. Joku lähtee kävelylle, toinen palaa, Filjalta ei jää huomaamatta mikään. Kun tulee Filjan vuoro lähteä hihnalenkille, se on enimmäkseen reipas. Se kulkee haistelemassa puskia ja hihnakävelyn alkeet ovat hyvin hallussa. Jotkut asiat kuitenkin jännittävät Filjaa niin, että niitä pitää ihmetellä jonkin aikaa suolapatsaana ennen kuin matka voi jatkua. Jännittäviä asioita Filja ei mielellään lähestynyt yhteisellä kävelyllämme. Vaikuttaa siltä, ettei Filja ole kokenut elämässään paljoakaan ja maailmassa on vielä monta kummallista asiaa. Kovin vilkas asuinympäristö on todennäköisesti Filjalle liikaa, siksi sille etsitään kotia pientaloalueelta (tai maaseudulta). 

Viipurin koirat - Filja 13.8.2022

16.4.2022
Kuulumisia Filjalta! Snezhanna kertoo Filjan olevan hyvin ihmisrakas ja utelias poika, joka osaa kävellä hihnassa ja rakastaa herkkuja. Filjan kerrotaan myös osaavan joitain käskyjä.

5.1.2022
Sanoiko joku, että oma koti? Sosiaalinen Filja ei vielä tiedä kotikoiran elämästä paljoakaan, mutta olisi kyllä kovasti kiinnostunut sitä opiskelemaan!

Pieni Filja-poika löytyi loppusyksyllä harhailemasta yksinään Krasnaja Dolinan alueella Koivistossa. Kylä tunnettiin ennen nimellä Akkala. Mistä lie yksinäinen pentu päätynyt maailman turuja mittailemaan, sitä emme tiedä. Marraskuussa poika noukittiin kuitenkin parempaan talteen tarhalle, jossa se saa mahdollisuuden löytää vielä ihan oman kodin, ikiomat ihmiset ja koiranarvoisen elämän.

Filja vietti ensimmäiset viikot hoitopaikassa, jotta rokotukset ehtivät tulla voimaan ennen varsinaiselle tarhalle siirtymistä. Joulukuun lopulla se muutti tarhalle suuren koirajoukon jatkoksi. Siellä Filja nyt odottaa sitä onnenpotkua, että joku ystävällinen ihminen haluaisi juuri sen kaikkien kodittomien joukosta omakseen.

Snezhanna kuvailee Filjaa ystävälliseksi ja sosiaaliseksi pojaksi. Hihnassa kulkemisen harjoituksetkin ovat jo päässeet käyntiin. Vaikka Filja pääsee tarhalla ainakin jonkin verran harjoittelemaan hihnakävelyä ja tottumaan ihmisten seuraan, monet kotikoiran taidot ovat sille vielä uppo-outoja. Eihän tarhalta ihmisten kotiin muuttava pentu vielä tiedä, minne tarpeet pitäisi tehdä, mitä on luvallista pureskella ja miten yksin ollaan, vaan näitä asioita on lempeästi harjoiteltava. Filja lupaa olla innokas oppilas, jos vain menolippu omaan kotiin sille tarjoutuu.

Filja on valmis matkustamaan Suomeen tammikuussa, ja se muuttaa omaan kotiin rokotettuna, kastroituna, tautitestattuna ja rabiesvasta-ainetestattuna.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Filjan ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.