Dotša

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 1/2020
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

24.7.2022
Dotša varattiin Saksaan.

8.5.2022
Dotša on joutunut odottamaan harmillisen pitkään sivuille pääsyä, sillä se on asunut tarhalla jo melkein kaksi vuotta. Dotša on ystävällinen ja kiltti tyttö, mutta vähän ujo ja varovainen.

Saimme kuulla ihastuttavan oloisesta Dotšasta vasta äskettäin. Dotša saapui Snezhannan tarhalle pentuna Pribylovon (suom. Makslahti) kylästä liikkuvan sterilointiklinikan tuomana. Tarkempaa tietoa tytön historiasta ei ole, mutta Dotša ei kuitenkaan ollut mikään villipentu, joten ehkäpä sekin kuului lukuisten ei-toivottujen pentujen surulliseen joukkoon. 

Snezhanna kertoo Dotšan olevan ystävällinen, vaatimaton tyttö. Alkuun se voi suhtautua uusiin ihmisiin hiukan varoen, mutta kun sen kanssa on viettänyt aikaa on tytöstä saanut ystävän. Tutuista ihmisistä Dotša iloitsee ja nauttii saadessaan huomiota ja rapsutuksia. Dotša osaa kulkea hihnassa ja se tulee hyvin muiden koirien kanssa toimeen. Kooltaan se ole kovin iso vaan arviolta noin 50 cm korkea.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.