Ella

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suurehko
Syntymäaika: 2015
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

10.11.2022
Ellai sai kodin Venäjältä.

6.11.2022
Ella on kotikokeilussa venäläisessä kodissa.

15.10.2022
Ella on menettänyt perheensä ja se joutui seitsemän kodissa vietetyn vuoden jälkeen yli 200 koiran tarhalle. Nyt Ella ulvoo ja kutsuu perhettään pienessä aitauksessa, mutta tuohon kutsuun sille ei koskaan enää vastata.

Ella hylättiin kodista syyskuussa. Nisistä päätellen sillä on ollut joskus pentuja ja perhe halusi sterilisoida sen. Heillä ei kuitenkaan ollut varaa siihen - eikä oikeastaan haluakaan enää pitää koiraa. Perheeseen tuli jossain vaiheessa kissoja, mutta kissoille kävi huonosti Ellan kanssa. Se oli viimeinen niitti ja Snezhannaan otettiin yhteyttä. Liikkuva sterilointiklinikka kävi hakemassa Ellan kodistaan, sterilisoi sen ja vei Snezhannan tarhalle.

Tapaamme Ellan syyskuun lopussa tarhalla. Sen kanssa samassa aitauksessa asuu nuori, noin vuoden ikäinen poikakoira, jonka kanssa se vaikuttaa tulevan juttuun. Ella ilahtuu vieraista ja lähtee mielellään hihnakävelylle. Se suhtautuu hyvin luottavaisesti vieraita ihmisiä kohtaan ja nauttii huomiosta sekä rapsutuksista. Tarhan ulkopuolella ulkoilee myös muita koiria, mutta Ella ei niistä sen suuremmin ole kiinnostunut. Se haistelee rauhallisesti ympäristöä kunnes istahtaa rapsuteltavaksi. Häkkiin palaaminen ei ole mukavaa ja surusilmäinen Ella jää kaltereiden taakse ulisemaan ja itkemään matalalla äänellään.

Meille on kerrottu Ellan eläneen pennusta saakka samassa kodissa, omakotitalossa. Se asui ainoana koirana ja perheessä oli kouluikäisiä lapsia. Snezhanna kertoo Ellan suhtautuvan kaikkiin ihmisiin hyvin luottavaisesti, ja siltä se tosiaan vaikuttaa, että tämä malamuuttirouva rakastaa ihan kaikkia ihmisiä kokoon ja sukupuoleen katsomatta.

Ella etsii omaa kotia mieluiten omakotitalosta. Kerrostaloon Ellaa ei luovuteta. Ella voidaan antaa ainoaksi koiraksi tai jos kodissa on jo toinen koira, saisi se olla sukupuoleltaan uros. Narttukotiin Ellaa ei luovuteta. Ja selväksi varmaan tulikin, ettei kissakoti ole tätä tyttöä varten. Ella ei ole enää mikään ihan nuori hulivili, mutta ei mikään väsynyt vanhuskaan. Siitä saisi varmasti kivan kaverin metsälenkeille ja ulkoiluun. Voi olla, ettei Ella ole koskaan elämässään käynyt esimerkiksi hammashoidossa, joten tulevan kodin kannattaa valmistautua siihen että rouvan suun hoitoon saattaa upota jonkin verran euroja. Ella antaa itsestään hyvin miellyttävän ja ihastuttavan vaikutelman ja toivomme, että sille löytyisi vielä kunnollinen ja rakastava koti, joka olisi valmis panostamaan tytön sopeutumiseen ja hyvinvointiin.

Viipurin koirat - Ella 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.