Zero

Sukupuoli: uros
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 40 cm)
Syntymäaika: 9/2016

8.6.2017
Zero on muuttunut sen verran epävarmaksi vieraita kohtaan ettei sille toistaiseksi etsitä kotia.

5.4.2017
Pienehkö kaino terrieripoika Zero päätyi kevättalvella Irinan tarhalle ja etsii nyt omaa kotia.

Irinan tarhan pentuaitauksessa kyhjötti maaliskuisella tarhareissulla uusi tulokas. Suloinen, kirjava terrierisekoitus ei näyttänyt yhtään tyytyväiseltä oloonsa, ja syykin selvisi: pojalla oli jaloissa puremahaavoja, joten se oli aivan ilmeisesti joutunut isomman koiran käsittelyyn ennen tarhalle saapumistaan. Tarhalla terrieripoikaa lääkittiin.

Zero piilotteli ihmisiä kopin suojissa, ja hetken aikaa tarhavieraiden täytyikin tuumata uskaltaako kaveria nostaa syliin. Poika ei kuitenkaan mennyt lainkaan puolustuskannalle vaan antoi käsitellä itseään kiltisti. Sylissä Zero nökötti paikoillaan yhtään vastustelematta. Vaikuttaa siltä että Zero on ujoudestaan huolimatta todella mukava koira, joka varmasti virkistyy päästessään pois tarhaoloista. 

Zero sopii samaan kotiin kiltin koirakaverin kanssa, mutta sitä voisi ajatella myös perheen ainoaksi koiraksi. On ihan mahdollista että Zerolla on ollut joskus Venäjällä oma koti, mutta ei ole varmaa onko se saanut opetella siellä kotikoiran taitoja, kuten hihnakävelyä, sisäsiisteyttä tai yksin kotiin jäämistä. Uuden kodin on siis varauduttava harjoittelemaan tarvittavia taitoja alkeista lähtien. Koska Zero on vielä kovin arka, täytyy luottamusta ihmisiin ja uuteen ympäristöön rakentaa kaikessa rauhassa, joten myös uusien asioiden opettelussa on hyvä edetä rauhallisesti. Oman ihmisen hyvässä hoidossa tämäkin koirapoika varmasti rohkaistuu ja uskaltaa aloittaa uuden, onnellisemman elämän.

Viipurin koirat - Zero 2.4.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.